Genel Başkan Kamalak ile ikindi çayı

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İl Dernekler Birliği temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Erbakan’ı Anma Programı dolayısı…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İl Dernekler Birliği temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Erbakan’ı Anma Programı dolayısı ile geldiği Beykoz’da, muhtarlar ve STK temsilcileri ile ikindi çayında bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Koru Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın yanı sıra SP İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, SP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, SP Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz, İlçe Başkan Yardımcıları Rıza Gik, Hakan Gökçe, Cihat İçer, Doğan Engel ve Muammer Koç ile İl Dernekler Birliği Dönem Başkanı ve Batumlular Dernek Başkanı Ali Kemal Yıldız, Giresunllar Dernek Başkanı Hasan Karakaya, Samsunlular Dernek Başkanı Fatih Yılmaz, Erzuumlular Dernek Başkanı Zeki İnik, Sinoplular Dernek Başkanı Adnan Çeliker, Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Salih Keleş, Çankırılılar Dernek Başkanı Mevlüt Karabacak ve 11 mahalle muhtarı katıldı.

Sohbet niteliğini taşıyan toplantıda öne çıkan konu ise, katılımcıların T.B.M.M komisyonlarında görüşülmekte olan 2B Yasa Tasarısı ile ilgili duyum ve endişelerini Saadet Partisi Genel Başkanı ile paylaşarak, sorunun çözümü konusundaki düşünce ve endişelerini, Başbakan Erdoğan’a iletmesi talebinde bulunmaları oldu. Toplantıda Beykoz’un dışında Türkiye ve dünya siyaseti de konuşuldu.

Burhan Öz: Beykoz’un sorunlarını görmezden gelemem

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz, yaptığı açılış konuşmasına, “Saadet Partisi yani milli görüş partileri hiçbir zaman ‘biz iktidarda yokuz bu ülkenin sorunlarından bize ne, ya da biz belediyede yokuz, bu belediyenin sorunlarından bize ne?’ demediler. Biz, Milli Görüş partisi olarak, ülkemizin de, Beykoz’umuzun da bütün meselelerine duyarlı ve çözüm üreten bir parti olarak sizlerin yanında olacağız” sözleri ile başladı.

Konuşmasını, “Bizler iktidarlar ile değil, düşünceler ile ayakta olan siyasi kuruluşlarız” şeklinde sürdüren Burhan Öz, “Bugün sıra onlardadır, yarın bize gelir diyerek hazır olan tek teşkilat yapısı ile, milletimizin içinde olarak her zaman varlığımızı sürdüreceğiz. Buna en büyük örnek de, halkla kucaklaşma programları ürettiğimizde, sokaktaki vatandaşın bize söylediği, ‘Allah razı olsun! Bir tek siz kapımızı çalıyorsunuz’ şeklinde gösterdikleri yaklaşım. Sizlerden bizleri sadece sayısal ya da görsel anlamda bir parti olarak düşünmeyip, ülkenin bugününde, yarınında hep var olacak milli görüş sistemi olarak görmenizi rica ediyorum” dedi.

SP Beykoz İlçe Başkanı Başkanı Öz, konuşmasının devamında, ‘Ben yerel yönetimde yokum’ diyerek Beykoz’un sorunlarını, eksikliklerini görmezden gelemem. Milli Görüş’ün hep iktidar olacak gibi çalışan teşkilatına bir iktidara sorular soruyor gibi, ya da bir iktidardan çözümler bekliyor gibi yaklaşmanızı acizane tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.

Esmerer: İstanbul’un yüzü Refah Partisi ile güldü

Kendisinin de Çavuşbaşı’nda oturmakta olan bir Beykozlu olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmerer ise, şunları söyledi: “Saadet Partisi, Milli Görüş geleneğinin son partisidir. Particilik anlayışımızın temeli, halka hizmet, hakka hizmet şeklindedir. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Maalesef Türkiye’de klasik particilik belediye başkanı olmak, meclis üyesi olmak, başbakan olmak, cumhurbaşkanı olmak, ihale almak, köşeyi dönmek ve tüm akrabalara köşeyi döndürtmek ilkeleri ile gidiyor.

