2013 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi!

7. dönem Beykoz Belediye Meclisi, Nisan ayı son oturumunda 2013 yılına ait faaliyet raporu incelendi ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleşen 7. dönem Beykoz Belediye…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7. dönem Beykoz Belediye Meclisi, Nisan ayı son oturumunda 2013 yılına ait faaliyet raporu incelendi ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleşen 7. dönem Beykoz Belediye Meclisi, Nisan ayı son oturumunda 2013 yılına ait gelir ve giderlerin yer aldığı denetim raporu ve faaliyet raporu incelendi. Denetim raporu, CHP’li meclis üyesi olan Kerem Ersin tarafından okunarak, paylaşıldı. 2013 yılı Faaliyet Raporu’nu ise AK Parti Meclis Üyesi Salim Öztürk, sunum eşliğinde 5 bölümden oluşan raporunu sunarak bilgilendirdi. 2013 yılı faaliyet raporu, oy çokluğuyla meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; Beykoz Belediye Meclisi’nin 7.döneminde ilk kez kadın divan başkanı seçilen AK Parti Meclis Üyesi Manolya Demirören’e meclisin ilerleyen dakikalarında divan koltuğunu bıraktı.

Düzgün’den, belediye yönetimine sorular!

Beykoz Belediyesi’nin artık kendi imar planlarını kendisi hazırlayan bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan AK Parti Meclis Üyesi Salim Öztürk’ün paylaştığı faaliyet raporunun ardından söz hakkı alan CHP Meclis Üyesi Aydın Düzgün, özellikle faaliyet raporunu iki bölüme ayırdığını ifade etti. Ayırdığı bölümlerinden birincisinin mülkiyet sorunu, ikincisininse plan olduğunu belirten Düzgün: “İBB’den parseller devralındı. İyi de oldu. Satış kararları alındı. O da iyi oldu. 50, 60’a alınan yerler 130, 160 arası da satıldı. İhaleye kaç kişi girdi, toplam kaç m2 yer satıldı, ne kadar gelir elde edildi, bu gelirler nerelerde kullanıldı, bu gelirlerden belediyemizin geçmişe ait ne kadarlık borcu ödendi? Kadastral yolda kalan parseller var, bunların tapuları verilmiyor, ihaleye giremiyor. Neden verilmiyor, bununda sıkıntı yaratacağını bir not olarak söylemek istiyorum” diyerek özel proje alanlarına da değinerek Başkan Yücel Çelikbilek’e soru yöneltti. Düzgün, CHP grubu olarak Beykoz’un ana sorunu olan plansızlığın, imar planlarının bugüne kadar olmamasından kaynakladığını ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaşıtoğlu: 2009 -2014 yılları arasında çok büyük hizmetler yapıldı!

AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, AK Parti grubu adına faaliyet raporu hakkında düşüncelerini aktarmak üzere söz aldı. Kaşıtoğlu: “2009 -2014 yılları arasındaki bu belediye yönetimine vatandaşlarımız, biz size güveniyoruz, biz sizinle yol almak istiyoruz dediler ve tercihlerini bu yönetimden yana yaptılar. 5 yıl bizi gözlemlediler, çalışmalarımızı takip ettiler. 250 sayfalık faaliyet kitapçığı sunulmamış olsa bile 2009 -2014 yılları arasında çok büyük hizmetler yapıldı. Bunlardan en önemlisi mülkiyetle olan çalışmalarımız. Vatandaşlarımız tapularına kavuşacak, geri dönülmez bir yola koyduk bu işi. İnşallah belediye başkanı ve ekibi bu işi sonlandıracak.  Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Beykoz’daki değişime başka bir gözle bakmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Özçelik: 2013 yılındaki mülkiyet ve imar faaliyeti belediyemizin yüz akı!

AK Parti Meclis Üyesi Yakup Özçelik’te faaliyet raporu hakkındaki düşüncelerini anlatmak üzere kürsüdeki yerini aldı. Faaliyet raporunun kitapçılık haline getirilmiş başlangıç sayfasında Çelikbilek’in takdim yazısını 2013’ün özeti olarak yorumlayan Özçelik: “Mülkiyet ve imar faaliyeti 2013 yılında çıkan en önemli belediyemizin yüz akı. Çok önemli çalışmalarımız var ancak kaldırımlar noktasında bir şey söylemek istiyorum. Uygar ve verimli ülkelerde kaldırımlar o ülkenin gelişmişliğini belirlemektedir. Kaldırımlarımız İstanbul’un genelinde yüksektir. Bunların daha iyi yürünebilmesi ve yaşanılabilir kaldırımlara dönüşmesi gerekmektedir. Bu sadece Beykoz’a has bir sıkıntı değildir. Bu faaliyet raporu için belediye başkanımızı, çalışanlarını ve geçmiş dönem meclis üyelerini kutluyorum” dedi.

