Çocuklarımız en değerli varlıklarımız!

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü, Beykoz ilçesindeki rehber öğretmenleri düzenlemiş olduğu “ Çocuk İstismarı” konulu konferans ile bilgilendirdi.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü, Beykoz ilçesindeki rehber öğretmenleri Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Denizci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü, Beykoz ilçesindeki rehber öğretmenleri düzenlemiş olduğu “ Çocuk İstismarı” konulu konferans ile bilgilendirdi.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü, Beykoz ilçesindeki rehber öğretmenleri Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Lisesi’nde bir araya getirerek “Çocuk İstismarı” hakkında bilgilendirme konferansı düzenledi. Beykoz ilçesindeki tüm okulların rehber öğretmenlerine yönelik olarak çocuk polisi, çocuğa karşı kötü muamelenin önlenmesi ve bu gibi durumlarda ihbar durumunun nasıl gerçekleşeceği konularına değinildi. Bilgilendirme konferansının sunumunu Rıdvan Yılmaz ve Okan Çamur gerçekleştirdi.

 Yılmaz ve Çamur; çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen bir kişi veya toplum tarafından bilerek ya da bilmeyerek yapılan tüm davranışları çocuğa “kötü muamele” olarak yorumlandı. Çocuğa karşı uygulanan “kötü muamele” farklı şekillerde ortaya çıktığı ifade edildi. Bunlar: Fiziksel istismar, cinsel istismar, duygusal istismar’dır. Konferansta, cinsel istismar konusunun üzerinde daha fazla duruldu.

Cinsel istismarı, “lanetlenmiş bir suç” olarak değerlendiren Çamur, çocuğun böyle bir durumda kaldığında daha çok kapatmaya yöneldiğini söyledi. Cinsel istismara maruz kalan çocuğun; intihar girişimi, davranış bozuklukları, içe kapanma en önemli belirtiler olduğu ifade edildi. Böyle bir durumla karşılaşan bir öğretmenin, çocuğun üzerinde baskı kurmadan ve çocuğu zorlamadan kendisini ifade etmesine yardımcı olması gerektiğini ve daha sonraki süreçte öğretmenin bu durumu fazla kimseye dağıtmadan çocuk şubeye bildirilmesi önerildi.

Çocukların genelde “ kötü muamele” ile karşılaştıklarında; kendilerine inanılmayacağını düşünebileceklerini, başlarının belaya gireceğinden, arkadaşları tarafından dışlanmaktan korkabileceklerini ve özellikle cinsel istismara maruz kaldıklarında cinsel konuları konuşmaktan utanabileceklerini belirtildi. Çocuklar; şiddet, cinsel şiddet ve cinsellik hakkında yeterli bilgiye sahip olsalar bile yaşadıklarını cinsel istismar olarak adlandırmaktan korkabilir, özellikle cinsel istismarcıları bir yakınları ya da aileden birisi ise yaşadıklarından emin olmakta zorlanabilirler.

Durum karşısında irtibata geçilmesi gereken adres ve numara:

Selami Ali Mah. Gazi Cad. No:119 Üsküdar/İstanbul

cocukpolisi@iem.gov.tr

0216 495 56 00

Çocuklarımız en değerli varlıklarımız!
Bizi Takip Edin