İstanbul’un yüzü Refah Partili belediyelerle güldü

Bizim Saadet Partisi olarak temel farkımız, bu mevkileri halka hizmet olarak görmemizdir. Ancak biz bunu sadece söylemiyoruz, fiili olarak da yapıyoruz. Türkiye’deki vatandaşına yukarıdan bakan otoriter, buyurgan devlet Refah Partisi belediyeleri ile beraber hizmet devletine dönüşmüştür. Bundaki tarihi mühür ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a aittir. Biz İstanbul’daki belediyeleri aldığımız zaman bütün İstanbul çöp dağları idi. İstanbul’un yüzü Refah Partili belediyeler ile güldü; destanlar yazdık.”

Beykoz’a 400 TL değer biçiliyor

Esmerer, 2B Yasa Tasarısı’na da değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Bize gelen haberlere göre Beykoz’da 400 TL değer biçilmekte. Beykoz’un yerli halkı garibandır. Bu fiyatları ödeyecek mali imkânlara sahip değildir. Ancak ithalata ve borca dayalı büyümeyi kendisine ilke edinen hükümet, yanlış ekonomik politikalar neticesinde, bu açıklarını ancak vergiler ile ve işte böyle 2B yasaları ile çıkaracak. Çünkü cari açık 77.1 milyar dolar ile rekor kırmıştır. Bu, kapatılamaz bir açıktır; bir felaket habercisidir. Bu da yanlış işleyen ekonomik politikaların vatandaşa dönüşüdür. Bu hükümet bu ülkeyi büyütüyor ama iç ve dış borç rakamlarını 525 milyar dolara getirmiştir; fertler borçludur, şirketler borçludur; herkes borçludur. Yıllarımızı bankalara ipotek ederek bugün rahat yaşıyoruz. Borç yiyen kesesinden yer, borç alan emir alır.”

Genel Başkan Prof. Dr. Kamalak: Kendimizi iyi tanıtamadık

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise, misafirlerine hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, Milli Görüş’ün 40 küsur yıldan bu yana millet için çırpınıyor olmasına rağmen kendilerini yeterince tanıtamadıklarını düşündüğünü ifade etti. Konuklarına Milli Görüş’ü tarif eden Kamalak, “Milli Görüş, tevhid esasına dayanan, adaleti ve kardeşliği esas alan sistemin adıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir mazlum feryat ettiği zaman onun hıçkırıkları bizi can evimizden vurur ” dedi.

“Biz miletimiz ve tüm insanlık için varız” diyen Kamalak, “Müslüman müslümanın kardeşidir, sizler kardeşinizin ıstırabına yabancı kalabilir misiniz?” diye sordu.

Kamalak, iktidara sordu…

Prof. Dr. Kamalak, konuşmasında, 1974 yılında 48 milletvekili ile koalisyon ortağı olarak iş başına gelir gelmez kapatılmış olan imam hatiplerin orta kısımlarını yeniden açtırdıklarını ifade etti. Erbakan yönetiminin söz konusu dönemde 10 adet Yüksek İslam Enstitüsü, 350 adet İmam Hatip Lisesi ve 3 bin Kur’an kursu açtığını hatırlatan Mustafa Kamalak, AK Parti iktidarına şu soruyu yöneltti: “10 yıldan beri tek başına yönetimde olan mevcut iktidar, bir tane İmam Hatip açabildi mi? İslam Enstitüsü’nün esamesi okunuyor mu? Ya Kur’an kursları?”

Sayın Başbakan diyor ki, ‘biz Türkiye’yi 3 bin dolar seviyesinden alıp 10 bin dolar seviyesine çıkardık.’ Doğru söylüyorsun sayın Başbakan! İstersen beraber hesap yapalım. Fert başına milli gelir 10 bin dolar ise, ortalama 5 kişilik bir ailede, aileye yılda 50 bin dolar girmesi gerekir. Bugünkü kur üzerinden bu, 90 bin lira eder. Bu ay itibariyle ise 7 bin 500 lira demektir. Peki, gerçekten mutfağına ayda 7 bin 500 lira giren kaç aile var?