Gül: AK Parti, tek başına iktidar olmasına rağmen halen mülkiyet sorununu çözemedi!

CHP grubu adına konuşma gerçekleştiren Meclis Üyesi Cavit Gül ise, uzun süredir tek başına ülkede ve Beykoz’da iktidar olan AK Parti tarafından mülkiyet sorununun hala çözülemediğini dile getirdi. Gül: “Belediye gelirleri o yüzden diğer belediyelere oranla düşük kalarak istenilen seviyeye ulaştırılamamıştır. Böyle güzel bir coğrafi konuma sahip olan Beykoz’umuz metropol kent diye tanımlanan İstanbul’un en geri kalmış ilçelerinden birisidir. Beykoz ve Beykoz halkı bunu hak etmemektedir” diyerek henüz 6.yılına yeni girmiş Çekmeköy Belediyesi’ndeki gelişimlerden değerlendirme yaptı ve örnekler verdi.

Çelikbilek: Bu belediye AK Parti’nin değil, Beykoz halkının belediyesidir!

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, muhalefetteki üyelerin konuya tam hakim olmadıklarını belirterek bütçenin denk bir bütçe olduğunu söyledi ve devam etti: “İmar planlarından elde edilen gelirler 2014 yılı bütçesinde karşımıza çıkacaktır. Belediye hiç borç yapmadı. Belediyemizin resmi dairelerin dışında hiç borcu yok.  Sadece geçen dönem bir vatandaş, siyasi anlamda belediyeyi zora sokmak için 15 bin alacağına karşılık sanki 100 milyar alacağı varmış gibi belediye mallarına haciz girişimi olmuştur. Bu belediye AK Parti’nin değil, Beykoz halkının belediyesidir. Kamunun bize emanet ettiklerini en az sorgulandığı belediyeyiz. 2013’te fen işleri için ayrılan gerekli bütçeyi çok fazlası ile kullandık. Belediye Başkanının bindiği aracı bazıları halka anlatıyor. Oysaki İstanbul’da en fakir belediye bile aynı aracı kullanır. Bunu halka şikayet etmek, siyaset değildir. Beykoz halkının gözüne bunlarla girileceği düşünüyorlarsa, bunlar yanlış şeyler. Halk bunları takmıyor, yapılan doğru işlere bakıyor”.

2014 Beykoz’da atılım yılı olacak!

Çelikbilek, seçim ortamında bazı kırgınlıklar yaşadığını ifade ederek, cenazenin partisi olmadığını ve kimin cenazesi olursa olsun aynı duyguyu kendisinin de yaşadığını vurguladı. Çelikbilek, ‘Beykoz’daki tüm değerler bizimdir’ diyerek Şişli Belediyesi’nin Beykoz’da yapmaya çalıştıklarını sert bir dille eleştirdi. Çelikbilek: “Milli Emlak’tan alınan yerlerin Kasım ayında satılmaya başlanmasıyla vatandaşlardan yaklaşık olarak 15 milyonluk katma değer vergisi kurtardık. Planlarla ilgili bir sıkıntımız yok. 2014 yılında inşallah köy planları da tamamlanacak. Köylerin mahalle statüsüne kavuşması dolayısıyla ertelediğimiz plan çalışmalarının Haziran sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Yılsonuna kadar da dönüşüme uygun alanları belirlemiş olacağız. Halkımıza tapu satışları başladı ve bu gelirler belediyenin kasasına giriyor. Bu gelir hizmete dönüşecek. İlçe sakinleri huzurlu ve güvenli günlere kavuştu. Artık Beykoz’un ufku açık, geleceği aydınlık. İlçe yeni dönemde hizmete doyacak, 2014 Beykoz’da atılım yılı olacak” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından, oylamaya sunulan 2013 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

2013 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi!
Bizi Takip Edin