İstanbul’da en fazla sokak hayvanı barındıran ilçe Beykoz

Beykoz Belediye Meclisi’nin ekim ayı birinci oturum toplantısı gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediye Meclisi’nin ekim ayı birinci oturum toplantısı gerçekleştirildi.

Beykoz Belediye Meclisi 2021 Ekim ayı olağan toplantısının birinci oturumu Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyelerine gündem dışı söz verildi. Mecliste, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne ilişkin konuşmalar yapıldı.

AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Özdemir, İstanbul’un en fazla sokak hayvanları nüfusuna sahip ilçelerden birisinin Beykoz olduğunu söyleyerek, “Beykoz’da ortalama 50 bin hayvan sokakta yaşıyor, 20 bini ise sahipli ve evlerde yaşıyor. Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi açıldığından itibaren yani son 4 ayda, 436 köpek ve 229 kedi kısırlaştırıldı. 476 köpek, 2 bin 495 kedi, 208 kuş ve diğer yabani hayvanın tedavisi yapıldı.” ifadelerini kullandı.

CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel, Beykoz’da sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi için sözlü önerge verdi. Demirel, sokaktaki köpeklerin her geçen gün sayısının arttığını belirtti ve Beykoz’a diğer ilçelerden bırakılan sokak hayvanlarının nasıl önüne geçileceğini sordu.

AK Parti Meclis Üyesi Manolya Demirören Tekin, Mahmutşevketpaşa’da yer alan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin bir hayvan barınağı olmadığını vurgulayarak, “Biz Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde sokaktaki yaralı ve tedaviye muhtaç olan hayvanların temizliğini yapıyoruz. Daha sonra müşahede kısmında gerekli uzmanlar tarafından tedavileri yapılıyor. Buradaki ana önceliğimiz kısırlaştırmadır. Bu sadece Beykoz’un sorunu değil, İstanbul’un bir sorunudur. Bütün ilçelerde sokak hayvanları popülasyonu çok fazladır. Asıl yetki ve sorumluluk İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndedir. İBB’nin bu konudaki sorumluluk ve yetkilerini arttırması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Hayvan bakımları hakkında konuşan Manolya Demirören Tekin, “Kısırlaştırdığımız hayvanlar tedaviden sonra minimum 7 gün boyunca merkezimizde kalıyor. Hayvan iyileşince alındığı yere bırakılıyor. Bunun dışında biz sadece köpekleri ve kedileri kısırlaştırmıyoruz. Biz bütün yabani hayvanlarında bakımını yapıyoruz. Bizim merkezimin arkasında bir doğal yaşam alanımız olacak. Kısırlaştırdığımız hayvanları bu bölüme alacağız. Ama önceliğimiz sahiplendirme olacak. Hatta Türkiye’nin en iyi hayvan rehabilitasyon merkezlerinden biri olacak.” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Engin Yıldız, Beykoz’da tedavisi yapılan hayvanların işlem sonrasında küpelerinin takıldığını söyleyerek, “İBB’deki meclis üyeleri, bütün ilçelerdeki sokak hayvanları için küpe takılma yönünde bir çalışma yaparlarsa biz de Beykoz’a gelen hayvanların hangi ilçeden geldiğini biliriz ve iadesini yaparız.” şeklinde öneride bulundu.

İstanbul’da en fazla sokak hayvanı barındıran ilçe Beykoz
Bizi Takip Edin