Beykoz'un mutluluğu ve huzuru ailelerden geçiyor!

Ailede mutluluğu artırmayı, sağlam evlilikler kurulmasını ve evleneceklere rehberlik etmeyi amaçlayan Aile ve Evlilik Okulu Beykoz'da açıldı.

Ailede mutluluğu artırmayı, sağlam evlilikler kurulmasını ve evleneceklere rehberlik etmeyi amaçlayan ‘Aile v

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ailede mutluluğu artırmayı, sağlam evlilikler kurulmasını ve evleneceklere rehberlik etmeyi amaçlayan Aile ve Evlilik Okulu Beykoz’da açıldı.

Ailede mutluluğu artırmayı, sağlam evlilikler kurulmasını ve evleneceklere rehberlik etmeyi amaçlayan ‘Aile ve Evlilik Okulu’ Beykoz’da açıldı. Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Beykoz Müftülüğü, Deva Vakfı ve Beykoz Aile Koruma Derneği (BAK) işbirliğiyle açılan okul; uzman psikologlar eşliğinde mutlu yuvanın sırlarını öğrenmek isteyen ilçe sakinlerini bekliyor.

Her hafta Salı günü saat 10.00-13.00 arası Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek eğitimler, uzman psikolog ve eğitimciler tarafından verilecek. 10 hafta sürecek eğitimin sonunda katılımcılara ayrıca sertifika takdim edilecek.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde tanıtımı yapılan  ‘Aile ve Evlilik Okulu’ programına; Kaymakam Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İl Müftü Yardımcısı Gül Sefa Uygur, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Aile Koruma Derneği Nuri Yeşilbaş, Koruma üyeleriyle ilçe sakinleri katıldı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş: Beykoz’da boşanma sayısı her geçen gün azalıyor!

İlk sözü İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş aldı. Toplumun en önemli biriminin aile olduğunun vurgusunu yapan Müftü Hüseyin Demirtaş, aile kavramını ‘hücrelere’ benzeterek, hücrelerin tedavisinin vücud için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Günümüzde boşanmaların çoğaldığını fakat, Beykoz’da bu boşanma oranının yıl içinde düştüğünü belirten Müftü Demirtaş; “Beykoz’da boşanma sayısı her geçen gün azalıyor. Biz buna seviniyoruz. Çözüm öncelikle bizde, kendimizde. Devletimizin son yıllarda güçlendirdiği Aile ve Politikalar Bakanlığı ile Müftülüklerimiz aileye yönelik tüm çalışmalara katkı sunuyor. Toplumumuzu dinimizdeki güven, saygı, huzur ortamına taşıyacak örnek bir aile okulunu Beykoz’da oluşturmalıyız” diyerek Başkan Yücel Çelikbilek’ten eğitime katılan kişilere hediye verilmesi konusunda destek istedi.

BAK Derneği Başkanı Nuri Yeşilbaş: Amacımız topluma fayda sağlamak!

Müftü Demirtaş’ın konuşmasının ardından sözü BAK Derneği Başkanı Nuri Yeşilbaş aldı. Dernek Başkanı Nuri Yeşilbaş, öncelikle bu projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan herkese teşekkürlerini belirterek, şunları söyledi: “Böyle hayırlı bir projede yer almak kimseye nasip olmaz. Derneğimiz 2015 yılında kuruldu. Şu an aktif durumdayız. Derneğimizin 60 kişilik bir yönetimi var ve hepsi de bu işe gönlünü koymuş kişiler. Bizler birer gönüllü ordusuyuz. Aile kurmak, doğru bireyler yetiştirmek çok önemli. Amacımız bu projeyle, bu yönde topluma fayda sağlamak”.

Başkan Yücel Çelikbilek: Mutlu insan olmadan mutlu ilçe olmaz!

Sonrasında söz alan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te öncelikle böyle hayırlı ve güzel bir işin içerisinde olmaktan ötürü son derece memnun olduklarını belirterek, Müftü Hüseyin Demirtaş’ın hediye verme talebine ilişkin şöyle yanıt verdi: “Hediye verilir. Ama ben istiyorum ki insanlar buraya hediye için gelmesin. Bir şeyler katabilirse kendine ve bunu çevresine yayarsa o zaman biz mutlu oluruz. Sadece hediye için gelirse, bundan üzüntü duyarım”.

Aileyle destek vermek için maddi imkanı olmayan ilçe sakinlerini evlendirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Her yıl çiftlerimizi çeyiz ve eşyalarını vererek evlendiriyoruz. Onların mutluluğunu görmek bizi de sevindiriyor. İnsana yatırım yapmak mutlu aileden geçer. Çocukların, anne babanın elini öpmesine alıştırmadıysanız onlardan ileride bir şey beklemeyin.  Katılımcılar buraya samimi olarak bilgi edinmek için gelmeliler. Dağılan bir aileyi ihya etmek hayırların en güzelidir. Mutlu insan olmadan mutlu ilçe olmaz.  Bu konuda emeği geçen tüm yetkilileri tebrik ediyorum“ şeklinde konuştu.

Kaymakam Ahmet Katırcı: Aile evlilik bağlarıyla kurulur!

Gençlere rehberliğin önemini vurgulan Kaymakam Ahmet Katırcı da yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: “Aile evlilik bağlarıyla kurulur. Eğitim anne karnında başlar. Cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir toplumdan geliyoruz. İnsanlar boşanmak için evlenmemeli. Bu yüzden gençlerimizi evlendirmeden önce hayatın gerçekleriyle tanıştırmak, eğitmek gerekir. İdealimde var olan aileyle ilgili yapılan bu çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olmak üzere herkese teşekkür ediyorum”.

İl Müftü Yardımcısı Gül Sefa Uygur: Ufak sorunlar büyütülmemeli!

Son konuşmacı olarak sözü alan İl Müftü Yardımcısı Gül Sefa Uygur ise, toplumu aydınlatmakla görevli olduklarını, 2003’den bu yana Müftülük olarak il ve ilçe Aile İrşad Bürosu açtıklarını ve ailelerin mutluluğu için dini hizmet verdiklerini belirtti. Uygur, ailenin önemini vurgulayarak, Allah’ın insanları huzuru bulmaları için çift yarattığını söyledi. “Birbirimize emanet olarak bakmalıyız. Sorunlar paylaşılmalı ama, ufak sorunlarda çok büyütülmemeli” diyerek çiftlere tavsiyede bulunan Uygur, herkese bir adım kadar yakın olduklarını ve yardım kapılarının her zaman açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların sonrasında program; Uzman Psikolog Ferika Teymur Artır’ın semineriyle devam etti.

Kayıt  ve Bilgi İçin:

Beykoz Müftülüğü  Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Telefon :    0 216 323 50 03 (mesai saatleri içinde) Web:      www. beykozmuftulugu.gov.tr         e-mail:   beykozmuf@gmail.com

Beykoz'un mutluluğu ve huzuru ailelerden geçiyor!
Bizi Takip Edin