Büyük Birlik Partisi (BBP) Beykoz İlçe Başkanlığı, şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölümünün 6.yılında düzenledikleri panelle andı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Beykoz İlçe Başkanlığı, şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nu ölümünün 6.yılında Beykoz Vakfı’nda düzenlenen 6.yılında Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı’ adlı panel ile andı.
Panele; İlçe Başkanı Melih Perçin ve ilçe yönetimi, BBP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ecevit, İl Yönetiminden İrfam Bulut, İl Alperen Başkan Yardımcısı Ferhat Kartal, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bican, Batumlular Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç, Beşevler Gençlik Derneği Başkanı Refik İpek, Kas-Der Başkanı Süleyman Çalık ile bir çok partili katıldı.
Türk siyasetçisi, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, 19., 20., ve 23. dönem TBMM Sivas Milletvekili ve Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu olan Muhsin Yazıcıoğlu, Beykoz BBP’liler tarafından 6.ölüm yıl döneminde unutulmadı.
Panelde, 25 Mart 2009 günü bir helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikaste’ kurban gittiği ve ölümünün arkasında bir sır perdesi olduğunun vurgusu yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan panelin moderatörlüğünü, BBP Beykoz Belediye Başkan Adayı Bilgehan Murat Miniç yaptı.
Panelin konuşmacıları ise; Gazeteci Köksal Akpınar, Yazıcıoğlu Ailesinin Avukatı Selami Ekici ve Soruşturma Müdahil Avukatı Murat Ekici yaptı.
Asıl mesele onu sadece anmak değil, onu anlayabilmektir!
Panelin açılış konuşmasını Teşkilat Başkanı Hasan Demirci gerçekleştirdi. Demirci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu anmak, şahadet sürecini, sonraki gelişmeleri değerlendirmek üzere ve devam eden hukuki süreçle ilgili şeyleri panelimizde konuşacağız. Yolu doğru olanın yükü ağır olurmuş. Şimdi çok daha iyi anlıyoruz ki, rahmetli genel başkanımızın yükü fazlasıyla ağırmış. 25 Mart tarihi bir kaç yıl öncesine kadar bir anlam ifade etmiyordu. Oysaki şimdi 25 Mart tarihi geldiğinde bahar güneşi karları eritsede Alperen yüreklere kar yağmaya devam ediyor. Ömrünü üşüyen yürekleri ısıtmak için çabalamakla geçiren millet sevdalısının Üşüyorum’ şiirine nazire yaparcasına şehit edilişinin hüznü geçen yıllara rağmen azalmıyor, artıyor… Paneller yapmak, ismini bir yerlere vermek önemlidir ama hiçbir faaliyet onu anlamak kadar değerli değildir. Asıl meselemiz, onu anarken anlayabilmek ve onun ülküsü istikametinde eylem, fikirler ortaya koyabilmektir.
Panel, konuşmacıların sonrasında soru-cevap şeklinde devam etti.