Çanakkale'yi anlamak, vatan sevgisini anlamaktır!

Beykoz İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 18 Mart Şehitleri Anma programında duygu dolu anlar yaşandı.

Beykoz İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy'u ve 18…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 18 Mart Şehitleri Anma programında duygu dolu anlar yaşandı.

Beykoz İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u ve 18 Mart Şehitleri Anma programında duygu dolu anlar yaşandı.

Beykoz İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Kur’an Kursu, İmam-Hatip Lisesi öğrencileri ve din görevlileri yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Beykoz Müftülüğü Şube Müdürü Abdullah Güldalı’nın  yaptığı program, Kur’an Kursları arası İstiklal Marşı’nı Güzel okuma yarışması birincisi Göksu Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Selim AVŞAR’ın İstiklal Marşını okumasıyla başladı. Minik yüreği ile  muhteşem bir okuyuş gerçekleştiren öğrencimiz hem kendini hem de izleyicileri gözyaşlarına boğdu.

Demirtaş; Çanakkale, şehitlik meşheridir

Gümüşsuyu Merkez Camii İmam-Hatibi İdris ARAZ’ın  aşr-ı şerif okumasının ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş  açılış konuşması yaptı. Müftü Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: “Çanakkale bir destandır. Çanakkale imanın somutlaştığı yedir. Çanakkale, şehitlik meşheridir. Çanakkale’yi anlamak için, Çanakkale’de savaşan neferin gözlündeki imanı ve vatan sevgisini anlamak gerekmektedir. İlçe Müftülüğü olarak gerek 12 Mart  İstiklal Marşının kabulü ve gerekse Çanakkale Şehitler günü ile alakalı camilerimizde ve salonlarımızda programlar düzenledik. Bu millet en zor zamanlarda bile olsa dinine, mukaddesatına sahip çıkmıştır. Yetişmekte olan neslimize tarih şuuru ve bilincini vermemiz gerekiyor. Köklerimize ve bizi biz yapan değerlerimizi  neslimize anlatmamız gerekiyor.Bu güzel programın bu gayeye hizmet etmesini dikliyorum.” dedi.

Kur’an Kursları arası Çanakkale Şehitlerine adlı şiir yarışması Beykoz birincisi Elmalı Kur’an Kursu öğrencisi Emre AKPINAR’ın okuduğu şiir Çanakkale Savaşının derin hatıralarını ve kahramanlık destanının manevi havasını salonda hissettirdi.

“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.” diyerek kasidesine başlayan Çavuşbaşı Fatih Camii İmam-Hatibi Mustafa İRER dinleyicileri mestetti.

Dağ; Beykoz’u sen kurtardın!

Program Araştırmacı Eğitimci Yazar Salim DAĞ’ın eşsiz sunumuyla devam etti. Salim DAĞ, öğrencilere Yunan Mitolojisinden Afrodit, Pegasus gibi asırlar öncesi isimleri sorarak “bunları bildiğinize göre Çanakkale Savaşının ne zaman başladığını da bilirsiniz” diyerek  Çanakkale Savaşının başlama tarihini sordu. Yaklaşık 400 kişiden tek bir öğrencinin cevap vermesi üzerine “Beykoz’u sen kurtardın” diyerek esprili bir dille hali pür melalimizi ortaya koydu.

Salim DAĞ,  Çanakkale savaşının amacının Ruslara Yardımı engelleme savaşı olarak çarpıtıldığını, asıl hedefin orta doğunun zengin petrol yataklarına ulaşmak isteyen emperyal güçlere, Anadolu aslanlarının;  Dur! dediği bir savaş olduğunu ifade etti. 1071 de başlayan bu mücadelenin bugün de devam ettiğini bundan sonrada devam edeceğini söyleyen konuşmacı gençlerin tarih şuuru içinde yetiştirilmelerinin önemine vurgu yaptı.

Çanakkale’de Diyarbekirli Maho’nun Balıkesirli gencecik bir askere kendini siper edip 43 kurşun yiyerek şehit olduğunu, Balıkesirli gencin onun vücudundan damlayan kanla hatıra olsun diyerek savaşa devam ederken onun da şehit olduğunu ifade ettikten sonra “soruyorum şimdi size nerde kaldı bu kardeşlik? Kim bizi birbirimize düşman etti?” diyerek salona seslendi. Seyit çavuşun kahramanlığını, bizim ise ona olan vefasızlığımızı belgelerle açıklayan konuşmacı gönülleri dilhun etti.

Program yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Müftülüğünün verdiği çeşitli hediyeler ve Paşabahçe Camii İmam- Hatibi Mustafa ÇATAL’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Çanakkale'yi anlamak, vatan sevgisini anlamaktır!
Bizi Takip Edin