Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri

Beykoz'da doğan gazeteci yazar Nazım Alpman'ın beşinci kitabı olan Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri Beykoz Sözlü Tarihi gazetecilik geçmişinde en çok emek verdiği çalışma olarak kabul ediliyor.

Usta gazeteci ve yazar Nazım Alpman”ın…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’da doğan gazeteci yazar Nazım Alpman’ın beşinci kitabı olan Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri Beykoz Sözlü Tarihi gazetecilik geçmişinde en çok emek verdiği çalışma olarak kabul ediliyor.

Usta gazeteci ve yazar Nazım Alpman”ın 3 yıldan bu yana titizlikle sürdürdüğü çalışmalar “Beykoz Sözlü Tarihi-Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri? başlığı altında Beykozlular başta olmak üzere Türk kültür hayatına sunuldu. Alpman”ın uzun gazetecilik serüveninde “en fazla emek verdiği çalışma” olarak kabul edilen geniş hacimli araştırma 400 sayfayı aşıyor.

Toplam 24 bölümden oluşan çalışma, Beykoz”da yaşanılan inanılması güç hadiselerden, gülünesi ilişkilere, toplumsal olaylardan kişisel vukuatlara uzanan geniş bir yelpazeye uzanıyor. Çok değil bir nesil sonra unutulacağına muhakkak gözüyle bakılan hikayeler “söz”den “yazı”ya dökülerek gelecek kuşaklara aktarılarak ölümsüzleştiriliyor. Alpman”ın kaleminden birer edebiyat şaheseri haline dönüştürülen hikayeler daha şimdiden Beykozlular”ın döne döne okuduğu bir “başucu” ve “başvuru” ünvanını kazandı bile?

Gazeteci Nazım Alpman tarafından kaleme alınan ve Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları?nın 7. eseri olarak da kitaplaştırılan ?Yüzyıllık Beykoz Hikâyeleri? Beykoz?un geçmişine de ışık tutuyor. Bu kitap Nazım Alpman´ın uzun gazetecilik geçmişinde en fazla emek verdiği çalışma olarak kabul ediliyor. Beykozluların kuşaklar boyunca dayanışma içindeki yaşamları bu çalışma ile yazılı hale geliyor. Alpman, Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri´nde Boğaziçi´nin özel dokusunu Beykoz´un farklı kokusuyla harmanlayarak anlatıyor. Bu kitapta yoksunluk içindeyken dahi üstün başarıların nasıl elde edildiği, Beykoz´un bütün sosyal hayatına damga vuran Kulübün küçük çatısı altında zaferlerle birlikte kardeşlik duygusunun nasıl yükseldiğini okuyacaksınız. 
Belirgin dokuyu oluşturan ince ´´Beykozlu mizahının´´ gerçek kahramanlarının ya da birinci tanıkların ağızlarından dinleyen yazar, kendi deneyimlerini de metinlere ekleyerek Yüzyıllık Beykoz Hikâyeleri´ni oluşturdu. Kitabın kahramanları paraya gereksinme duymadan mutlu olabilmenin somut örneklerini sunuyorlar. Şampiyonluklar, yenilgiler, transferler, grevler, dalyanlar, balıklar, sandallar, yüzme ve kürek yarışları, futbol, basketbol, voleybol, boks karşılaşmaları, Beykoz´un 1908´den 2008´e yıllık sözlü tarihinin fotoğrafını neşeli bir anlatımla ortaya koyuyor.

Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri
Bizi Takip Edin