Şiddet gören kadın ne yapmalı?

Beykozlu kadınların sosyal, hukuki, ekonomik ve eğitim haklarıyla ilgili bilgilenmesini hedefleyen seminerler başladı.

Beykoz Belediyesi, HAKEDER (Uluslar Arası Halkların Korunması Derneği) ve AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları iş birliği ile &nb

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykozlu kadınların sosyal, hukuki, ekonomik ve eğitim haklarıyla ilgili bilgilenmesini hedefleyen seminerler başladı.

Beykoz Belediyesi, HAKEDER (Uluslar Arası Halkların Korunması Derneği) ve AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları iş birliği ile  AB fonlarının desteğiyle Sosyal Hayatta Kadının Yeri başlığıyla düzenlediği eğitim seminerleri başladı.

Beykozlu kadınların sosyal, hukuki, ekonomik ve eğitim haklarıyla ilgili bilgilenmesini hedefleyen seminerlerin ikinde “Şiddet Görüyorum Ne Yapmalıyım?” başlığı altında Av. Gözde Balcı tarafından aydınlatıcı bilgiler verildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa HAKEDER Başkanı Ayşe Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Necla Çağlayan, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen ve yönetimi ile kadınlar katılım sağladı

Şiddet Belgelenmeli

Seminerinde 4320 sayılı yasa çerçevesinde hanımları bilgilendiren Av. Gözde Balcı şiddete maruz kalan kadınların muhakkak bu durumu belgelemesi gerektiğini vurguladı.  Balcı “Fiziksel şiddete maruz kalan kadınların kanuni işlem başlatabilmesi için hastane raporuyla bu durumu kayıt altına aldırması gerekiyor. Bu durumu belgelediğinde şiddet uygulayan eş 6 aya kadar evden uzaklaştırma cezası alabilir. Bu belgeyle aile mahkemesine ve savcılığa başvurulabilir, fakat ceza davası açtıktan dava geri çekilirse aile mahkemesi hâkiminin affedilmiş konuları dikkate almadığını bilmek gerekir.  Çünkü vazgeçilen dava bir daha şikâyet konusu olamıyor.  Bazen kötü niyetli eşler tarafından bu durum kullanılabiliyor. Dolayısıyla hanımların haklarını çok iyi bilmesi gerekiyor” dedi.

Av. Gözde Balcı şiddetin sadece darp ve dayağı kapsayan fiziksel şiddetten meydana gelmediğini ekonomik özgürlüğü kısıtlama, sözlü, cinsel,  psikolojik davranışların da şiddet sayıldığını söyledi. 

HAKEDER Başkanı Ayşe Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necla Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan ve Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen salondaki katılımcıları hayatlarından örnekler vererek proğram sona erdi.

 

Şiddet gören kadın ne yapmalı?
Bizi Takip Edin