Beykoz’da “vira bismillah” diyen balıkçılar denize açıldı!

“2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu” açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu” açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi.

“2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu” açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle Beykoz Poyrazköy Balıkçı Barınağı’nda yapıldı. Karaismailoğlu’na, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ile diğer ilgililer eşlik etti.

Av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar “vira bismillah” diyerek denize açıldı.

Marmara Denizi’ne ağ atan gemi tayfası gırgır ve trol yöntemiyle ile avcılık yapacaklar. Gırgır ve trol yöntemi ile avcılık yapacak balıkçılar, 1 Eylül’de Karadeniz, Marmara ve Ege’de, 16 Eylül’de ise Akdeniz’de denizlere açılacak. Denizlerde avcılık faaliyetleri 15 Nisan itibarıyla sona erecek. 

“SEZONUMUZ İNŞALLAH BEREKETLİ GEÇER”

“2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu” açılış töreninde konuşan Adil Karaismailoğlu, “4,5 aylık bir aradan sonra teknelerimizi yeniledik, bakım onarımlarını yaptık. Ağlarımızı yeniledik. Artık yeni sezona hazırız. Bu gece itibariyle balıkçılık sezonuna başlıyoruz. Sezonumuz inşallah bereketli geçer, teknelerimiz balıkla dolar. Balıkçılık çok meşakkatli ama çok kutsal bir iş. Bütün vatandaşlarımızın sofrasına ucuz ve kaliteli balık göndermek için balıkçılarımız büyük bir özveriyle çalışacaklar, emek üretecekler. Ekmeğini taştan çıkarmak ne demekse denizden ekmeğini çıkartmakta aynı şey. O yüzden bu meşakkatli görevi yapan bütün balıkçı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sezon başarılı bir şekilde geçer. Şuan İstanbul Boğazı’nın Karadeniz yakınlarındayız. İstanbul, Boğaz’da balık yollarının, balık göç yollarının geçiş güzergâhı. Önemli balık avlanma alanları var. Poyrazköy, Rumeli Feneri ve Sarıyer balıkçılıkla geçinen köylerimiz. İnşallah bu sezon verimli bir sezon olarak geçecektir.” dedi.

“KANAL İSTANBUL DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTYAPI PROJESİ”

Adil Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“İstanbul Boğazı dünyanın en zor geçiş güzergâhlarından bir tanesi. 40 bin civarındaki geminin geçiş yaptığı çok önemli güzergâhlardan bir tanesi. Bu önemli trafik yoğunluğunun olduğu bölgede balıkçılarımız da önemli bir işlevi yerine getiriyorlar. Kanal İstanbul, buradaki ihtiyaçlardan doğan bir planlama. O yüzden hem bu küresel lojistik ticaret hacimlerinin artması hem Marmara ve Karadeniz Denizi’nde bekleme sürelerinin azaltılması, İstanbul Boğazı’nın İstanbullulara kalması için Boğaz’ın yükünün hafiflemesi gerekiyor. Onun içinde en kısa zamanda Kanal İstanbul’u da yaparak Boğaz’daki bu riskleri bu tehlikeleri ortadan kaldıracak Boğaz’ı İstanbulluların hizmetine sunacak önemli bir proje Kanal İstanbul. Orada da çalışmalarımız etap etap başladı devam ediyor. Uzun soluklu dünyanın en büyük altyapı projelerinden bir tanesi. Onu da süresi içerisinde bitirmek için de şu anda ulaşım yollarıyla birlikte hizmetimiz devam ediyor.”

“PRUVANIZ NETA DÜMENİNİZ VİYA OLSUN”

Balıkçıların daha kaliteli güvenli hizmet verebilmeleri için konforlu barınaklar yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, “Barınaklarımızdaki su seviyelerini artırmak için tarama gemilerimiz bedelsiz olarak balıkçılarımıza hizmet etmek için dört bir tarafta çalışıyorlar.” diyerek yeni sezonun hayırlı olmasını diledi ve sözlerini “Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolayına, bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.” diye tamamlayarak balıkçılarla denize açıldı.

Beykoz’da “vira bismillah” diyen balıkçılar denize açıldı!
Bizi Takip Edin