Delegeler anlattı… Nagihan Akan dinledi..!

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın 1 Nisan 2012 tarihine ertelenen kongresi öncesinde İlçe Başkanı Nagihan Akan, delegeler ile buluşmaya devam ediyor.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın 1 Nisan 2012 tarihine ertelenen kongresi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın 1 Nisan 2012 tarihine ertelenen kongresi öncesinde İlçe Başkanı Nagihan Akan, delegeler ile buluşmaya devam ediyor.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın 1 Nisan 2012 tarihine ertelenen kongresi öncesinde İlçe Başkanı Nagihan Akan, delegeler ile buluşmaya devam ediyor. Bundan önce Çavuşbaşı’nda kendisini destekleyeceğini açıklayan delegeler ile bir araya gelen Akan, son olarak yüze yakın delegenin katılımıyla gerçekleşen sabah kahvaltısı için, Beytaş Tesisleri’ndeydi.

Kahvaltıya, CHP’li Belediye Meclisi üyeleri Erdal Öztürk, Nusret Yılmaz, Hüseyin Karababa, Hüseyin Okumuş, Cemal Yavuz ve Mustafa Topçu ile Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören, Beykoz Vakfı Başkan Yardımcısı Gökhan Taneri Vural, CHP İlçe eski Başkanı Metin Çanak, Trakyalılar Derneği Başkanı Sacit Kaya, Beykoz Pazarcılar Dernek Başkanı Mehmet Demir ile CHP’li delege ve üyeler katıldı.

Nagihan Akan: Bugün siz anlatın, biz dinleyelim

Kahvaltının ardından bir açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Nagihan Akan,  “hep ben anlattım, siz dinlediniz; bugün toplantının konseptini değiştireceğiz. Delegelerimiz nasıl bir başkan, nasıl bir yönetim istiyor; Beykoz’dan neler bekliyor? Gönlünüzdeki başkan adayını ve Beykoz’un sorunlarını siz bize söyleyin, bu sefer biz dinleyelim” diyerek, sözü delegelere bıraktı.

Neler söylediler?

Şaban Tören

Yüz delegeyi bir araya getiren İlçe Başkanım’a teşekkür ediyorum. Nasıl bir örgüt; nasıl bir yönetim? Dinamik bir örgüt, dinamik bir yönetim. Bütün parti gençlerini bir araya getiren, gençlik kolunu üyeler arasından özgürce seçen, yedi yüz tane kadın üyeyi bir araya getiren, kadın kolu başkanını özgürce seçen ve onların iç işlerine karışmayan, 24 saatinin 15 saatini evine girmeden ilçede örgütlenme yapan, altı ay içerisinde 4 bin üyeyi hedefleyen bir örgüt istiyorum.

Ayşe Yeşilbaş

2014 seçimlerini alabilecek bir ilçe başkan adayı istiyorum. Bu seçimi almalıyız. ‘ Ben bu seçimi alabileceğim, bu gücü, bu sorumluluğu yüreğimde hissediyorum’ diyorsanız, buyurun ilçe başkanı olun!

Nurten Taşkıran

Seçime üç dört ay kala değil, daha önceden sahaya inebilecek, seçmene gidecek bir ilçe başkanı istiyorum.

Kamil Yılmaz

Yeni seçilecek yönetimin köylere önem vermesini istiyoruz.

Metin Karadeniz

Yönetime gelecek arkadaşların kendi menfaatleri doğrultusunda değil, Beykoz’un sorunlarını çözerek, Beykoz halkının yanında olarak; seçilecek olan Belediye Başkanı’nın da Beykoz Belediyesi’nde oturmaya değil, halkın içinde ve sokak sokak sorunlarını görüntüleyerek, gezerek Beykoz’un temel sorunlarını çözecek bir İlçe Başkanı, ilçe yönetimi ve Belediye Başkanı istiyoruz.

Hasan Özyurt

Ben ilçe başkanlığını o kadar önemsemiyorum. Ben gazetelerin, ülkenin önemli pozisyonlarının tek tek teslim alındığı şu günlerde Cumhuriyet’in değerlerine, Atatürk değerlerine sahip çıkabilecek bir örgüt istiyorum. Bu olduğu zaman hiçbir endişeniz olmasın ilçe başkanı da, örgüt üyeleri de AK Parti’den kurtulmak ile gayet rahat olacaktır. Herkesin bir ilçe başkanı kadar, genel başkan kadar çalışmasını istiyorum.