Milli Görüş olarak Avrupa Birliği’ne hayır diyoruz

Saadet Partisi olarak Avrupa Birliği’ne ‘hayır’ dediklerinin de altını çizen Kamalak, “ Avrupa Birliği’ni kuranlar kimler? İngilizler, Fransızlar? Peki İstanbul’u, Adana’yı, Maraş’ı, Urfa’yı, Antep’i işgal edenler kimler? Sarkozy, Cumhurbaşkanı’nın telefonlarına çıkmaya tenezzül etmedi. Bu birlikten Türkiye’ye dost olur diyor musunuz?” ifadesini kullandı. SP Genel Başkanı, Avrupa Birliği yerine İslam ülkeleri arasında işbirliği ve dayanışma önerisinde bulundu.

Şu an 20. haçlı seferi uygulanıyor

Irak ve Libya’da yaşananlara değinen Mustafa Kamalak, batılı güçlerin şu an Suriye üzerinden Türkiye ve İran’ı karşı karşıya getirmek istediklerini belirtti ve Milli Görüş’ün yolu kesilmiş olmasaydı, Irak’taki katliamın yapılamayacağını kaydetti. Kamalak, “haçlı seferleri bitmiş değildir; asıl hedef, Türkiye’dir” dedi.

Burhan Öz: Beykoz’a göz dikenler…

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Burhan Öz, “mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez; Beykozlular ayağı kalkmadıkça da, Beykoz’a göz dikenler diz çökmez” ifadesinin ardından, sözü soru sormak üzere salonda bulunan misafirlerine bıraktı. Toplantıda söz alan katılımcılar ağırlıklı olarak 2B konusunu dile getirdiler. SP Genel Başkanı Prof. Dr. Kamalak, her bir konuşmacının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Beykoz halkı mütahhitlerin kucağına itiliyor

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül: Konuşmasının başında Muhtarlar Derneği olarak Beykoz’un sorunlarına ilişkin olarak hazırladıkları bir dosyayı SP Genel Başkanı Kamalak’a takdim eden Cavit Gül, 2B Yasa tasarısında tespit edilen fiyatlar ile ilgili olarak, “değerler yaklaşık 400- 500 TL arası. Yüzde 20 peşin ödendiği zaman 280 TL gibi bir peşin rakam ödenmesi gerekiyor. Beykoz halkının gücü, kuvveti ise ortada. Halk mütahhitlerin kucağına itilmiş oluyor; bu da Beykoz halkı için çok acı bir olay. Fabrikaları kapanmış, göçe maruz bırakılmış bir Beykoz halkının, en azından bu mülkiyet sorununu da yaşayıp göçe maruz bırakılmamasını talep ediyoruz” dedi.

Devlet ‘sen benim arazi işgal ettin’ diyerek para isteyememeli

Mustafa Kamalak: Haksız bir düzenlemeye karşı mutlak surette hakkını aramak gerekir. Kanun nasıl çıkar bilemiyoruz ama kanun her şey değildir. Parlamentoda bulunduğumuz dönemde birçok kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürmek suretiyle iptal ettirmiştik; daha sonra da iptal ettirdiğimiz kanunlar oldu. Çünkü her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve kanunlar hukuka aykırı olamazlar. Bildiğim kadarıyla burada 50- 60 yıllık veya daha fazla senedir mülk sahibi olan insanlar var, ancak tapuyu alamamışlar. Devlet gelip de ‘sen benim arazimi işgal ettin’ diyerek vatandaştan bir para isteyememeli hukuken. Çünkü kendisinin çıkardığı kanunlara göre zilyetlik suretiyle belirli bir zaman aşımı vardır. Bu da hatırınızda olsun.

İşte Beykozlu o zaman sokağa çıkacak…

Gümüşsuyu Muhtarı Ahmet Soylu: Beykoz, Cumhuriyet’in kurulan ilk 15 ilçesinden biri. Türkiye’deki 2B arazilerinin yüzde 3’ü Beykoz’da. Bu araziler Beykoz’daki yerleşim yerlerinin yüzde 22-23’üne tekabül ediyor. Milli Emlak ve Maliye memurları bizden habersiz fiyatları belirlemiş, Gümüşsuyu’na 200 TL- 450 TL arasında fiyat biçmişler. Beykoz’un geneli orta ve alt gelir grubundadır. Fiyatlar eğer rayiç değerden olursa, Beykoz halkının yüzde 60-70’i tapularını alamayacaktır. Alamayınca ne olacak, bir alan çıkacak; Beykoz bir şekilde kendiliğinden boşalacak. Çözüm eğer milletin alamayacağı şekilde oluşur ise, yarın öbür gün Beykoz’da belki de Türkiye’ye yansıyacak sıkıntılarımız olacak. İşte Beykozlu o zaman sokağa çıkacak. Ben buradan Beykolular’ı uyarıyorum ve sokağa çıkmadan da sayın Genel Başkan’dan rica ediyorum: İktidar partisi’nin genel başkanına da bu konuda bir hatırlatma yapmasında fayda var.

