Beykoz Kent Konseyi tarafından hazırlanan projeler görüşülerek oylamaya sunuldu.
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesi uyarınca kent vizyonu ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Beykoz Kent Konseyi, ikinci genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda Kent Kimliğini Geliştirme Çalışma Grubu tarafından hazırlanan projeler görüşülerek oylamaya sunuldu.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Beykoz Kent Konseyi genel kurul toplantısına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Nevin Çalışkan ve konseyin yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan genel kurulun açılış konuşması ve yönetimi Kent Konseyi Başkanı Nevin Çalışkan tarafından yapıldı.
Beykoz Kent Konseyi olarak Beykoz Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla demokrasi kültürünün, uzlaşma ve hoşgörü anlayışının, sosyal hayatta insan ilişkilerinin, özgürlük ve insan haklarının geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Nevin Çalışkan, belirli kesimlere değil, herkese ve her kesime açık çalıştıklarını vurguladı ve ilçenin en büyük toplumsal örgütü olmak istediklerini söyledi.
Nevin Çalışkan’ın konuşmasının ardından Kent Kimliğini Geliştirme Çalışma Grubu adına konuşan Yılmaz Işık yaptığı sunum ile toplantıya damgasını vurdu. KAS-DER Beykoz Şubesi adına Ocak ayında yapılan Beykoz Kent Konseyi seçimlerine katılarak en yüksek oyla yürütme kurulu üyeliğine seçilerek dikkatleri üzerine çeken Yılmaz Işık, hazırlamış olduğu projelerle de güne damga vurdu.
Sorumlusu olduğu Kent Kimliğini Geliştirme Çalışma Grubu adına hazırladığı projeleri sunan Yılmaz Işık, Beykoz Organik Pazar Projesi, Kent Ekranı Projesi, Mavi-Yeşil Yol Projesi, Anadoluhisarı Kalesi Restorasyon Projesi ve 3. Köprü Seyir Terası Projesi’yle beğeni kazandı.
Kent Konseyi’nin çalışmalarına destek vermeye her zaman hazır olduğunu belirten ve sunumu yapılan projeleri ilgi ve dikkatle dinleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 3. Köprü seyir terası projesini özellikle dikkate değer bulduğunu ve ilçeye kazandırılabileceğini belirtti.
3. Boğaz Köprü inşasının her aşamasının takibi, fotoğraf ve kamera kaydıyla belgelenmesini içeren proje, röportaj ve toplantıların yapılabileceği, basın bürosunun bulunduğu ve ziyaretçilerin yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını giderebileceği köprüye hakim bir noktada tesis kurulmasını kapsıyor.
Proje ilçenin turist sayısını ve turizm potansiyelini artırmak amacıyla gelecekte nostaljik arşiv ve müze oluşturulmasını da öngörüyor.
Beykoz Kent Konseyi Genel Kurulu’nda görüşülen ve oylanan projeler, ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere belediye meclisine sunulacak.