Beykoz kadınları el emeği ürünlerini sergiledi

Beykoz Halk Eğitimi Müdürlüğünce “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları ürünlerinin yer aldığı tanıtım sergisi açıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Halk Eğitimi Müdürlüğünce “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları ürünlerinin yer aldığı tanıtım sergisi açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2020-2021 yıllarında açılan kurslarda usta kadın öğreticiler ve kadın kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünleri sergiledi.

New Çarşı Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğin açılış töreni Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile İl ve İlçe eğitim yönetici tarafından gerçekleşti. Beykoz Halk Eğitimi Merkezi ve Anadolu Yakası’nda bulunan diğer 6 Halk Eğitim Merkezi’nin ürünlerin tanıtımının yapıldığı sergi 4 Haziran 2021 Cuma günü 10.00-17.00 saat aralığına kadar ziyaret edilebilecek.

BEYKOZ’LU KADIN KURSİYERLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ 

Beykoz Halk Eğitimi kursiyerlerince yıl boyunca üretilen birbirinden farklı ürünler, Haziran ayının ilk haftası ilan edilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliğinde vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Gerçekleşen sergide, akrilik ve yağlı boya tabloları, kadın giyim ürünleri ve el sanatları teknolojisi olan sepet örme gibi birçok farklı branşta kurslara katılan kadın kursiyerler tarafından atölyelerde üretilen ürünler katılımcılara tanıtıldı.

“KENDİ İSTEDİKLERİNİ DİKİP, GİYEBİLSİNLER”

Beykoz Güncel Gazetesine konuşan Beykoz Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Güler Durgun, ilk sergisi olduğunu ve böyle bir organizasyonun içinde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Pandemiden dolayı kısa dönemli kapanış ve açılışlarımız oldu ama zamanımızı verimli kullandık. 18 öğrencim var pratikten gösterip, herkese özel kalıp hazırlıyorum. Amacım ben yokken de kendi istediklerini gün içerisinde dikebilip giymeleri, bu benim sloganım. Pandemiden sonra Beykoz’da Halk Eğitimi bünyesinde sadece kendi branşlarımızın yer aldığı bir serginin olmasını da isterim.” dedi.

“KADINLAR İÇİN BİR TERAPİ”

Marmara Bölgesi sepet örücülüğü ustası ve Beykoz Belediyesi, Beykoz Halk Eğitimi bünyesinde de dersler veren Jale Gültekin, sepet örücülüğü ve bitkisel örücülük, dekoratif el sanatları gibi birçok sanat dalının hocalığını yaptığı belirtti. Bu sanatın organik ve aynı zamanda yapan kadınlar için bir tedavi olduğunu söyleyen Usta Jale Gültekin konuşmasına şöyle devam etti;

“Bu sene hem Beykoz Belediyesi hem de Halk Eğitimi bünyesinde 200 civarı öğrencim var. Beykoz Belediyesi, bu sene kadın üreticilerin yapmış oldukları ürünleri satma imkânı veriyor. Bu yüzden kurslarımıza katılım arttı, kursiyerlerimiz de daha aktif bir şekilde çalışıyor. Biz Beykoz’un lifli ürünlerini, ormanlarını kullanarak yeni bir nefes getirmek istiyoruz sanat dalına. Bambu malzemeleri hem çok pahalı ve hem de temin etmekte kolay değil. Bu sanat dalını icra etmek için kendi ülkemizin lifli bitkileri yeterli. Ama böyle bir sektör olmadığı için, zorluk çekiyoruz.”

“AİLESİ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Beykoz Halk Eğitimi kursiyeri, Nevin Şahin Tan, “20 yıllık çalışma hayatının ardından ev hanımı oldum. Hem öğrenip hem satarak aile ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bununla beraber evde hiçbir şey yapmadan günü geçirmek yerine bu şekilde kurslara katılarak sosyalleşiyoruz. Her vakti olan kadınlar bu kurslara mutlaka katılmalı.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 17 senedir bu tür kurslara gittiğini kaydeden Ayşe Türkoğlu, “Sepet örücülüğü kursu ile BEYSEM’de tanıştım. Ev hanımlarının kendi emeğini paraya dönüştürmesi için çok güzel projeler üretip hayata geçiren Murat Aydın’a da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Beykoz kadınları el emeği ürünlerini sergiledi
Bizi Takip Edin