Cemal Yavuz

İlçe Başkanı adayısınız; emekliler için ne düşünüyorsunuz? Gençlik için, kadınlar için ne düşünüyorsunuz? Çevre için ne düşünüyorsunuz? İlçe Başkanı, başkan olduktan sonra bir ekip mantığı ile yürümemesi gerekiyor. İlçe Başkanı’nın tüm örgüt üyelerine kucak açması gerekiyor. İlçe Başkanı bir protokoldür; ilçenin yönetim kurulu üyeleri çok önemlidir. Yönetim Kurulu üyelerine yetki verecek misiniz?   Yetkiyi kendinizde toplarsanız, yürüme şansınız az olur. Belediye’yi bilen yöneticinin bir tanesini en azından Meclis üyelerine bağlayıp, onları takip etmesini, yerel yönetimleri takip etmesini sağlayabilirsiniz. Örgütü nasıl çalıştırmayı planlıyorsunuz?

“Nagihan Hanım, on numara çalışan bir kardeşimiz”

Gökhan Taneri Vural

Nagihan Hanım aday, başka adaylarımız da var. Hepsi, örgütümüzün çok değerli üyeleri. Bu örgüt ile beraber ve yenileri ile beraber önümüzdeki iki senede sadece ilçe belediyesi değil, Büyükşehir Belediyesi, hatta milletvekili seçimleri, hatta hatta Cumhurbaşkanı’nı seçecek bir ekibi oluşturacağız şimdi. Ben şahsen Nagihan Hanım’la iki yıldır birlikte çalışan birisi olarak şahidim. On numara çalışan, emeğe değer veren, sabahtan akşama bu işe kafasını takmış bir kardeşimiz. Şimdi arkasından, ‘oymuş, buymuş’ demeye gerek yok. Diğer adaylar da örgütümüzün değerli elemanları, ancak tüzüğümüzün 3. maddesinde diyor ki, ‘emek en yüce değerdir.’

Nagihan Hanım’ın emeğine şahidim

Dolayısıyla ben Nagihan Hanım’ın emeğine şahidim; bizzat birlikte çalıştık. Benden çok emeği vardır. Bu nedenle yanında olmaktan dolayı mutluyum ama sonuçta her kim olursa olsun, Beykoz bizim, parti de bizim. Biz partide mal sahibiyiz. Kim olursa olsun, önemli değil. Biz Atatürk’ün altı okunun peşinde canımızla, malımızla her şeyimizi vermeye ortaya çıkmış kişileriz. Ancak ‘emek en yüce değerdir’, demek ile olmuyor. Bunu değerlendirmek gerekiyor. Aidat vermek bir kriterdir bence. Yeni tüzüğümüze göre kadın kolları da, gençlik kolları da kendi kurultaylarını yapacaklar. Bu yaz bir kadın kongresi ve bir gençlik kongresi yapan bir ilçe istiyoruz. Bir buçuk sene sonra, kol kola burada belediye yönetimine gideceğimiz bir örgütü hayal ediyorum. Hep birlikte hayal ediyoruz, Nagihan Hanım’la birlikte.

Erdal Öztürk

Gümüşsuyu delegesi olarak düşüncelerimi paylaşmak ve Nagihan Hanım’a mesajlar vermek istiyorum: Birincisi, Beykoz Belediyesi Meclis üyesi olarak önümüzdeki kongrede bütün adaylarımız birbirinden değerli ve hepsine başarılar diliyorum. Ben şahsen bu tür kongrelerde mevcut ilçe başkanının başarılı olup olmadığına bakarım. Onu yetersiz gördüğüm zaman başka arayışlar içine girmemiz de gayet doğaldır.  Geçtiğimiz süre zarfında hem Yönetim Kurulu üyeliğinde, hem İlçe Sekreterliği’nde, hem İlçe Saymanlığı’nda, Başkan Yardımcılığı’nda ve son sekiz aydır İlçe Başkanlığı’nda Nagihan Akan’ı yeterli ve bu işi yapabilecek kapasitede olduğu için şahsım olarak kendisini destekliyorum ve Gümüşsuyu delegeleri de ağırlıklı olarak Nagihan Akan’ı destekleme kararı almıştır.

