Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nden biri de Beykoz’da hizmete açılıyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından ağır ruhsal problem yaşayan hastaların toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde tedavi edilmesi ve desteklenmesi için kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nden biri de Beykoz’da hizmete açılıyor.
Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde tedavi ve psiko-sosyal destek hizmeti sağlayacak olan Beykoz Toplumsal Ruh Sağlığı Merkezi ilçe sakinlerine ücretsiz hizmet verecek.
Şizofren ve bipolar (duygu durumu) bozukluğu gibi ağır ruhsal problemler yaşayan hastaların toplumdan dışlanmadan tedavi edilmesini amaçlayan merkezde öncelikli olarak ilçedeki hastaların tespiti yapılacak.
Böylece tedaviden çekinen, hastaneye gidemeyen veya da tedavisini aksatmaya meyilli hastalar kontrol altına alınacak. Merkezde her hasta için bir dosya oluşturulacak ve gerektiğinde bu hastaların takipleri evlerinde yapılacak.
Tokatköy’de Kuruluyor
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak kurulan Beykoz Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ilçe sakinlerine Tokatköy’de hizmet verecek. Merkezde tedavi ve psiko-sosyal destek hizmeti vermek üzere psikiyatrist ve psikologlar görev alacak.
Ailelere Eğitim Verilecek
Bireysel danışmanlık ve grup terapilerinin verileceği merkezde psikososyal beceri eğitimleri de yer aldığı alacak. Merkezde, ağır ruh hastalıkları konusunda ailelerin ve toplumun bilinçlenmesi amacıyla ailelere hasta yakınlarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti de verilecek.
Beykozlulara günlük yaşamla ilgili rehberlik hizmeti vermek üzere belediye bünyesinde Psikolojik Danışma Merkezi kurduklarını ve sağlıklı birey ve mutlu aileye katkı yaptıklarını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ağır ruhsal hastalığı olan kimselere hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin kuruluşuna da destek verdiklerini söyledi.
Kimler TRSM hizmetlerinden yararlanabilir?
Sürekli ruhsal hastalığı olan ve tedavi alan hastalar (şizofreni, psikotik bozukluk tanısı alanlar),
Hastanede tedavisi tamamlanan ve TRSM’den hizmet alması uygun olan hastalar,
Kendiliğinden veya aileleri tarafından getirilen hastalar,
Geçmişteki hastane kayıtlarına bağlı olarak yapılan ev ziyaretlerinde tespiti yapılan hastalar,
Hekimlerin poliklinikleri esnasında tespit ettikleri uygun hastalar.