Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yılında Beykoz'da anıldı

Büyük Birlik Partisi'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yıldönümünde Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği programla yad edildi.

Büyük Birlik Partisi'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yıldönümünde Beykoz Belediye

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yıldönümünde Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği programla yad edildi.

Büyük Birlik Partisi’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yıldönümünde Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği programla yad edildi. Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşları Sanatçı Ahmet Yenilmez ve Yazar İbrahim Özgün Yazıcıoğlu’na dair düşüncelerini anlattı ve şiirlerini okudu.  

2009’da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.  

Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları ve ilçe sakinleri katıldı.

Şair Kasım Alper Özdemir’in moderatörlüğünde yapılan programda Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı, sevgi ve şefkat dolu yüreğiyle gönüllere taht kurduğunu, Türk ve İslam dünyasında da önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.  

Etkinliğin açılışında Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Üşüyorum” adlı şiirini okuyan Şair Özdemir,  liderin “Üniversitelerde başı açık ve kapalı olanların bir arada okuduğu bir yer hayal ediyorum” , “Bir kar tanesi olsaydım Mekke’ye düşmek isterdim” sözlerini hatırlattı.

Başkan Çelikbilek: “Muhsin Yazıcıoğlu 70 Milyonun Değeridir”   

Muhsin Yazıcıoğlu’nun herkesin sevgisini kazanmış önemli bir değer olduğunu söyleyen Belediye Başkanı  Yücel Çelikbilek: “Allah’ın takdiri, hiçbir kimse ölüm vaktinin ne zaman olacağını bilemiyor. Muhsin Yazıcıoğlu ve  Necmettin Erbakan milletimizin ortak sevilen değerleridir. Onlara vefa örneği olarak, hizmet binalarına isimlerini verdik. Kişilerin düşünceleri farklı olsa da milletimizin öz evlatlarını bu salonda ağırladık. Muhsin Yazıcıoğlu da gönül insanı olarak, 70 milyonun değeri, özü sözü bir olan önemli şahsiyetti. 28 Şubat Süreci’nde darbeye karşı yer aldı. Kendisini bugün rahmetle yâd ediyoruz” dedi. 

Başkan Çelikbilek, ayrıca, ülkeye hizmet eden şahsiyetlerin isimlerini kültür ve hizmet binalarına vererek yaşatmaya devam edeceklerini de belirterek, yeni yapılan iki binaya ise Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek’in isimlerini vereceklerini sözlerine ekledi.

 Ahmet Yenilmez: “Muhsin’in Söyleyeceği Daha Çok Şey Var”  

Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşı, yapımcı, yönetmen ve oyuncu Ahmet Yenilmez ise “Hayatını devlete, ülkeye adayan Muhsin Yazıcıoğlu, dağın başında çift başlı kartal gibi ruhunu teslim etti.  Yazıcıoğlu’nu bu ülke tanımadı. O hiçbir özelliğini, ülkeye, insana, dünya insanlığına, siyasete dair emin olun hiçbir düşüncesini daha söylemedi. İnsanlar O’nu bilmeden tanımadan bu kadar ağladılar, bilselerdi ne olurdu? Ben ömrümü onu anlatmaya, onunla olan hayallerimize adadım‘ diye konuştu.

Ahmet Yenilmez Muhsin Yazıcıoğlu’nu, belgesel ve iki filmle beyaz perdede ölümsüzleştireceğini de  kaydetti.  

İbrahim Özgün: “Milletle Devletin Barışmasına Katkı Sağladı’

Yazar İbrahim Özgün ise merhum Yazıcıoğlu’nun memleketi, milleti ve dini uğruna destan yazan bir şahsiyet olduğunu söyleyerek: “Cüz’i iradesini Allah, Kur’an ve Peygamber (s.a.v.) uğruna harcamış, Rabbim de onun bu teslimiyetini kabul ederek ruhu Müslüman olan herkese sevdirmiştir. Hem öyle bir sevdirmiştir ki, İslam Şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Savaşı destanını yazdığı evin bahçesine defnedilmesini nasip etmiştir. Muhsin Yazıcoğlu, ülkemizin yaklaşık yüz yıllık yakın tarihindeki pek çok karanlık noktalara mum yakarak sadakat, mesuliyet, vefakârlık, merhamet, merak, hakikat ve samimiyet çizgisi göstermiştir. İşte bu özellikleriyle mevcut hükümete yardımcı olmuş, devletin milletle, milletin devletle barışmasına katkı sağlamıştır” dedi.  

Program,  Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘‘Dostça Yüceliş” şiirinin okunmasıyla sona erdi.

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 6. yılında Beykoz'da anıldı
Bizi Takip Edin