1 Nisan’daki kongremizde beş aday var. Beş aday demek, beş liste demektir. Örgütün bütün dinamikleri, bütün güçleri bu beş tane aday çerçevesinde listelerde yerlerini alacak; neticede bir tanesi kazanacak. O zaman ne yapmalıyız? Nagihan Akan, öyle bir Yönetim Kurulu yapmalı ki, o Yönetim Kurulu seçimi kazandıktan sonra diğer Yönetim Kurulu diğer adayların listesinde olan yönetim kurulu adaylarını da kucaklamalı. Böyle bir yapıya sahip olabilecek, böyle bir iç barışı sağlayabilecek Yönetim Kurulu üyelerini bu noktada belirlemesi ve bu meziyete sahip arkadaşlarımın da yönetimde yer almasını ben buradan talep ediyorum. Kongre’den sonra göreve gelecek yönetimin birinci görevi bu olmalıdır. Bu kongrede yönetim kurullarını öyle bir belirlemeliyiz ki, 2014’te Beykoz Belediyesi’ni alabilecek ve Belediye’yi yönetebilecek ve yönlendirebilecek kadroları biz 1 Nisan’da kuralım. Bunu hedeflemeli ve bunu gerçekleştirmek için herkes elinden ne geliyorsa yapmalıdır.

Aydın Akbaş

Saygıdeğer ilçe başkanım, İstanbul’da birçok ilçenin erkek başkanı var iken yapamadıklarını, siz bir bayan ilçe başkanı olarak her mahalleye sandık koydunuz; bu bizim için çok önemli, size teşekkür ederim. Seçildiğiniz takdirde de lütfen mahalle birimleri için de aynı şeye devam ederseniz, işte biz o zaman örgütlü toplum oluruz.

Metin Çanak

Nagihan kardeşimin üyeliğini, ilçe başkanlığım döneminde ben yaptım. Sonuna kadar peşindeyim. Ben CHP’nin ve Beykoz Belediyesi’nin Beşiktaş olmasını istiyorum, Şişli olmasını istiyorum, Sarıyer olmasını istiyorum. Beykoz’un bir “köy kent” ten, gerçekten kent olmasını istiyorum. Lütfen ilçe Yönetim Kurulu yapamayacak arkadaşlarımız Yönetim Kurulu’na girmesin. Çünkü ilçe yönetim kurulu üyeliği zordur; maddi durum ve zaman ister. Seçilecek yönetim kurulu, tek vücut halinde yerel seçime hazırlanacak. Gece gündüz çalışarak Beykoz’un bir Şişli gibi, bir Beşiktaş gibi olması için mücadele verecek. Bu vasıflara sahip olan insanlarımızı Yönetim Kurulu üyeliğine seçelim. Toplumun geleceği için siyaset yapmamız gereklidir.

Dr. Mustafa Özyurt

22. dönem Bursa milletvekiliyim; 2 yıldır Beykoz’da oturuyorum. Öncelikli amacımız iktidar olmak. Beykoz’da önce Belediye ile iktidar olmamız lazım. Kongrede iş başına gelecek olan yönetim, bizi önce Belediye seçimine, sonra genel seçime götürecek olan kadro olacaktır.  Sizden istediğim, seçeceğiniz arkadaşların önce Beykoz’da Belediye’yi almak birinci amacı olmalıdır, ikinci amacımız ise iktidara giderken Beykoz’da en fazla oyu almak olmalıdır. Amacımız yüzde 25’in üzerine nasıl çıkarız, bunun mücadelesini vermek.

Faruk Sekmen

Yenimahalle’de oturuyorum. Burada neden belirli bir seviyenin üzerine çıkamıyoruz? Söylemlerimize dikkat etmeliyiz; rakiplerin eline fırsat vermemeliyiz. Bazı çatlak sesler “dinsiz” parti görüntüsü çiziyor. Bu tip sözlere engel olalım; bizi sıkıntıya sokacak eylemlerden özellikle kaçınalım.  Yoksa Yenimahalle’de 3 bin oy ile kalırız. Oysa ki, dürüst düşünen insanları kazanmamız gerek.

