Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle hayata geçirilen “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi, fiziki atölye çalışmaları, online eğitimler ve dijital araçların doğru kullanılması konusunda farkındalık eğitimleri olmak üzere üç adımda yürütülüyor.
ROBOTİK KODLAMA ADIMLARI VE UYGULAMA ALANLARI
Çocuk ve gençlerin dijital dünyadaki baş döndürücü gelişmelere güvenli şekilde ayak uydurmalarını sağlamak, girişimci ve üretken yönlerini geliştirmek üzere “Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi” içinde kurulan maker atölyelerinde, 10-24 yaş grubuna robotik kodlama eğitimleri veriliyor.
Uzmanlar eşliğinde verilen eğitimlere katılan çocuk ve gençler, dijital dünyanın vazgeçilmezi robotik kodlamanın uygulama alanları, hayatımıza getirdiği yenilikler hakkında kapsamlı bilgi alma fırsatı buluyor.
Proje kapsamında açılan atölyelerden 450 çocuk ve gencin yararlanması hedefleniyor.
Beykozlu öğrencilere dijital alanda nitelik getirecek proje kapsamında, dijital dünya ve araçların doğru kullanılması amacıyla öğretmenlere yönelik başlatılan farkındalık eğitim seminerleri ise okullarda devam ediyor.
ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLER YAKINDA BAŞLIYOR
Projenin dijital eğitim platformunda hazırlanan “Dijital Vatandaşlık”, “Bilgi Okuryazarlığı ve Dijital Okuryazarlık, “Olumlu Medya Okuryazarlığı”, “Temel Bilişim Teknoloji Araçları ve Dijital Bilgi Paylaşımı”, “Bulut Sistemleri ve Dijital Ortamda İşbirlikçi Çalışma Yöntemleri” ile “Dijital Araçlar” konulu eğitim modülleri ise çok yakında çocuk ve gençlerin erişimine açılacak.
TAÜ’YÜ ZİYARET EDECEKLER
Yüz yüze ve çevrimiçi eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere katılım belgesi verilecek ve Türk-Alman Üniversitesi Yaratıcı Medya Labaratuvarı (YAMEDLAB)’a inceleme gezisi düzenlenecek.