Uyuşturucu, ömrümüzden ve mutluluğumuzdan çalar!

Beykoz Müftülüğü-Yeşilay ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile sigara-alkol ve uyuşturucu  ile mücadele konulu konferans programı yapıldı

Sigara-alkol ve uyuşturucu  ile mücadele konulu konferans programı yapıldı. Beykoz Müftülüğü-Yeşilay ve Em

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Müftülüğü-Yeşilay ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile sigara-alkol ve uyuşturucu  ile mücadele konulu konferans programı yapıldı

Sigara-alkol ve uyuşturucu  ile mücadele konulu konferans programı yapıldı. Beykoz Müftülüğü-Yeşilay ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Hoca Mahmut Bayram  Camii Kültür Merkezinde bağımlılık yapan maddelerden sigara-alkol ve uyuşturucu ile mücadele konusunda  konferans programı yapıldı.

Konferansa  Beykoz  Kaymakamımız  Süleyman ERDOĞAN, Beykoz İlçe  Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, İlçe Emn. Müd. Yrd. Salih ÇİMEN, İlçe Gençlik ve Spor Md. Serkan, İst. Emn. Narkotik Şub. Md. Uzman Görevli Erhan YALÇINKAYA  ve  Beykoz Emn. Toplum Destek Plisi Selçuk KÜÇÜK, Beykoz Yaşilay Şb. Bşk. Dr. Ziya GÜMÜŞ, Emekli Din Görevlileri, Beykoz Müftülüğü 4. Din Bölge  Görevlileri, STK temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.

Programın  sunuculuğunu Beykoz  İlçe Müftülüğü 4. Bölge Komisyon Başkanı  ve Göksu Peksimetçi Salihağa Camii İmam-Hatibi Rifat KAYA yaptı.

Ardından Hoca Mahmut Bayram Camii imam-hatibi ve  4. Bölge Komisyon Başkan Yardımcısı Hoca Mahmut Bayram Camii İmam-Hatibi Yusuf DEMİRCİ yaptı.

Yusuf DEMİRCİ konuşmasında  şunları söyledi:

“Beykoz  İlçe Müftülüğümüz tarafından bölge komisyonları kapsamında Anadoluhisarı, Göksu ve Yeni Mahalle den oluşan 4. Bölge Komisyonumuz, 12 Cami ve 17 görevliden oluşmaktadır.    Beykoz  İlçe Müftülüğü  4. Bölge Komisyonumuz faaliyet olarak bu programı düzenlerken seçmiş olduğumuz bu haftanın    YEŞİLAY  HAFTASI  olması nedeniyle toplumsal dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak açısından bu programı hazırladık.Bölgemizden program konumuzla alakalı  acı bir  haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Küçüksu bölgemiz olarak Beykoz – Üsküdar ve Ümraniye ilçelerinin kesiştiği bir noktadayız. Ümraniye ilçemize bağlı komşu mahallemiz olan Hekimbaşı mahallesinde  3-4 ay önce  25-26 yaşlarında bir delikanlımız uyuşturucu komasına girerek lavabo  başında 2-3 saat can çekişerek öldüğü haberini aldığımızda  SİGARA-ALKOL VE UYUŞTURUCU konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yakinen anlamış olduk.”

Beykoz ilçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ  yaptığı konuşmada ;

“Bireysel ve toplumsal hayatımızı  etkileyen , ruh ve beden sağlığımızı bozan, özgürlüğümüzü elimizden alan Zaralılara karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Dini değerlerimiz  arasında bir kural vardır:Def-i mazarrat, celb-i menfaattan evladır’, yani; zararlıları def etmek, faydalıları çekmekten öncelliklidir . Uyuşturucular ve bağımlılık yapan maddeler  hem ömrümüzden hem de mutluluğumuzdan çalarlar. Maalesef son yıllarda artan bir oranla toplumumuz  zaralılarla karşı karşıya bulunmaktadır. Ülkemiz bu konuda hedef ülke olarak seçilmiştir.Bu nedenle  toplumumuzu her platformda aydınlatmak borcundayız”, dedi.

Beykoz Yaşilay Şb. Bşk. Dr. Ziya GÜMÜŞ söz alarak slayt eşliğinde SİGARA-ALKOL VE UYUŞTURUCU konulu sunumlarını yaptılar.

Dr. Ziya GÜMÜŞ  konuşmasında,

“Dünyada her yıl sigarada kullanımından dolayı 5 milyon, ülkemizde ise 100 bin kişi hayatını kaybetmektedir. Sağlıklı beyin ve damarla sigara içen bir beyin ve damarın daralarak ve küçülerek ne hale geldiğini, Sigarada 4 bin çeşit kimyasal madde (zehir) bulunur.

Sigara tiryâkisi annelerin dünyaya getirdiği 100 çocuktan 65’i özürlü, 80’i erken veya ölü doğar. Dünya’da her 6 saniyede 1 kişi sigaradan ölmektedir. Ülkemizde ortalama 25 milyon kişi alkol kullanmakta (sosyal içiciler dahil)  Bunlardan 7 milyon civarında “alkolik” olduğu tahmin edilmektedir. İçki sahte cesaret verir.

Sigara başlama yaşının 10, alkole başlama yaşının 11 ve uyuşturucuya başlam yaşınınsa 11-12 lere kadar düştüğü” acı gerçeğini söyledi.’

Dr. Ziya GÜMÜŞ son olarak,

‘Neden bağımlı olur;

Arkadaş, Bilgisizlik, Özenti, Yanlış Eğlence Mekanları, Merak ,  Deneyip bırakamama,  Moda ,Hasta çevre ve toplum, Tehlike isteği,  Kendini aşma (ispatlama) gibi bağımlılık sebeplerinden sonra korunma yollarını 5 altın kural şöyle ifade etti.

5 ALTIN KURAL

1-Asla sigaraya başlama

2-İlacı doktor verir. Doktor haricinde kimsenin verdiği hapı yutma.

3-Arkadaşlarını dikkatli seç.

4-Hayır! Demeyi öğren.

5-Alkolden uzak dur. “ sözleri tamamladı.’

Programın son bölümünde İst. Emn. Narkotik Şub. Md. Uzman Görevli Erhan YALÇINKAYA  ve Beykoz  Emn. Toplum Destek Plisi Selçuk KÜÇÜK yaparak ,uyuşturucu ile mücadelenin tek başına emniyet olarak üstesinden gelinemeyeceğini, halkımızın da muhakkak bizlere emniyet güçlerine, asayiş birimlerine bilgi vermesi haberdar etmesi gerektiğini dile getirdiler.

Program sonunda katılımcılara uyuşturucuların zararları ile ilgili yayınlar dağıtıldı ve ikramda bulunuldu.

Uyuşturucu, ömrümüzden ve mutluluğumuzdan çalar!
Bizi Takip Edin