Prof. Dr. Bağış: 'Kısırlık teşhisinde süre 1 yıl'

Beykoz Belediyesi, Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) ve Acıbadem Hastanesi işbirliğiyle “Çocuk İstiyorum” semineri düzenledi.

Seminerde Tüp bebek yönteminin uygulama şekli, başarı oranı, yasal zemini  gibi konularda bilgiler p

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi, Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) ve Acıbadem Hastanesi işbirliğiyle “Çocuk İstiyorum” semineri düzenledi.

Seminerde Tüp bebek yönteminin uygulama şekli, başarı oranı, yasal zemini  gibi konularda bilgiler paylaşıldı.

Beykoz Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yoğun katılım gösterdiği seminere konuşmacı olarak Acıbadem Hastanesi Tüp Bebek Üreme Sağlığı Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş ile Prof. Dr. Tayfun Bağış katıldı.

Seminerde doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler tarafından, yardımcı üreme teknikleri arasında oldukça yaygın olarak tercih edilen tüp bebek yöntemi ile ilgili aydınlatıcı bilgiler aktarıldı.  

Prof. Dr. Tayfun Bağış: “1 yıl geçmeden kısırlık teşhisi koymuyoruz”

Çocuk sahibi olmak isteyen ve deneyen çiftlerin bir yıl geçmeden doktora gitmelerine gerek olmadığının altını çizen Prof. Dr. Tayfun Bağış: “Biz ancak 1 yıllık düzenli ilişki sonrasında kısırlık teşhisi koyabiliyoruz, bu süre dolmadan gebe kalınmazsa çiftlerin paniğe kapılmalarına, doktora gitmelerine  gerek yok” dedi.   

Tüp bebeğe karar vermeden önce çiftlerin durumuna göre  üremeyi kolaylaştıracak ilaç ve iğnelerin de kullanıldığını ve bunlarla da olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Bağış “Yumurta, sperm ve tüplerin durumu bizim için yol gösterici oluyor. Hangi yöntemi kullanacağımıza çiftlerin özel durumunu gösteren  bu kriterlere bakarak karar veriyoruz” dedi.  

Yasal Sınırlamalar Çoğul Gebeliği Önlemeyi Amaçlıyor

Aşılama yönteminin dışında laboratuvar ortamında %80-%85 oranında gebelik şansını yakaladıklarını belirten Bağış, çocuk sahibi olmada önemli olanın embriyonun rahme tutunma oranının olduğunu söyledi.  Tayfun Bağış, ülkemizdeki yasalar çerçevesinde 35 yaşa kadar ilk iki işlemde tek embriyo denemesine izin verildiğini,  yasal sınırlamanın amacının da riskli olarak görülen çoğul gebeliklerin önlenmesi olduğunu ifade etti.  

Prof. Dr. Bülent Tıraş ise doğal yollardan gebeliğin nasıl gerçekleştiğini aktardı.  

Toplantıyı izleyen Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan belediye olarak sağlık hizmetlerini ön planda tuttuklarını, semineri doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftleri aydınlatmak amacıyla düzenlediklerini belirterek çocuk sahibi olmak isteyen herkesin bu hayale bir an önce kavuşmasını temenni etti.

 

Prof. Dr. Bağış: 'Kısırlık teşhisinde süre 1 yıl'
Bizi Takip Edin