Emsal değeri de değil, ücretsiz devir

Mustafa Kamalak: Burada bence bu fiyat belirleme noktasından ziyade, buraların 30- 40 yıllık, 60-70 yıllık maliklerine ücretsiz devri gerekir. Ben bunun pazarlığı yapılmalı diye düşünüyorum. Burada 400 -500 bin TL’yi çıkaramayacak yığınla insanımız var. Bir hukuk devleti, ‘ödemiyorsan bana ne, başının çaresine bak; ben evine el koyuyorum’ diyebilir mi? Ancak diyor: ‘Bunun ödenmesi lazım’ diyor. Anayasaya göre T.C. devleti bir sosyal devlettir. Anayasada değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan hükümlerden bir tanesidir bu sosyal devlet ilkesi. Anayasa böyle emrederken, bir devlet gelip vatandaşının 40- 50 senedir oturduğu mülkünü elinden alıp onu ‘ne halin varsa gör’ diye sokağa bırakabilir mi? Bu devlete hukuk devleti veya sosyal devlet denilebilir mi? Bence mücadele buradan olmalı. Kaldı ki, 2B diye vasıflandırılan bu arazilerin önemli bir kısmı için merhum Özal zamanında geçici belgeler de verilmişti. Yani dönüp dönüp satışa çıkaracak. Ne güzel! Kabul edilemez bir durumdur bu. Allah yardımcınız olsun; inşaallah bu ülkenin hukuku haksızlığa meydan vermemelidir.

Beykoz’un durumunu sayın Başbakan’a ileteceğim

Prof. Dr. Mustafa Kamalak: Sayın Başbakan’dan randevu talebimiz vardır. Beykoz’un durumunu da orada sayın Başbakan’a iletirim. Eğer sizler konuya Beykoz halkı olarak gerçekten yüklenir iseniz, kanun çıksa bile o kanunu iptal ettirirsiniz diye düşünüyorum. Biz sonuna kadar yanınızdayız ve kanunu iptal ettiririz.

Burhan Öz (SP Beykoz İlçe Başkanı): İncinerek izliyoruz, bu konuda ana muhalefet partisi neden ayağa kalkmıyor anlamıyorum. Onlar ayağı kalkmıyorsa, sizler lütfen Saadet Partisi olarak bizimle daha çok şey paylaşın; bizi yorun. Biz de 2B ile ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Çıkmasını bekliyoruz, neler olacak? Çünkü gizleniyor, hepimizden gizleniyor. Beykoz’un en yüksek makamındaki yetkilisi, iktidarın adamı dahi Beykoz’la ilgili bir şey bilmiyor. Kusura bakmasın; ben böyle konuşunca kızıyorlarmış, kızsınlar. SP İlçe Başkanı olarak yanınızda olacağımın sözünü veriyorum. Yaşanabilir bir Beykoz, yeniden güzel bir Beykoz, yeniden bizim bir Beykoz; inşallah bunları hep beraber gerçekleştireceğiz.

Prof. Dr. Mustafa Kamalak: Türkiye’de 64 civarında siyasi parti vardır. Saadet Partisi hariç diğerlerinin baktığı yön hep aynıdır. Aynı yöne bakan insanlar hep aynı şeyi görürler. Biz SP olarak farklı yöne bakıyoruz. O nedenle iktidar ile muhalefet arasında önemli bir fark yoktur. Çözülmeyecek hiçbir problem yoktur; yeter ki, çözülmesi için sebat edelim.

Toplantı, SP Genel Başkanı Kamalak’ın, katılımcıların soru ve görüşlerini dinleyerek, kendilerini cevaplamasının ardından son buldu. SP yönetimi, akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı’nda tekrar görüşmek üzere misafirlerini uğurladı.

Genel Başkan Kamalak ile ikindi çayı
Bizi Takip Edin