Muhtarlar tepkili! Beykoz’da 5 bin öğrenci mağdur

Beykoz Çavuşbaşı bölgesi muhtarları yıkılan ve kapatılan okul arazileri hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Muhtarlar tepkili! Beykoz’da 5 bin öğrenci mağdur
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Çavuşbaşı bölgesinde eğitim sistemi çöküş yaşıyor.

Çiftlik Mahallesi’nde, Ahmet Akça İlkokul ve Ortaokulu 2019 yılında depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılırken, Çavuşbaşı Mahallesi’nde Beykoz Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Şubat’ta meydana gelen 10 ili yıkan depremin ardından depreme dayanıksız olması nedeniyle kapatıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce boşaltılan Baklacı Mahallesi Türker İnanoğlu İlkokul ve Ortaokulu’nun da yıkımı yeni gerçekleşti.

5 BİN ÖĞRENCİ MAĞDUR

Yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda taşıma eğitim uygulandı. Öğrenciler ilçenin farklı yerlerindeki okullara nakledildi.

OKUL TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun başkanlığında bir araya gelen Çiftlik Mahalle Muhtarı Hayrettin Şenol, Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Baltacı, Çengeldere Mahalle Muhtarı Ramazan Dilmaç, Baklacı Mahalle Muhtarı Mustafa Yıldırım, Yavuzselim Mahalle Muhtarı Bilal Kurt ve Örnekköy Mahalle Muhtarı Talip Güney konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Muhtarlar, okulların yeniden yapılması ve güçlendirilmesini beklerken arazinin okul tahsisinin iptal edildiklerini öğrendi.

ÇAVUŞBAŞI HANGİ CEMAATE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR?

Konu hakkında hiçbir kurumdan gerekli bilgileri alamadıklarını söyleyen muhtarlar daha önce bir cemaatten alınan bu arazinin şuanda Milli Emlak’ta olduğunu ve tekrardan cemaate verileceğini iddia ediyor.

“BİRİLERİ EĞİTİM ALANI OLMASINI ENGELLİYOR”

Okul sorununu çözmek için Ankara’ya kadar gittiklerini ifade eden Baklacı Mahalle Muhtarı Mustafa Yıldırım, “O dönemde okulların güçlendirilip yeniden yapılacağı söylenmişti. Ama bugün aldığımız haberlere göre okul arazisi Milli Eğitim tahsisliğinden çıkartılmıştır. Artık o bölge okul değil sahipsiz bir arazi durumuna düşmüş ve aldığımız duyumlara göre burası bir cemaate verildiği söyleniyor.”

“4 YILDIR BİR ARAZİ TAHSİS EDİLMEDİ”

Okulların olduğu bölgenin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alındığını vurgulayan Yıldırım, “Birilerinin bu alanın eğitim alanı olmasını engellediğini düşünecek kadar sıkıntılı bir durumdayız. Ahmet Akça’nın olduğu yer Beykoz Belediyesi’nin ukdesine alındı. Okulu yıktılar ama araziyi aldı. 4 yıldır bir arazi tahsis etmedi.”

“EĞİTİME DARBE YAPILIYOR”

Daha önce cemaatten alınarak okul yapılanan arazi hakkında konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Recep Baltacı, “Cemaate 12 bin m2 kapalı alana cami yapıldı. Onların mağduriyeti ortadan kaldırıldı. Böyle bir şey varsa eğitime çok büyük darbe yapılıyor demektir. Bölgede çok büyük mağduriyet var.“ dedi.

“OKUL YAPILMASINDA BİR ENGEL YOK”

Çavuşbaşı’nda şuan okulların iflas ettiğini ifade eden Çiftlik Mahalle Muhtarı Hayrettin Şenol, “Biz 4 yıldır okulumuzun yapılması bekliyoruz. İstanbul gibi bir metropolde taşımalı eğitim yapıyor öğrencilerimiz. Mahallemizde şuan imar var, yıkılan okul yerine bugün bir okul yapılabilir. Hiçbir engel yok. Çavuşbaşı kime rant çekilmeye çalışıyor?” dedi.

“ÇAVUŞBAŞI BUNU HAK ETMİYOR”

Şenol, “Okulların açılma zamanı geldi hiçbir gelişme yok. Biz bunu beklerken öğreniyoruz ki Milli Emlak’a devredilmiş. Bir rivayete göre de Milli Emlak üzerinden bir cemaate devredilecekmiş. Seçimler bitti, bizim aldığımız duyumlara göre buralar birilerine söz verilmiş. Burada okuyan 5 bine yakın öğrenci var. Beykoz’dan bir tane yetkili, bugün iktidarı yönetenler buraya cevap vermiyor. Biz vatandaşla karşı karşıya kaldık.“ dedi.

Cumhurbaşkanına seslenen Hayrettin Şenol, “Bu Beykoz, bu Çavuşbaşı bunu hak etmiyor. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitimini elinden alamazsınız. Kime burayı peşkeş çekeceksiniz? Hangi cemaate vereceksiniz? Bizim sizden ricamız buradaki okulları yapın. Eğer bu siyasiyse, siyasi bir bedeli de olacaktır.” diye konuştu.

“NET OLARAK SÖYLEDİ”

Çengeldere Mahalle Muhtarı Ramazan Dilmaç, “İlçe Milli Eğitim Müdürü bize modern bir okul yapılacağını söyledi. İnandık biz. Ankara’dan bir arkadaş ile görüştüm. ‘Siz bu okullar için sakın uğraşmayın.’ dedi. Ve bize bu okulların buradan gittiğini vâkıfa verildiğini kesin, net olarak söyledi.” ifadelerini kullandı.

“ACİL ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Örnekköy Muhtarı Talip Güney ise 2017 yılında yıkım kararı alınan Kemalettin Tuğcu İlkokulu’na kazma dahi vurulmadığını ve ihalesinin yapılmadığını vurguladı.

Örnekköy Anaokulu ve Bibi Genceli İlkokulu’nun da 6 Şubat depreminin ardından boşaltıldığını söyleyen Güney, düşük rakamlar nedeniyle kimsenin ihaleye girmediğini söyledi.

Talip Güney, “Yıkım kararı olan 3 okulumuzdaki öğrencilerin 3 farklı okula dağıtılarak, kalabalık sınıflarda eğitime başlamalarını ve taşımalı servisler ile sadece 1 noktadan değil 3 noktadan öğrencilerin alınmasını istiyoruz. Deprem, sel ve yangın bölgelerinde yeniden şehir inşa eden devletimizin sesimizi duyarak bir an önce okullarımızın yeniden inşası için acil çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Muhtarlar tepkili! Beykoz’da 5 bin öğrenci mağdur
Bizi Takip Edin