Beykoz Kaymakamlığı’nın muhtarlarla düzenlediği istişare toplantısında organ bağışı ve bağımlılıkla mücadele konusu masaya yatırıldı.
Beykoz Kaymakamlığı’nın muhtarlarla düzenlediği istişare toplantısında organ bağışı kampanyası ve bağımlılıkla mücadele konusu konuşuldu. Muhtarlar Derneği’nin önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attığı organ bağışı kapsamında muhtarlar tüm vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti.
İBB Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen istişare toplantısı Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu, Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Tacettin Aksu ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti.
Organ Bağışı ile alakalı dini açıdan sakınca olup olmadığı yönünde Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından açıklama yapıldı. Demirtaş; Organ Bağışı yapmış bir müftü olarak konuşuyorum. Ülkemizde milyonda 15 kişi organ bağışı yapıyor. Bu sayı çok az olduğu için üzüldüm. Bazı eksik bilgiler yüzünden bağış oranı düşük oluyor. Organ bağışında kişinin amacı ve niyeti çok önemlidir. Bir insanı yaşatmak için amacından sapmadığı sürece organ bağışı, kan ve doku nakli yapmak caizdir. diyerek bu konuda hassasiyet gösterilmesi ve duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.
Beykoz’da 2005 yılı itibariyle 85 bağış yapılmış
Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu Türkiye’nin en önemli sorunlarından birine değindiğiniz için öncelikle tebrik ediyorum. Beykoz Devlet Hastanesi’ne 2005 yılı itibariyle 85 bağış yapılmış. Dini korku dolayısı ile katılım düşük kalıyor. Farkındalık eğitimi yapılması lazım. Hem madden ham manen bağışta hiçbir sıkıntı yok. Organ bağışı yapılan kişi ömrü botunca bağışçıya duacı oluyor. HalkI bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için muhtarlara önemi görevler düşüyor.
Süleyman Erdoğan’ın ardından konuşma yapan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, muhtarları şahsen çok önemsediğini söyleyerek organ bağışına önderlik ettikleri için Muhtarlar Derneği’ne ayrıca teşekkür etti. Kaymakamı Katırcı sözlerine şöyle devam etti;
Bağımlılıkla Mücadele Komitesi’ kuruldu
Daire amirleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile Bağımlılıkla Mücadele Komitesi’ kuruldu. Benim başkanlığımda ilgili daire müdürleri ve STK temsilcileri ile bağımlılık ile mücadele kampanyası başlattık. Bu konuda da en büyük iş sizlere, öğretmenlere, imamlara ve STK’lara düşüyor. Sizlerle birlikte çalışma grupları oluşturacağız. Ailelerin sosyal durumlarını inceleyip ziyaretler gerçekleştireceğiz. Kaymakamlık binasında direk bu konuyla ilgili irtibat bürosu kuracağız. Vatandaş geldiği zaman ilk talebinin alınacağı doğrudan bir muhatap bulacak. Vatandaşımız geldiğinde çocuğum uyuşturucu kullanıyor dediğinde tedavi ve rehabilitasyon aşamasının çok iyi yapılması lazım. Burada sağlık kuruluşlarına çok önemli görevler düşüyor. Rehebitasyon merkezleri kurmamız lazım. Ama asıl önemi olan bu alışkanlığı başlamadan önce etkin mücadele etmek. O yüzden başta öğretmen ve muhtarlara önemli görevler düşüyor.
Köylerde yaşanan hayvan hırsızlığı ile alakalı da açıklamalar yapan Katırcı polisiye tedbirlerle önlemek mümkün olmadığını, caydırıcı olması için emniyet ile koordineli kamera sistemi kurulması gerektiğini söyledi.
Köylerde kenevir ekiliyor!
Yapılan konuşmaların ardından bazı muhtarlar tarafından mahallelerinde kenevir ekildiği yönünde şikayetler dile getirildi. Şimdiye kadar toplantılarda bu konunun gündeme getirilmediğini belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek uyuşturucu konusunda belediye olarak gerekli desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi. Riva’da yaşanan balık ölümlerinin de gündeme geldiği toplantıda Kaymakam Katırcı ölen balıklardan ve dereden su numuneleri alındığını laboratuvara gönderildiğini söyledi.
Toplantının sonunda Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç başta olmak üzere muhtarlar tarafından organ bağışı yapıldı.