Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, ‘İletişim Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılışı’nın ilk dersinde yapay zekânın önemini anlatarak geleceğin iletişimcilerine yol gösterdi.
İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesinin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan törene İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Korhan Mavnacıoğlu, Doç. Dr. İhsan Eken, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, AA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Özkır, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, Akademi ve Yayın Koordinatörü Yahya Bostan, Yayınlar ve Prodüksiyonlar Koordinatörü Oğuz Karakaş, İstanbul Haberleri Müdürü Muhammed Enes Can başta olmak üzere iletişim fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.
PROF. ÖZTÜRK: İNSANİ DEĞERLERİ ES GEÇEMEYİZ
Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk, çağımızın bilgi ve iletişim çağı olduğunu ifade etti. Öğrencilere seslenen Öztürk, şöyle dedi: “Günümüzde bilgi ve beceri yapay zekanın da olduğu bir ortamda hızlı gelişerek derinleşiyor. Bununla birlikte gelişip ve derinleşmek zorunda olduğumuz insani değerleri es geçemeyiz. Bu anlamda iletişimcilerin sadece kendi alanlarında değil insani değerleri ihya etmede, topluma anlatmada ve örnek olmada büyük bir görev üstlenmeleri gerekiyor. Sizler geleceğin iletişim mimarları olacaksınız.”
PROF. BÜYÜKASLAN: ANADOLU AJANSI 104 YILLIK BİR ÇINAR
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan ise AA’nın 104 yıllık mazisiyle Türkiye’nin hafızası niteliğine sahip bir medya çınarı olduğunu ifade etti. AA’nın iletişim eğitimindeki rolüne de değinen Büyükaslan, şöyle devam etti: “Anadolu Ajansı iletişim fakültesi öğrencilerinin özellikle gazetecilik bölümü mezun olduktan sonra çalışmak istediği, bir parçası olmak istediği bir kurum. Anadolu Ajansı bütün iletişim fakültelerinde habercilik derslerinde detaylı olarak ele alınır ve ajansın önemi tüm iletişim hocaları tarafından özellikle vurgulanır. Anadolu Ajansının haberciliğe bakışı, yayın ilkeleri öğrencilerimize örnek teşkil ediyor. Ajansın medya sektörüne getirdiği yenilikler, yeni iletişim teknolojilerini etkili bir şekilde kullanması hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından özellikle takip ediliyor. Ajansın yapay zekâ ve gazetecilik ilişkisini de yakından takip ediyoruz. Yakın zamanda iletişim fakültemizle Anadolu Ajansı arasında bu konu üzerine bir çalıştay, sempozyum vb. düzenlenebilir, bu tür çalışmaları destekliyoruz.”
KARAGÖZ: KENDİ DİL TABANLI YAPAY ZEKÂMIZI HİZMETE SUNACAĞIZ
İletişim Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılışı kapsamında ilk dersi anlatan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, değişen dünyada iletişimcilerin nasıl konumlanması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Yapay zekanın her geçen gün katlanarak geliştiğine dikkat çeken Karagöz, şöyle dedi: “104 yıllık bir kurum olarak yapay zekâ ile entegre oluyoruz, onunla iş birliği halinde bütün iş süreçlerimizi yapay zekâ ile şekillendiriyoruz. Sizler mezun olduğunuzda sizden beklediğimiz şey yapay zekâ ile ilişkinizin ne olduğu olacak. Yapay zekayla tanışmamış bir insan bizim bünyemizde kendisine yer bulamayacak. Yapay zekâyı tüketmek bizim yaptığımız sıradan bir iş. Sıradan olmayan ne var? Yapay zekayı üretmek. Bunun için T3 Vakfı ile Anadolu Ajansı kendi dil tabanlı yapay zekâsını üretme noktasına geldi. Siz bugün ChatGPT’ye bazı şeyler sorduğunuzda, yok gibi gözükse de editoryal bir politikası var. Biz ChatGPT’ye bağlı kalamayız. O yüzden kendi dil tabanlı yapay zekamızı çok yakında sizlerin hizmetine sunacağız.”
Yorumlar kapalı.