Beykoz, Boğaz’ın Anadolu Yakası’nda mavi ve yeşilin buluştuğu yer olarak bilinir.
İstanbulluların en çok yaşamak istediği ilk 5 ilçeden biri olan Beykoz’da gezilecek yerleri, mutlaka görmeniz gereken tarihi yapıları ve ilçede yapılacak aktiviteleri meraklıları için derledik.
HARİKA BOĞAZ MANZARALARI:
-
OTAĞTEPE FATİH KORUSU
Beykoz ilçesi Kavacık Mahallesi’nde bulunan eski adıyla Otağtepe Fatih Korusu yeni adıyla TEMA Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olarak bilinmektedir.
OTAĞTEPE’DE NE YAPILIR?
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün sağında konumlanan Otağtepe Korusu’nun muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir, bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.
“Kavacık’ta nereye gidilir?” sorusunun cevabı olan Otağtepe Fatih Korusu, İstanbul’un en popüler gezi yerlerindendir.
Seyir terasları, taş köprü, su sarnıcı ve gezi yolları; Yemyeşil ağaçların ve rengarenk çiçeklerin güzelliği ile harmanlanan bu mekan size günlük hayat stresini unutturacaktır.
OTAĞTEPE FATİH KORUSU GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?
Fatih Korusu için herhangi bir giriş ücreti yoktur. Ücretsiz otoparkı mevcuttur ve giriş çıkış saatleri 10.30 ile 17.30 şeklindedir.
OTAĞTEPE FATİH KORUSUNA NASIL GİDİLİR? HANGİ OTOBÜSLER GİDER?
Kadıköy’den gitmek isterseniz 14M numaralı otobüs, Üsküdar’dan gitmek isterseniz 15M numaralı otobüs ile Otağtepe Durağı’nda inip 10 dakika yürümeniz gerekmektedir.
Özel aracınızla gelmeyi planlıyorsanız, 2. köprüden geçtikten sonra Kavacık yön tabelalarını takip ederek kolaylıkla yolu bulabilirsiniz.
OTAĞTEPE ADI NEREDEN GELİR?
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul fethi hazırlıklarını yaptığı ve ilk ‘Otağ-ı Hümayun”u kurduğu tepedir. Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet, Otağtepe’de İstanbul’un fethini planlarken toprağa iki tohum atar ve bu tohumlar bugün Otağtepe’nin girişinde bulunan iki selvi ağacını oluşturur.
Ağaçların ilginçliği şudur ki, uzaktan bakıldığında bir at ve üzerinde bir insan figürüne benzerler. Bu görüntünün Fatih Sultan Mehmet ve atını simgelediği söylenir.
-
KARLITEPE MESİRE ALANI
Karlıtepe Mesire Alanı’nın en önemli özelliği İstanbul’un simgesi olan 3 köprüyü gören eşsiz bir manzaraya sahip olmasıdır.
Temiz hava ve bol oksijene doyacağınız bu mekânda seyir terasları ve piknik alanlarının yanı sıra bisiklet ve yürüyüş yolları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunuyor.
KARLITEPE MESİRE ALANINDA MANGAL YASAK MI?
Mangal keyfi için doğalgazlı mangal ünitelerinin yer aldığı kameriyelerle farklı alternatifler sunuyor.
KARLIEPE MESİRE ALANI ÜCRETLİ Mİ?
Karlıtepe Mesire Alanı’na giriş ücreti 0-2 saat ücretsiz, hafta içi 20 TL hafta sonu 40 TL’dir.
TARİHİ YAPILARI: (BEYKOZ’DA GEZİLECEK KASIRLAR)
-
KÜÇÜKSU (GÖKSU) KASRI
Beykoz ilçesi Anadolu Hisarı’nda bulunan Küçüksu (Göksu) Kasrı, Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında bulunmaktadır.
