Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek İtfaiye Haftası ve teşkilatın kuruluşunun 300. yıl dönümü dolayısıyla Beykoz İtfaiye İstasyonu’nu ziyaret etti.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek 25 Eylül-1 Ekim tarihlerini kapsayan İtfaiye Haftası ve teşkilatın kuruluşunun 300. yıl dönümü dolayısıyla Beykoz İtfaiye İstasyonu’nu ziyaret ederek itfaiye erlerini kutladı ve çiçek takdim etti.
İtfaiye Beykoz Grup amirliği ziyaretinde Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek’le birlikte başkan yardımcıları M.Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Salim Öztürk, Mahmut Gülbasar ve birim müdürleri de hazır bulundu.
Tüm İtfaiye teşkilatını kutlayan Başkan Çelikbilek: İtfaiyecilerimiz Allah indinde güzel ve herkese nasip olmayan makbul bir iş yapıyorlar. Yangından can ve mal kurtarmak çok kutsal bir görevdir. Severek yapılan bir iş insana ağır gelmez. Tüm itfaiye teşkilatımızı kutluyor ve başarılar diliyorum dedi.
Başkan Çelikbilek: ‘İstanbul İtfaiyesi Dünyada Sayılı İtfaiyeler arasındadır’
Başkan Çelikbilek, alınan yeni araç ve gereçlerle özellikle son zamanda itfaiyeciliğin gurur duyulacak bir yere geldiğini söyleyerek: İtfaiye Teşkilatına az da olsa bir katkım oldu. Şöyle ki, İBB’de çalıştığım zamanlarda itfaiyeci alımı yapmıştık.2004’ten sonraki alımlarda dikkat ettiğimiz özenin, dikkatin, paylaşımın önemli olduğunu düşünüyorum. Siz itfaiyeciler, can güvenliğiniz düşünülerek çeşitli testlere tabi tutularak işe alınıyorsunuz. İstanbul itfaiyesi, dünyada bu anlamda sayılı itfaiyeler arasındadır diye belirtti.
Beykoz İtfaiye Grup Başkanı Habip Berten ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Çelikbilek ve ekibine teşekkürlerini iletti.
Program sonunda diğer çalışanların nezdinde itfaiye amirine, Başkan Çelikbilek tarafından çiçek ve baklava takdimi yapılarak hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Ardından Çavuşbaşı Grup amirliği, Kavacık ve Bozhane müfrezeleri de ziyaret edildi.
İtfaiye Teşkilatı Tarihçe
1579 yılında şehirde çıkan yangınları söndürmek amacıyla kurulan ilk teşkilatın adı ‘Yeniçeri Tulumbacı Ocağı’ydı.
1826 yılında yeniçeriliğin kaldırılmasından sonra ise mahalle tulumbacıları ve itfaiye ekiplerinin adı ‘Bostancı Tulumbacılar Ocağı’ oldu.
1872 yılında Askeri İtfaiye adını alan teşkilat, Cumhuriyetin ilanının ardından İstanbul’da 1925 yılında tulumbacı teşkilatının yerini modern motorlu İtfaiye Teşkilatı almış oldu.