Hisar'dan Cahit Abi'ye veda

Sevgili Beykozlular,

Daha önceki yazımda belirtmiştim… Hisarlı olmanın ayrıcalık ifade ettiğini, şimdi ise Hisarımızın çok değerli bir duayeni olan Cahit Kocaömer hayata veda etti.

Cahit Kocaömer 1923 yılında Anadolu Hisarında doğdu. Babası…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili Beykozlular,

Daha önceki yazımda belirtmiştim… Hisarlı olmanın ayrıcalık ifade ettiğini, şimdi ise Hisarımızın çok değerli bir duayeni olan Cahit Kocaömer hayata veda etti.

Cahit Kocaömer 1923 yılında Anadolu Hisarında doğdu. Babası Mehmet Fehmettin, Annesi Melahat Hanım, Kız kardeşi Mehber Yosmaoğlu Anadolu Hisarı Pazar Sokakta oturmakta idiler. İlkokulu Anadolu Hisarında, Ortaokulu Emirgan’da, Liseyi ise Kabataş Lisesinde okudu ve 1942 yılında mezun oldu. Yüksek İhtisas ve Ticaret Okulunda Dış Ticaret ve Konsolosluk bölümü okudu. İş hayatına ilk başlangıcı Şakir Zümre Fabrikası Muhasebe bölümünde oldu. 1946 yılında vatani görevini yaptı.1947 yılı sonunda İş Bankasına Havale Servisi Memuru olarak çalışmaya başladı. Kademe kademe ilerleyerek 1976 yılında Genel Müdür oldu. 1982 yılında Genel Müdürlükten ayrıldı ve 1990 yılına kadar İş Bankasının Yönetim Kurulunda bulundu. 2002 yılında Türkiye Sinai Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Mütevazi hayatı boyunca onun asla vazgeçemediği şeylerden biri futbol oynamaktı. Çocukluğu geçirdiği Anadolu Hisarında uzun yıllar futbol oynadı. Sarı yeşil renkler onun için ayrı bir sevgiydi. Futbol oynadığı yıllardaki yeşil sahalardaki arkadaşları Selahattin Kolçak ve Saha Razamazoğlu onun arkadaşlığı, dostluğu ve futbolculuğu ile övgüyle söz ederler ve dostluklarını son nefesine kadar güçlü bir bağ oluşturarak devam ettirdiler. Bu dostluk örnek bir arkadaşlık sembolüdür. Onun cumhuriyet sevdası ve manevi duygusu, yardımsever kişiliği ile hiç kimseye belli etmeden Peygamber Efendimizin dediği gibi ‘Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi‘ ifadesiyle gerçekleştirmiştir.

Anadolu Hisarı ve sarı yeşil temalı birçok şiir yazmıştır. Anadolu Hisarında yıllarca güzel anılarını paylaştığı arkadaşları Ferda Kazancıbaşı, Okan Karakaya, Hüseyin Kalealtı gibi birçok isim onun dostluğundan ve Hisara olan sevgisinde övgüyle bahsederler.

Diğer önemsediği değerlerden birisi ise Kabataş Lisesidir. Eğitiminin en anlamlı yıllarında herzaman övünerek belirttiği kişiye ‘Disiplin ve özgüven‘ kazandıran bir eğitim kurumudur. Hayatı boyunca Kabataş Liselileri hiç unutmamış ve herzaman destek olmuştur. Kabataş Lisesi onun büstünü yaptırmıştır.

İş Hayatında ise; İş Bankası gibi ülkemizin önemli kuruluşunda 50 yılı aşkın bir sürede hizmet vermenin ve insan kazandırmanın mutluluğunu yaşamıştır. İş Bankası adına kitap yayınlamıştır ve bu kitabın gelirini engelliler yararına destek olarak kullanılmaktadır.

Sportif başarılarında ise 1947li yıllarda Anadolu Hisarı İdmanyurdu’nda oynarken Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Beykoz gibi takımlara karşı oynayarak güzel anılar yaşamıştır.

Anadolu Hisarı Spor Kulübü’ne her fırsatta destek olmuş ve Anadolu Hisarı onun için ayrı bir anılarını pekiştirdiği ve dostlarıyla paylaştığı mekan olmuştur.

Hisarlılar olarak semtini bu kadar seven ve ilgi duyan bir Cahit Abisini asla unutmayacaktır. Rahmet ve minnetle her zaman anacağız…

Hisar'dan Cahit Abi'ye veda
Bizi Takip Edin