Beykoz’da görmeniz gereken yapılardan olan Küçüksu Kasrı, sultan kasırlarının en güzeli olarak bilinir.
Sultan Abdülmecit tarafından inşa ettirilen 3 katlı yapı, Osmanlı padişahlarının yanı sıra 1927’de Mustafa Kemal Atatürk de Boğaziçi gezileri sırasında kısa süreli dinlenmek için uğradığı mekândır. 1983’te müze-saray olarak ziyarete açılmıştır.
KÜÇÜKSU KASRI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?
Küçüksu Kasrı, Pazartesi hariç her gün 09.00 ile 17.30 saatleri arasında açıktır.
0-6 yaş arası yerli-yabancı ziyaretçilere ücretsizdir. Küçüksu Kasrı Bahçesi’ne girişler ücretlidir. Kasrın içerisinde fotoğraf çekmek yasaktır.
Küçüksu Kasrı Yerli Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 40 TL
Yabancı Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 130 TL
İndirimli Bilet Fiyatı: 20 TL
Küçüksu Kasrı Piknik Alanı Yerli Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 20 TL
Yabancı Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 60 TL
İndirimli Bilet Fiyatı: 15 TL
KÜÇÜKSU KASRI MÜZEKART GEÇERLİ Mİ?
Müzekart sahibi olan vatandaşlar, Küçüksu Kasrı’nı tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirler.
KÜÇÜKSU KASRI CAFE & RESTORAN
Küçüksu Kasrı’nın bahçesinde muhteşem Boğaz manzarasına karşı yemek yiyebileceğiz Küçüksu Kasrı Cafe ve Restoran 09.00 ile 10.30 saatleri arasında açıktır.
KÜÇÜKSU KASRI’NA NASIL GİDİLİR?
Küçüksu Kasrı’na otobüs ile gelmek için Kadıköy kalkışlı 15F, Üsküdar kalkışlı 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN numaralı otobüsler kullanılabilmektedir. 5 dakikalık bir yürüme mesafesiyle Küçüksu Kasrı’na varabilirsiniz.
Eğer Küçüksu Kasrı’na özel aracınız ile gelmeyi tercih ediyorsanız Anadolu Yakası sahil yolunu kullanarak Göksu Mahallesi’ne ilerleyebilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçip Anadolu Hisarı’nı takip ederek sahile indiğinizde Küçüksu Kasrı karşınızda olacaktır.
-
BEYKOZ MECİDİYE KASRI
Beykoz Sarayı olarak bilinen Mecidiye Kasrı, Yalıköy semtinde Boğaz’ın en tepesine konumlanmasıyla bilinir ve mermer köşklerin en iyi örneklerindendir.
Osmanlı döneminde Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarından önce inşa edilen Beykoz Mecidiye Kasrı, İstanbul’un en eski yapılarından biridir.
Sultan Abdülmecid’in kullanması için 1845 yılında Mısır Valisi Kavalalı Mehmed Ali Paşa tarafından yapımına başlanan köşk, vefatı üzerine oğlu Said Paşa tarafından 1854 yılında tamamlanarak padişaha hediye edilmiştir.
Kasır içerisinde odalar, odaların işlevi ve eşyalar hakkında bilgiler kumanda ile sesli rehber eşliğinde gerçekleşmektedir.
BEYKOZ MECİDİYE KASRI CAFE & RESTORAN
İhtişamıyla gözleri kamaştıran bu yapıyı gezdikten sonra kafeteryasında Boğaz manzarası eşliğinde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
BEYKOZ MECİDİYE KASRI MÜZE KART GEÇERLİ Mİ?
Müzekart sahibi olan vatandaşlar, Beykoz Mecidiye Kasrı’nı tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirler. Pazartesi hariç her gün 09.00 ile 17.30 saatlerinde ziyarete açıktır.
