Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

Beykoz Belediyesi, 32 yıl önce katledilen Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için anma programı düzenledi.

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin sembol isimlerinden Uğur Mumcu, katledilişinin 32. yılında Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği programda anıldı.

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

“CESUR GAZETECİLİĞİN SEMBOLÜ”

Anma programı Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’in açılış konuşmasıyla başladı. Uğur Mumcu’nun cesur kalemi ve fikirleriyle karanlıkları aydınlatan kişiliğine dikkat çeken Başkan Köseler, “Uğur Mumcu fikirleriyle karanlıkları aydınlatan bir araştırmacı ve demokrasinin yılmaz savunucusuydu. O’nu, gerçeklerin peşinden koşan ve her zaman bağımsızlığını koruyan duruşuyla tanıdık. Ne yazık ki, 32 yıl önce, soğuk bir Ankara sabahında, hain bir saldırı ile aramızdan ayrıldı. Bugün, O’nun demokrasiye adanmış mücadelesine duyduğumuz saygıyla bir aradayız.” ifadelerini kullandı.

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

MUMCU’YU KENDİ SÖZLERİYLE ANDI

Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler konuşmasına, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun tarihe geçen şu sözleriyle son verdi:

“Ben Atatürkçüyüm, ben, cumhuriyetçiyim, ben lâikim. Ben antiemperyalistim. Ben ‘Tam Bağımsız Türkiye’den yanayım. İnsan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.”

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

Ardından Gazeteci-Yazar Mutlu Hesapçı’nın moderatörlüğünde Gazeteci-Yazar Derya Sazak’ın konuşmacı olduğu etkinlikte, Uğur Mumcu’nun gazetecilikteki izlediği yol, hakikati arayışı ve cesur gazeteciliği ile Türkiye’nin demokrasi mücadelesine yaptığı katkıları hatırlatıldı.

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

Kendisinin de bir Beykozlu olduğunu ifade ederek, Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’e etkinlik için teşekkür edip sözlerine başlayan Gazeteci-Yazar Derya Sazak, “Zaman çok acımasız. Hayat hızlı akıyor, ilerliyor. Bir süre sonra hepimiz tarih olacağız ama Uğur Ağabey gibi zamansız bir biçimde aramızdan ayrılanların idealleriyle, ilkeleriyle, yazılarıyla kısaca her şeyleriyle gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Dolayısıyla bugün böyle bir etkinlik bana aynı zamanda bu sorumluluğu ve tarihi görevi hatırlattı.” şeklinde konuşmasına devam etti.

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

“BİR KESKİN KALEM BİR KIRIK YÜREKLİ YİĞİTLERE HATIRAN OLSUN”

Anma programı Erdal Güney’in müzik dinletisiyle devam etti. Erdal Güney, anma etkinliğine özel seçtiği “Yiğidim Aslanım”, “Sevdamız Uzun Bir Bakış”, “Kardeşin Duymaz” ve “Uğurlar Olsun” eserlerini Beykozlular için yorumladı.

Müzik dinletisi sonrası çekilen hatıra fotoğrafının ardından Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu anma programı sona erdi.

Uğur Mumcu Beykoz’da anıldı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin