Bölgemizde yaşayan yurttaşlarımızın gelir düzeyinin düşük olması sebebi ile hatırı sayılır vatandaşımız İmar Barışı’ndan yararlanamadı. Gerekçeleri ise mali durumlarının iyi olmaması ve ödemede kolaylıklar sağlanmamasından ibarettir.
Yerelde de beklentiler bu yönde.
Yapı Kayıt Belgesi çıkaramayan vatandaşlarımız mevcut evlerine doğal gaz bağlatamıyor, işyeri açsa ruhsat alamıyor. Binası yok hükmünde sayıldığından ne doğalgaz bağlatabiliyor ne iş yeri açabiliyor, nede bir sebepten taşınmak zorunda kalsa evini kiraya verse kiracı evine faturayı üstüne alamıyor.
Bu sebepten 2017 tarihine kadar yapılan yapıların imar affından yararlanamayanlar için tekrar meclisin gündemine getirilip yurttaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir.
İmar affı müracaat tarihi bir kereye mahsusta olsa uzatılabilir.
Bu mağduriyet ortadan kalkmış olduğunda özellikle Beykoz'da çarpık yapılaşmanın düzenlenmesi, ya depreme dayanıksız binaların istimlak ile yıkım kararının meydana gelmesi durumunda rayiç bedelleri ödenecek ya da karşılığında daire verilecektir.
Bu kanun tekrar gündeme alındığında Beykoz’da hiç bir vatandaşımız mağdur olmayacaktır.
Deprem kapıda.
İmar, planlar, dönüşüm derken sabah olacak erkenden.
Binalar göçecek, acilen binalara güçlendirme izni verilmeli.
Beykoz’a sahillere makyaj yakışıyor da İstanbul da beşik gibi sallanıyor.
Evlerimizin yüzde 90’ı depreme dayanıksız. Hemen hemen hepsi gecekondudan dönüşmüş ince demir etre arası 30 santim deniz kumu eski usul binalar.
Deprem değil binalar öldürür yetkililerin dikkatine.!
Sağlıcakla kalın.