Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kent Konseyi işbirliğiyle, sürdürülebilir çevreye katkıda bulunmak ve “Sıfır Atık” bilincini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan “Atıktan Sanata” Projesi, kaynakları hızla tükenen dünyada kadınların ve sanatın dönüştürücü gücünü ortaya koyacak.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Bugüne kadar ilçedeki 45 mahallede yürütülen, “Beykoz’un Evleri Sıfır Atığın Temeli” Projesi’yle yakın çevrelerine geri dönüşümü anlatan gönüllü ev hanımları, atıklardan ürettiği işleriyle tanınan Beykozlu Ressam Deniz Say’la atölye çalışmalarına katılarak bir birinden güzel eserlere imza atacak.
“Atığımız Değil Sanatımız Olsun” sloganıyla çevre bilinci ve sanatı harmanlayan, toplum genelinde atık yönetimiyle ilgili farkındalık oluşturması beklenen proje, gönüllü kadınların bir araya geldiği tanıtım toplantısıyla başladı.
SIFIR ATIK İÇİN SANAT EĞİTİMİ ALACAKLAR
Kemankeş Restoran’da düzenlenen toplantıya, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Hasanoğlu, ve Ressam Deniz Say katıldı.
Atıklardan soyut tablolar yapan Deniz Say’ın yönetiminde 1 ay boyunca atölye çalışmalarına katılacak olan ev kadınları, temel resim ve renk bilgisi eğitiminin ardından evlerindeki malzemelerle özgün eserler tasarlayacak.
RESİM SERGİSİ AÇILACAK
Eski giysilerden, karton kutulara, dergi ve gazete kâğıtlarından kurdeleye her türlü malzemenin ev kadınlarının hayal güçleriyle yeniden hayat bulacağı eserler, proje sonunda açılacak sergiyle sanatseverlerin ve ilçe sakinlerinin beğenisine sunulacak.
“Atıktan Sanata” Projesi yeterli ilgiyi görürse, ev kadınlarının katılımıyla yapılacak yeni atölye çalışmalarıyla sürdürülecek.