Öztürk: Planlar Beykoz'u yeniden diriltecek!

6. Dönem İmar Komisyonu'nda görevli olan CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Erdal Öztürk, planları değerlendirdi. 

6. Dönem İmar Komisyonu'nda görevli olan CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Öztürk, 'Bu planlarla Beykoz değer…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6. Dönem İmar Komisyonu’nda görevli olan CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Erdal Öztürk, planları değerlendirdi. 

6. Dönem İmar Komisyonu’nda görevli olan CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Öztürk, ‘Bu planlarla Beykoz değer kazanıyor, Beykozlu da yerinde kalarak kazanımdan payını alıyor’ diyerek planları değerlendirdi. 

Beykoz Belediyesi tarafından 2010 yılında çalışmalarına başlanan Gümüşsuyu, İncirköy Soğuksu, Rüzgarlıbahçe, Kavacık, Göksu ve Yenimahalle’nin bir kısmını kapsayan ‘Beykoz I. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planları’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylamasının ardından askıya çıkarıldı.

Vatandaşlar, 19 Ocak 2015-17 Şubat 2015 tarihleri arasında askıda kalacak olan imar planlarına 17 Şubat 2015 tarihine kadar itiraz edilebilecek.

Bu planları hazırlayan geçen dönem imar komisyonunda görevli olan belediye meclis üyeleri; Nevzat Oral, Hayri Kır, İbrahim Hocaoğlu, Nusret Yılmaz ve Erdal Öztürk ‘Beykozluya nasıl bir plan hazırladı?’ konuyu okurlarımız için mercek altına aldık.

Bu planların, ‘Beykoz halkına ne getirdiğini, ne kazandırdığını’ vatandaşın anlayabileceği dilden öğrenmek için, 6.dönem CHP Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda köşeyazarımız Erdal Öztürk ile konu üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bu planlar Beykoz’un tamamını kapsıyor mu ya da nereleri kapsıyor?

Özü olarak; 1.etap olarak adlandırdığımız askıya çıkan bu planlar, Boğaz Alanı ile Çavuşbaşı ve köyler arasında kalan alanı teşkil ediyor. Bu da Yenimahalle’nin Hekimbaşı tarafı, Kavacık’ın bir kısmı, Rüzgarlıbahçe’nin tamamı, Göksu ve Göztepe’nin tamamına yakını, Anadoluhisarı ve Soğuksu’nun bir kısmı, İncirköy’ün tamamına yakın, Gümüşsuyu’nun tamamını kapsıyor. Beykoz’da bilindiği gibi öngörünüm Büyükşehir’e ait; geri görünüm ve etkilenme ilçemiz belediyesine aittir.

Bu çalışmalar ne zaman başladı, bu çalışmaların devamı gelecek mi?

Biz geçen dönem imar komisyonu olarak 2010 yılında bu çalışmalara başladık. Beykoz Belediyesi kendi bünyesinde ilk kez kendi planlarını yaptı. 2013 Haziran meclisinden geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandı ve askı süresiyle süreç devam ediyor.

Beykoz Belediye Meclisi’nde planlar geçerken sıkıntı oldu mu?

Beykoz Belediyesi bürokratları ve komisyon üyeleri olarak çok ciddi ve verimli çalışmalar yaptık. CHP Grubu olarakta bu planların Beykoz’a faydalı olabileceği düşüncesindeydik. Ancak ne yazık ki, 2013 yılında CHP içinde statükocu bir yapı meclis grubuna baskı yaparak bu planlara CHP mecliste red verdi ve planlar oy çokluğu ile geçti. Bugün CHP içindeki bazı statükocu mensuplar planların nimetlerinden faydalanmaya çalışıyorlar.

Peki, Beykozlular bu planlarla ne kazanıyorlar, hayatlarında ne değişiklik olacak?

Birinci dereceden mülkiyet probleminin çözüm sağladı. Eski planların getirdiği sıkıntılar dönüşümü engelliyordu, ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Yeni planlar, Beykoz nüfusunun dönüşümün sağlanması neticesinde herkes yerinde kalacak. Herkesin yerinde kalacağı gibi bu planlar, sosyal donatı alanlarının düşünülüp tasarlandığı ve hayata geçirilebileceği bir plandır. Ayrıca uygulamaya geçildikten sonra trafik ulaşım ağınında çok rahatlayacağı bir Beykoz’a kavuşacağız. Bu planlarla Beykoz değer kazanıyor, Beykozlu da yerinde kalarak kazanımdan payını alıyor.

Haber: Burcu Çelik

Öztürk: Planlar Beykoz'u yeniden diriltecek!
Bizi Takip Edin