Beykoz Müftülüğü Hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu Ramazan ve her zaman konulu projenin altyapısını tamamlayarak uygulamaya koydu.
Beykoz Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulamaya konan Hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu Ramazan ve her zaman konulu proje için altyapı çalışmalarını tamamlayarak uygulamaya koydu.
Beykoz İlçe Müftülüğünce Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde Hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu Ramazan ve her zaman proje tanıtım toplantısı yapıldı.
İlçe vaizleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, imam-hatip ve müezzin kayyımların katıldığı tanıtım toplantısın da çalışma komisyonları belirlendi. Yapılacak çalışmalarla ilgili evrak teslim edildi.
Proje kapsamında müftülük personeli (Müftü, Vaiz, Kur’an Kursu Öğretcisi, İmam-hatip ve Müezzin kayyımlar gruplandırılarak 3 farklı çalışma grubuna ayrıldı.
Bu kapsamda her cami görevlisi bir semti planlayacak, 7 personelden oluşan mahalli grup mahalleyi planlayacak ve 3 mahalli alandan oluşan Bölge ise Bölgeyi planlayacak şekilde gruplandırıldı. Semt Görevlisi, Mahalle Koordinatörü ve Bölge Komisyonu başkanları tespit edildi.
Proje kapsamında 11 bölge, 27 mahalli alan ve 130 semt belirlendi.
Hüseyin Demirtaş; Toplumun tüm kesimlerle irtibat kuracağız
Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: Rahmeti kendisine ilke olara yazmış, bizleri insanlık patenti ile onurlandırmış, sayamayacağınız kadar çok nimetlerle bizlere ikramda bulunmuş olan Yüce Mevla’mıza hamdolsun! Yüce Rabbimizin insanlığa rahmetini göstermek için seçtiği elçisi, Kur’an’ın tebliğcisi, rahmet peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’ya (Aleyhisselam) salât olsun! Bu güzel dine mensub olan tüm kardeşlere selam olsun! Mensubu olmakla iftihar duyduğumuz güzel dinimizin İslam, barışı, kardeşliği, adaleti, dayanışmayı ve merhameti esas alan bir dindir. Adı İslam, müntesibi Müslüman ve iletişim vasıtası SELAM olan bir dinin bağlıları olarak selam, barış ve merhameti yaymak ve vicdanlara hissettirmekle sorumluyuz, dedi.
Müftü Demirtaş konuşmasının devamında Başkanlığımızca uygulanması istenen bu önemli projenin ete kemiğe büründürülmesi gerekmektedir. Rahmet dininin adanmış görevlileri olarak önce kendimizden başlayarak bu önemli projeye hayatiyet kazandıracağız. Toplumumuzda sosyal desteğe muhtaç Engelliler, Yatağa Bağlı Hasta, 80 Yaş Üstü Yaşlı, İleri Derecede Fakir, Madde Bağımlısı, Sokak Çocukları, Yetimler, Modern Yalnızlar, Şehit / Gazi Ailesi, Mülteci yani mağdur, muhtaç mazlum tüm kesimlerle irtibat kuracağız. İlçe Müftülüğü olarak daha önce uygulamaya konan Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Uygulama Projesi kapsamında personelimizi planlamıştık. Bu yeni uygulamaya adaptasyon konusunda sıkıntı çekmeyeceğimizi görmekteyim. 2014 Ramazan ay hizmetleri kapsamında tüm grupların yapacağı faaliyetleri belirledik. Semt, Mahalle ve Bölgelerde boyutlandırılmış programlar yapacağız. Kardeş Aile Uygulaması, Gıda Paketleri Dağıtımı, İftar Programları, Sosyal Desteğe Muhtaç Gruplara Yönelik Ziyaretler, Tanıtım çalışmaları ( Köşe yazıları, Va’z ve Sohbet, Pano Düzenlemesi, Afiş ve Pankart Asılması, Esnaf Ve Hemşeri Dernekleri ziyareti). Proje kapsamında Beykoz Belediyesine afiş ve pankart desteği için çok teşekkür ediyorum. Beykoz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sosyal desteğe muhtaç gruplar ile ilgili desteği için teşekkür ediyorum. dedi.
Yapılan toplantının ardından 2014 Ramazan Ayı Hizmetleri Acil Eylem Planı, Faaliyet Raporu, Kardeş Aile Uygulaması Tanıtımı yazıları teslim edildi.