Emanet Taşankan

250 bin insanın yaşadığı bir kentin tamamını kucaklamak gerekiyor. Dolayısıyla siz kadrolarınızı kurarken bu kadar geniş bakmak, herkesi kucaklamak mecburiyetindesiniz. Geçmişte kaybettiğimiz seçimlerde bazı bölgeler hep yok sayıldı, ötekileştirildi. Sanki orada hiçbir insan oturmuyor, orda hiçbir temsilci yok gibi. Ülkede Cumhuriyet’in tüm kazanımları el değiştiriliyor, satılıyor. Aynı şey Beykoz’da da oluyor. Beykoz’da yüzlerce dönüm arazi birilerine peşkeş çekilirken Beykoz halkı bunun farkında mı acaba? Beykoz’da bir takım şeyler el değiştirirken Beykoz halkı bunun farkında mı? Bu görev ilçe örgütüne, Belediye meclis üyelerine düşüyor. Vatandaşı bu konuda bilgilendirmek lazım.

Nagihan Akan: Şu an yetersiz olduğum söyleniyor

Konuşmaların ardından kapanış konuşmasını yapan Nagihan Akan ise şunları söyledi: Başkan, protokoldür; Yönetim Kurulu işleri götürür. Çok çalışkan biri olduğum, verilen görevleri yerine getirdiğim ancak şu an yetersiz olduğum söyleniyor. Eğer ilçe sekreterliği görevinizi çok iyi yapıyorsanız, siz Başkan demeksiniz. Başkan yardımcılığınızı çok iyi yapmışsanız, demek ki siz Başkanlığı da yapabilirsiniz inancını getirir bu. Beykoz’un sorunlarını çok iyi bilen bir insanım.

Kılıçdaroğlu’nu Beykoz’a davet ettim

Pazartesi günü Ankara’daydım, orada Beykoz’un sorunlarını anlattım hatta Genel Başkanımız’a Beykoz’a gelme sözünü hatırlattım. Genel Başkanımız, “ben Beykozlu muhtarlar ile bir araya geleceğim” dedi. Bunları biz yukarıya anlatmasak eğer, onlar da bizim sorunsuz bir ilçe olduğumuzu düşünür, bizimle ilgilenmezler. 

Benim yapımda başarısızlık yok

İlçe Başkanlığı’na aday olduğum zaman çok düşündüm ve ‘bu kadar deneyimden sonra bunu kaldırabilirsin’ dedim; Beykozlu ve her şeyi bilen bir insan olarak bunu kaldırabileceğimi düşündüğüm için bu göreve talip oldum. Yaptığım görevleri her zaman başarmışımdır, çünkü benim yapımda başarısızlık yok. İnsan aklının kadını erkeği diye bir şey yoktur.

O koltukta hala rahat oturmuyorum

Ben o koltuğa oturmaya değil, çalışmaya geldim ve ben o koltukta hala çok rahat oturmuyorum. Beykoz’un sorunlarını bildiğim için rahatsız ediyor o koltuk beni.

2014 seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na aday değilim

2014 seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na aday değilim; böyle bir düşüncem yok, sadece İlçe Başkanı olarak devam etmek istiyorum görevime. Kimseye de meclis üyesi olarak, Yönetim Kurulu üyesi olarak, Belediye Başkanı olarak, milletvekili olarak hiçbir söz vermedim. Tek istediğim, o gün geldiğinde delegelerin kendi adaylarını kendilerinin belirlemesi hatta bunun tüm üyeler ile yapılması. Beykoz’da hiç kimse dışarıdan atama Belediye Başkanı yapmasın. Beykoz’un sorunlarını bilen bir Belediye Başkanı çıkarmak istiyorum ben.

Uğrunda ölecek kadar çalışacağım şey…

Hayalim değil, çok istediğim ve uğrunda ölecek kadar çalışacağım şey, 2014’te Beykoz Belediyesi’ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak, 2015’te de genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu Başbakanımız olarak görmek.

Haber: Arzu Başlantı

Delegeler anlattı… Nagihan Akan dinledi..!
Bizi Takip Edin