Beykoz Geleneksel Çayır Festivali’nin son “yöre geceleri” etkinliği, Kastamonulular ve Sinoplular’ın ortak programı ile gerçekleşti! Çayır’da Sinop ve Kastamonu’dan esintiler vardı!
Beykoz Geleneksel Çayır Festivali’nin son “yöre geceleri” etkinliği, Kastamonulular ve Sinoplular’ın ortak programı ile gerçekleşti! Çayır’da Sinop ve Kastamonu’dan esintiler vardı!
Milletvekili Dr. Ahmet Haldun Ertük de davetliler arasında
KAS-DER Beykoz Şubesi Başkanı Süleyman Çalık ile Sinop İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Beykoz Şubesi Başkanı Adnan Çeliker’in ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ahmet Haldun Ertürk, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Tülay Çik, SİYAD Genel Başkanı Sabahattin Sungur, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Ali Emanet, Has Parti Başkan Vekili Kemal Çaktı, İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Yöresel sanatçılar sahnede!
Sunumu Abdülkadir Akın ve Barbaros Baltacı tarafından yapılan gece, ilk olarak Sinoplu sanatçı Yakup Elçi’nin yöresel türküleri ile başladı.
Elçi’nin ardından ise, Kastamonulu sanatçı Ayhan Aydın sahne aldı ve izleyenlerine şarkı ve türkülerden oluşan repertuarını sundu.
Bu arada, Çayır’da kıpırtılar da başladı ve vatandaşlar kendilerini notaların hareketli nağmelerine kaptırarak, oyun konusundaki maharetlerini sergilediler!
Misafirlere yöresel ikramlar
Misafirler bir yandan yöresel ezgilere kulak verirken, diğer yandan da dernek yönetimleri tarafından kendilerine yapılan ikramları tatma olanağı buldular. Cevizli lokum bu lezzetlerden biriydi!
Şarkı ve türkülerin ardından SİYAD Halk Oyunları ekibi sahnedeki yerini aldı ve Sinop yöresine özgü ezgiler ve otantik kıyafetleri eşliğinde, izleyenlerine keyifli dakikalar yaşattı.
SİYAD Beykoz yönetimi sahnede
Sunucunun anonsu ile eğlenceye bir müddet ara verildi ve Beykoz Sinoplular Derneği Başkanı Adnan Çeliker ve ekibi, sahne üzerindeki yerlerini aldı.
Adnan Çeliker, Sinop ve Samsun’daki sel felaketine değindi
SİYAD Beykoz Şubesi Başkanı Adnan Çeliker, burada yaptığı konuşmada, misafirlerini selamladı ve “ bu akşam burada eğlenirken, biraz hüzünlü eğleniyoruz. Biliyorsunuz Sinop ve Samsun’da bir sel felaketi oldu. Hani derler ya, ‘ağaçtan düşenin derdini ağaçtan düşen anlar’; biz de Beykoz’da böyle bir felaket geçirdik Tokatköy’de, Allah’a çok şükür ki, can kaybımız olmadı. Onun için oradaki hemşerilerimizin derdini biraz da olsa anlıyoruz” dedi.
Samsun’da yaşamlarını yitiren vatandaşlar için Çayır’da bulunan misafirlerinden Fatiha duası talebinde bulunan Çeliker, konuşmasının devamında SİYAD Beykoz olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi ve çalışma arkadaşlarına gerçekleştirmiş oldukları tüm faaliyetler dolayısıyla teşekkür etti.
Beykoz Geleneksel Çayır Festivali’nin yıllardır barış ve kardeşlik havasında geçtiğini hatırlatan ve yöre derneklerinin bu konudaki başarısını da öven Çeliker, tüm Beykozlular’dan, festivalin güzel bir havada geçmesindeki katkıları dolayısıyla kendilerini alkışlamalarını da istedi.
Beykoz’dan, SİYAD Genel Merkez’e plaket!
Çeliker’in konuşmasının ardından ise, SİYAD Genel Başkanı Sebahattin Sungur’a, SİYAD Beykoz Şubesi olarak plaket takdim edildi.
Sungur, burada yaptığı konuşmanın başında, Samsun’daki sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi ve Çayır Festivali’ne atıfta bulunarak, “ Yine de, bu hüzün içerisinde bazı şeylerin devam etmesi gerekiyor” dedi.
Konuşmasında, SİYAD Beykoz Şubesi’nin, kendilerinde kayıtlı bulunan 13 şube arasında faaliyetleri dolayısıyla geçen sene birinci olduğunu hatırlatan Sungur, derneğin faaliyetlerinden övgü ile söz etti.
Sinoplu’nun gücünü Beykoz’a katmaya geldik!
Sungur, yazdığı bir konuşmayı da Beykozlular’ın huzurunda okudu: “Sinop olduk, Kastamonu olduk; birlikte geldik. Bir yürek olup tek yürek olup da geldik. Belediye Başkanı Çelikbilek, minyatür bir Türkiye kurmuş Beykoz Çayırı’na; koştuk, geldik. Haritada yerimizi almaya geldik… Lokumumuzu, tiridimizi kaptık da geldik. Yuşa Hazretleri’ne selam ile geldik. Biz buraya Sinoplu’nun gücünü Beykoz’umuzun, İstanbul’umuzun gücüne katmaya geldik. 81 ilimiz ile kucaklaşmaya geldik. Biz buraya Sinopluluğumuzu unutmaksızın, İstanbullu olmaya geldik.”
