Beykoz Devlet Hastanesi’nde deprem güçlendirme tadilatının ardından 2 etap tadilat çalışmaları da başladı.
Beykoz Devlet Hastanesi’nde 2010 yılında başlayıp 18 ay devam eden deprem güçlendirme tadilatının ardından 2 etap tadilat çalışmaları da başladı.
Daha önce, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) tarafından yapılan tadilat bu kez Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyor… (İSMEP)’in yapmış olduğu deprem güçlendirme tadilatı sırasında kapsam dışı olan K Blok yenileniyor….
120 günde bitecek….
Sağlık Bakanlığı İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği’nce yapılan tadilatın ihale bedeli 1.800 milyon TL olarak belirlenirken, tadilatın şartnamede 5 ay olmasına rağmen dört ayda bitirilmesi hedefleniyor.
SSK’dan kalma koğuş düzeni bitti…
Bu tadilatla birlikte Beykoz Devlet Hastanesi’nde proje dışında da yenilikler yapılıyor… Başhekim Op. Dr. Abdurrahman Besler, Başhekim Yardımcısı Selçuk Çubukçu ve Müdür Yardımcısı Serçin Kazan, hastane teknisyeni Mehmet Çoşkun ve Kamu Hastaneler Birliği kontrolleri ile birlikte tadilat yapılan blokta incelemelerde bulunan Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yaşar Çelik, yüklenici firma yetkilisi Mimar Hatice Övet’ten bilgi aldı.
Sağlık Bakanlığı 3 kişilik odaya izin vermiyor
Dr. Çelik, bu tadilatta birlikte hastanede eski dönemden kalma bütün odaların, değişmiş ve Sağlık Bakanlığı’nın Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerini dikkate alarak belirlediği normlara uygun hale getirilmiş olacağını kaydederken, yeni odaların tek ve çift kişilik olmasıyla birlikte SSK döneminden kalma koğus sisteminin tamamen bittiğini ve Sağlık Bakanlığı’nın yeni yapılanmada 3 kişilik odalara izin vermediğini dile getirdi.
Odalarda tv, banyo ve tuvalet olacağını, servislerin ve koridorların havalandırma sistemlerinin yapıldığını dile getiren Hastane Yöneticisi Dr. Yaşar Çelik, yeni yapılanma ile birlikte hastaneye 6 yataklı yeni bir 1. Basamak yoğun bakım ünitesi (Nöroloji Yoğun Bakım) kazandırılacağını, bununla birlikte hasta odalarının çift ve tek kişilik olarak belirlenmesinin yatak sayısının 325’den 300’e düşürdüğünü söyledi.
Proje haricinde yenilikler
Dr. Yaşar Çelik, incelemeleri sırasında, özellikle hastane binasının taşıyıcı kolonları üzerinde durdu. En ufak bir detayın bile göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Çelik, proje haricinde de hastanede yenilikler yapıldığını dile getirdi…
Mutfağın yeri değişiyor…
Hastane mutfağının görüntüleme merkezinin yanında olması ve hastaların yemek kokusundan rahatsız olabileceği ihtimaliyle hastane yemekhanesini depo olarak kullanılan G bloktaki bağımsız alana alacaklarını, mutfağın yerine ise müşahede, buhar ve muayene odalarının olacağı geniş bir çocuk acil servisi kurmayı planladıklarını söyleyen Dr. Yaşar Çelik, daha önceki tadilatta eksi ikinci katta yapılan mescidin yetersizliği nedeniyle bütün bloklarda ki hasta ve personelin rahatça ulaşabileceği merkezi bir yere alındığını belirtti.
Röntgen bekleme alanının genişletilerek, daha ferah bir alana dönüştürüldüğünü söyleyen Çelik, laboratuar hizmetlerinin merkezden yürütülmesi nedeniyle o bölgede boşalan alanın ultrasonografi alanı yapılarak, hasta ve personel için daha modern bir şekle dönüştürüldüğünü kaydetti.
Çamaşırhane kaldırıldı…
Hastane çamaşırhanesinin, hizmet alımı nedeniyle kapatıldığını yerine ise yeni bir görüntüleme merkezi kurulduğunu söyleyen Çelik, Tepeüstü Ek Hizmet binasında da depo şeklinde kullanılan atıl alanlar değerlendirilerek felçli hastalar ve ortopedi hastaları için yeni bir rehabilitasyon merkezinin kurulduğunu ifade etti.
Tepeüstü yataklı servisleri tamamen Fizik tedavi ye tahsis edildi…
İki fizyoterapist ile hizmet verilen fizik tedavi rehabilitasyon salonunun yanı sıra, Fizik Tedavi kabin sayısının yandaki atıl deponun da değerlendirilmesi sonucunda 12’den 26’ya çıkarıldığını, yataklı servislerdeki atıl alanların hizmete dahil edilmesiyle 57 olan yatak sayısının 67’ye çıktığını belirten Çelik, yeni yapılanmada Tepe Üstü Ek Hizmet binasındaki yataklı servislerin tamamen fizik tedavi servisine tahsis edilebildiğini söyledi.
Dr. Yaşar Çelik, bu değişimle birlikte Tepe Üstü Ek Hizmet Binası’nın, Erenköy Fizik Tedavi Hastanesi dışında tüm bölgeye hizmet verebilecek bir seviye ye gelmiş olduğunu ve yataklarının yüzde yüz dolu olmasının da bundan kaynaklandığını ifade etti.