Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun, Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nü ziyaret etti.
Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nde otizmli sporcular ve eğitmenleri ile kahvaltı yapan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun sporcuların eğitimleri hakkında bilgiler aldı.
Otizmli sporcuların gelişim videolarını izleyen Metin Torun, daha sonra öğrencilerin istek ve dileklerini dinleyerek, yapılması geren şeyleri yerinde inceledi. Otizmli sporculara her zaman yardım etmeye hazır olduklarını söyleyen Torun, ihtiyaçları karşılamak üzere gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.
Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulübü
Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulübü, kurulduğu günden bu yana otizmli bireylerin hayatına beden eğitimi, spor ve oyunu sokarak, onların gelişimine katkı sağlamaya çalışmaktadır.
Otizmli bireylerin gelişimlerine, beden eğitimi ve sporu araç olarak kullanarak katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Boğaziçi Otizm Gençlik ve Spor Kulübü nün uyguladığı ve yaşam liderliği olarak tanımladığı eğitimde otizmli birey, kendisiyle gün boyu beraber olacak, beden eğitimi ve spor uzmanı olan yaşam lideriyle beraber birçok sportif başlık altında çalışmalar yapmaktadır.
Atma, tutma ve sıçrama gibi temel spor becerilerini geliştiren otizmli birey, koordinasyon çalışmalarıyla daha karmaşık çalışmalar yapmakta ve daha sonra bu çalışmalar, masa tenisi, bisiklet, futbol, voleybol, yüzme, basketbol, atletizm, tenis, badminton, kayak, buz pateni, yüzme, jimnastik, binicilik gibi birçok branşla doruğa ulaşmakta, bireyin dikkat ve farkındalığını artıran, problem çözme, karmaşık olaylarla başa çıkabilme, özgüven gibi alanlardaki gelişimini sağlayan, sosyal adaptasyon ve iletişimi kolaylaştıran önemli araçlara dönüşmektedir.
Yaptığımız sportif çalışmalar, yaşam ve özbakım becerileri, sosyalleşme çalışmaları, özel eğitim ve dil terapisi destek çalışmalarıyla desteklenerek, bu alanlardaki gelişime de önemli katkılar sağlanmaktadır. Eğitim sürecinde yaşam lideri, bireyin, özel eğitimcisi, psikolog ve pskiyatristiyle iletişim içine girerek, onun hayatındaki eğitim bütünlüğünü de sağlamaktadır.
Mevcut yasal düzenlemeler, çalışma ve yaşam koşullarıyla çocukların özel durumları gibi sebeplerden, dört duvar arasına sıkışmış olan otizmli bireyin eğitim ve sosyal hayatı, bizlerin uyguladığı eğitim programlarıyla beraber; otellerin spor salonlarına, parka, sinemaya, alış veriş merkezine, otobüs duraklarına, bireyin evine yani kısacası hayatın tam ortasına taşınmaktadır. Böylece hayatı yaşarken öğrenen otizmli birey, geleceğe ümitle bakabilmekte, evdeki sorunlarını aşabilmekte, sosyal adaptasyonunu sağlayabilmekte, bağımsız yaşama kavuşabilmektedir.