Beykoz’daki 11 atık getirme merkezinde toplanan 100 binin üzerinde giysi ayrıştırma işleminin ardından Deniz Feneri Derneği aracılığıyla Suriyeli kardeşlerimize gönderildi.
Beykoz’daki 11 atık getirme merkezinde toplanan 100 binin üzerinde giysi ayrıştırma işleminin ardından Deniz Feneri Derneği aracılığıyla Suriyeli kardeşlerimize gönderildi. 5 yıldan beri iç savaşın yaşandığı Suriye’ye insani yardım çalışmaları hükümet, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşların katkısıyla hızla devam ediyor.
Suriye halkı için ele ele veren Beykoz Belediyesi ve Deniz Feneri Derneği ise ilçe sakinlerinin dâhil olduğu farklı bir projeye imza attı.
Beykozlu vatandaşların ilçedeki 11 atık getirme merkezine bıraktıkları ikinci el giysilerden elde edilen 1 tır dolusu giysi titizlikle ayrıştırılıp Suriyeli kardeşlerimiz için hazırlandı.
Atık getirme merkezinde toplanan 1 tır dolusu yardım Belediye Meydanı’nda Deniz Feneri Derneği’ne teslim edildi.
Proje için bir araya gelen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk ve Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz gösterdikleri duyarlık dolayısıyla Beykoz halkına teşekkürlerini iletti.
Başkan Çelikbilek: Beykoz halkının güzelliğinin göstergesi’
Yardım tırının yükleme çalışmalarına katılan Başkan Yücel Çelikbilek: Deniz Feneri Derneği gurur duyduğumuz çok başarılı bir derneğimiz, bu konuda mahir bir kuruluş. Yıllardır çok farklı ülkelerde hem gıda hem giysi yardımı yapıyorlar, kuyular açarak insanlara su kaynağı sağlıyorlar. Doktorlar götürüyorlar. Derneğimiz vasıtasıyla Suriyeli kardeşlerimize bir tır giysi yardımı gönderiyoruz. Bu malzemeler atık merkezilerinde 10-11 ay içinde topladıklarımızdır. Bu durum Beykoz halkının güzelliğinin ve yardımseverliğinin göstergesidir.Beykoz halkına çok teşekkür ediyorum dedi.
Dernek Başkanı Cengiz: Dünyaya Örnek Kardeşlik Sergiliyoruz
Dernek Başkanı Mehmet Cengiz ise Beykoz Belediyesi müthiş bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Vatandaşın getirdiği ikinci el giysileri ayrıştırarak tertemiz bir durumda 100 bin parça giysiyi topladılar. Bazen bizim için nimet olan şey belli bir noktadan sonra değerini yitiriyor. Ama olmayanlar açısından çok değerli nimetler. 5 yıldır savaşla uğraşan Suriyeli kardeşlerimize el birliğiyle misafirperverlik örneği gösteriyoruz. Bu kardeşliğin dünyada başka bir örneği yok. şeklinde konuştu.
Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: Her Atık Çöp Değildir
Atık getirme merkezlerini anlatan Başkan Yardımcısı Salim Öztürk ise: Atık getirme merkezleri Beykoz’a özgü bir çevre projesidir. İlçemizin 11 noktasında kurduğumuz bu merkezlerde 8 farklı türde atığı topluyor çeşitli şekillerde değerlendiriyoruz. Kullanılmayan eşyalar için çöp deniyor. Artık çöp diye bir kavram yok. Bunun adı atık. Merkezde toplanan giysilerimizi de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Amacımız Beykoz’da yaşayan bütün insanların bu projeye katılmasını sağlamak. ‘ şeklinde çalışmaları aktardı.
Atık Getirme Merkezi Nedir?
· Temiz ve sürdürülebilir çevre için kurulan Atık Getirme Merkezleri’nde ambalaj atık, giysi, atık yağ, oyuncak, kitap, ilaç, atık pil ve bayat ekmek olmak üzere 8 farklı türde atık toplanıyor.
· Kanlıca’daki atık getirme merkezinde elektronik atıklar ve atık cam da toplanıyor.
· Ambalaj atıklar, bakanlığın lisans verdiği geri dönüşüm merkezlerine, atık piller lisanslı bertaraf tesislerine gönderiliyor.
· Atık yağlar bio dizel yakıt üretim merkezlerine ulaştırılıyor, elektronik ve cam atıklar da ilgili merkezlerde dönüştürülüyor.
· Merkeze bırakılan giysiler ayrıştırılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.