Okumayı sevdiren Yazarlar Okullarda projesi kapsamında Beykoz’da yazar-öğrenci buluşmaları sürüyor.
Okumayı sevdiren Yazarlar Okullarda projesi kapsamında Beykoz’da yazar-öğrenci buluşmaları sürüyor. Yazarlar öğrencilerle buluşarak yazı serüvenini anlatıyor. Proje kapsamında bu yıl 100 bin kitap dağıtılacak, 100 de yazar-öğrenci söyleşisi yapılacak.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde, Beykoz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Güzelcehisar İlkokulu, Sedat Simavi Ortaokulu ve Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu öğrencileri, yazar Hamdullah Köseoğlu ile buluştu. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Yazar Hamdullah Köseoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ve geçen yıl 39 ilçede 78 yazarla 98 bin 750 öğrenciyi buluşturan Yazarlar Okullarda’ projesi, yeni eğitim öğretim döneminde de sürüyor. Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Okumak Soylu Bir Erdemdir” sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde yazarlar, okullarda gençlerle buluşarak söyleşiler gerçekleştiriyor ve kitaplarını hediye ediyor.
Okuyan, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen ve eleştiren öğrenciler hedefleyen projenin içeriğinde, öncelikle öğrenciler misafir yazarın kitaplarını okuyor. Yazarlar yıl içinde 4 defa, kitaplarını okuyan öğrencilerle bir araya geliyor. Bu şekilde öğrenciler kitapla ilgili düşüncelerini yazarla birebir paylaşıyor.
Başkan Yardımcısı Kaşıtoğlu: Projeye en büyük desteği veren belediyeyiz
Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in talimatı Yazarlar Okullarda projesine destek olmaya devam etiklerini belirten Muharrem Kaşıtoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında İstanbul’da bu projeye en büyük desteği veren belediye olduk. Okullarda bu yıl 100 bin kitap dağıtmayı hedefliyoruz, hali hazırda 10 bin kitabı öğrencilerimize hediye ettik. Yeni yılda 100 yazar-öğrenci buluşması hedefliyoruz. Yine bu bilinçle 2.sini gerçekleştireceğimiz ve Türkiye’de tek olan Çocuk Kitapları Fuarı’nı 3 kat büyüteceğiz. Eğitim ve kültür yatırımlarımız durmaksızın sürecek diye konuştu.
Proje Koordinatörü Özgür Tan: Hedefimiz bu yıl 100 söyleşi
Proje hakkında bilgi veren Özgür Tan, Komisyonca seçilen eserlerde geleneklere uygun, ilgi uyandıran eserler tercih ediliyor. Geçen yıl ilçe genelinde 54 söyleşi yaptık, bu seneki hedefimiz en az 100 söyleşi yapmak. Gaziantep’te küçük bir çocuk iken yazarlarla buluşma hayalini öğretmen olduktan sonra gerçekleştiren Yusuf Çopur’un fikriyle başlayan bu yolculuk, İstanbul genelinde ve ülkemizin her yerinde uygulanıyor. Geçen seneki gibi bu yıl da Beykoz Belediyesi sponsorumuz oldu. Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek’e ve projenin her alanında desteğini esirgemeyen Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Hamdullah Köseoğlu : Yeryüzünün En Etkili İletişim Aracı Sözdür
Öğrencilere hitap eden Hamdullah Köseoğlu, Yeryüzünün en etkili iletişim aracı sözdür, söz de okunarak anlaşılabilir. Projenin amacı, öğrencilere okuma sevgisi kazandırmak ve yazarların sayısını çoğaltmak. Eserlerimdeki cansız karakterler veya hayvanlar aslında erdemli bir insanın nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Yazarlar yazarken, aynı anda anlattıklarını yaşarlar. Yazar her şeyden esinlenir. Yazar olmanın özel koşulu yoktur, önemli olan bol kitap okumak ve hayal kurmaktır şeklinde konuştu.
Programda Köseoğlu’nun Çılgın Ezgi’ ve Küçük Balık’ adlı eserlerini okuyan öğrenciler, bu kitaplar ve yazarın hayatıyla ilgili sorular sordular ve yazara kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.