SİYAD Beykoz’dan vefa!
SİYAD Beykoz’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keramettin Arpacı’ya da desteklerinden ötürü plaket takdim edilmesinin ardından ise, SİYAD Dernek Başkanı Sabahattin Sungur, Beykoz’da Sinoplular’ın birlik ve beraberliğine katkısından ve dernekçiliğe verdiği hizmetlerden dolayı SİYAD Beykoz Şubesi adına 73 yaşındaki Mehmet Karabaş’a plaket sundu.
Sırada, KAS-DER Beykoz yönetimi var!
SİYAD Beykoz Şubesi’nin ardından ise sahneye Süleyman Çalık başkanlığındaki KAS-DER Beykoz Şubesi çıktı.
Çalık: Beykoz’da toprak bir onulmaz yaradır, bir derin sızı
Başkan Süleyman Çalık, burada yaptığı selamlama konuşmasında, Festivalde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak şunları söyledi: “ Bizler Kastamonulu’yuz, Sinoplu’yuz; Çankırı Ordu, Giresunlu’yuz, Ardahan, Kars, Türkiyeli’yiz. Buraya geldik yurdun dört bir yanından; hepimiz Beykozlu’yuz. Bizler bu toprakların çocuklarıyız. Beykoz’da toprak, bir onulmaz yaradır, bir derin sızı. ” Çalık, konuşmasını, katılımlarından dolayı misafirlerine teşekkür ederek tamamladı.
KAS-DER’in plaket takdimleri…
KAS-DER Beykoz Şubesi adına bazı köy derneklerine verilen plaketlerin ardından ise geçtiğimiz günlerde Hakk’ın rahmetine kavuşan KAS-DER Beykoz eski şube Başkanı Mustafa Çöpoğlu’nun kızı Burçak’a plaket takdim edildi.
KAS-DER Beykoz, Beykoz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Çalışkan’a da plaket hediye etti.
Kaşıtoğlu’nun şiiri
Kendisine de bir plaket sunulan Kastamonulu Beykoz Belediye Meclis üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, bu takdimin ardından bolca alkış alan bir şiir okudu.
“Ben Azdavay’dan, Bozkurt’tan, Cide’den kalkıp Çanakkale’de dağlar aşmaya geldim. İmanımla coşmaya geldim; ölmeden mezara girmeye geldim. Ben helalleşip ta Kastamonu’dan geldim. Ben Çatalzeytin’den, Daday’dan, İnebolu’dan kalkıp düşmana mezarlar kazmaya geldim. Irmak olup sel olup taşmaya geldim. Unutulmaz bir destan yazmaya geldim. Ben helalleşip ta Kastamonu’dan geldim. Ardahanlı, Giresunlu, Ordulu, Trabzonlu, Rizeli her nereli olursa olsun, o ruhu Beykozluluk ruhu ile tamamlayan tüm vatanseverlere Halime Kaptanlar’ın ve Şerife Bacılar’ın torunlarından selâm olsun!”
Yücel Çelikbilek: Çayır’da hissedilenleri anlatmak zor!
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Kaymakam Aydın Ergün de kendilerine sunulan plaketlerin ardından birer konuşma yaptılar.
Belediye Başkanı Çelikbilek, yaptığı konuşmada, kendilerine düşenin, en değerli varlık olan insana hizmet etmek, saygı duymak olduğunu belirtti ve festivallerde insanların birbirlerine kardeşliklerini ilân ederek, buna mühür basmalarına şahit olmanın kendisine ayrı bir haz verdiğini ifade etti.
Çelikbilek, Çayır Festivali boyunca insanların stantlarda birbirlerine yaptıkları şakalara ve hoşgörülü davranışlarına atıfta bulunarak,” bu ayrı bir şey. Bu Çayır’da bunları hissetmek anlatılması zor olan bir duygu” dedi ve birbirlerini kucakladıkları için herkesi yürekten alkışladığını belirtti. Çelikbilek, Beykozlular’dan kendilerini alkışlamalarını isteyerek, “bunu hak ediyorsunuz!” açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı, Çayır festivallerinde şahit olunan bu birlik tablosunun yıllar boyunca birçok zorluklar aşılmak suretiyle bugünlere geldiği hatırlatmasını da yaptı.
Kaymakam Aydın Ergün: Beykoz’da çalışmak bir ayrıcalık!
Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün de, Beykoz’un fiziksel güzelliklerine atıfta bulundu ve “bir yeri güzelleştiren Allah’ın verdiği güzelliklerdir, ancak aslolan, orada yaşayan insanların bu yöreye kattığı değerlerdir. Beykoz Çayır festivallerinde de gördüğümüz gibi, Beykoz, beraberliğin sürekli olarak vurgulandığı, vurgulanmak ile kalmayıp yaşama geçirildiği, en sıkıntılı anlarda biraya gelebilme yeteneği ile İstanbul’un diğer ilçelerinden bana göre ayrılıyor. Beykoz’da çalışmak, Beykoz’da yaşamak bir ayrıcalık” dedi.
Kısa bir skeç gösterisi
Yapılan bu takdim ve konuşmaların ardından ise Tiyatro 37 grubu sahne alarak, Mehmet Salbaş tarafından yazılmış bulunan bir komediyi canlandırdı.
Müzik ile devam!
Gece, sanatçılar Habibe Bozkurt, Serkan Öztürk, Ilgaz ve Sinop davul zurna ekibinin coşkusu ile devam etti.
Haber: Arzu Başlantı