Beykoz Mecidiye Kasrı Yerli Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 40 TL, Yabancı Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 130 TL, İndirimli Bilet Fiyatı: 20 TL, Bilet Fiyatı Bahçeleri: 20 TL
BEYKOZ MECİDİYE KASRINA NASIL GİDİLİR?
Beykoz Kasrı’ndan geçen 11H, 15, 15A, 136B, 15BK, 15D, 15F, 15T, 15TY, 20, 121A, 135, 135G, 135K ve 137 nolu otobüslere bindiğinizde “Kundura Fabrikası Durağı”nda indikten sonra 5 dakika yürüme mesafesiyle Beykoz Mecidiye Kasrı’na ulaşabilirsiniz.
-
HIDİV KASRI
Hıdiv Kasrı, Beykoz ilçesinde Çubuklu sırtlarında bir yapıdır. 1907 yılında Mısır’ın son hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılmıştır.
İstanbul Boğazı’nı seyreden bir kule ile tasarlanmıştır. Kulesinde Boğazın`ın yarısının seyredildiği bir görüş mevcuttur.
2021 yılını tadilat ile geçiren Hıdiv Kasrı, restorasyon çalışmaları nedeniyle yalnızca bahçesinde yer alan restoranda misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir.
HIDİV KASRINA NASIL GİDİLİR?
Özel aracı ile gelenler Üsküdar-Beykoz sahil yolunu takip ederek Kanlıca’ya kadar geldikten sonra Hidiv Kasrı tabelalarını takip ederek ulaşabilirler. TEM otoyolunu kullanacaklar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne giderken köprüden önceki son çıkış olan Kavacık sapağından çıkıp Hidiv Kasrı tabelalarını takip ederek ulaşabilirler.
Avrupa yakasından gelecek olanlar da benzer şekilde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra Kavacık sapağından çıkıp Hidiv Kasrı tabelalarını takip ederek ulaşabilirler.
Toplu taşıma ile Hidiv Kasrı’na gelmek isteyenler Üsküdar – Beykoz sahil yolu üzerindeki herhangi bir duraktan İETT otobüslerine binip Kanlıca durağında inmelidir. Hidiv Kasrı Kanlıca otobüs durağına 10 dakika yürüme mesafesindedir.
BEYKOZ’DA GEZİLECEK KORULAR
-
BEYKOZ KORUSU
Abraham Paşa Korusu olarak da bilinen bu yer, Paşabahçe semtinin büyük bir bölümünü kaplamaktadır. Boğaza bakan yamaçları Riva’ya kadar uzanarak Doğuda ki doğal ormanlar ile buluşur.
Bir rivayete göre, Paşa Abraham’ın Osmanlı padişahı Abdülaziz ile girdiği bir tavla oyununda galip gelmesi üzerine bu geniş araziyi kazanmıştır.
İstanbul’un en büyük doğa cennetlerinden biri olan ve 27 hektardan daha büyük bir yeşil alanı kapsayan Beykoz Korusu, bölgenin en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır.
Beykoz Korusu’nda keyifli hafta sonu piknikleri yapabileceğiniz mesire alanları, çocuk parkları ve spor sahaları da bulunuyor.
BEYKOZ KORUSUNA GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?
Beykoz Korusuna giriş ücreti bulunmamaktadır.
İBB BEYKOZ KIR BAHÇESİ SOSYAL TESİSLERİ
İstanbul’un yeni gözde mekanlarından İBB Beykoz Kır Bahçesi Sosyal Tesisleri, Beykoz’da doğanın içinde tertemiz orman havası ve güzel manzarasına karşı çayınızı, kahvenizi yudumlayacağınız eşsiz yerlerden.
Açık hava yemeği ve self servis seçenekleri ile İstanbul’un dört bir yanından gelen ziyaretçilerine Türk ve dünya mutfaklarının en güzel lezzetlerini sunuyor.
İBB BEYKOZ KORUSU KIR BAHÇESİ SOSYAL TESİSLERİNE NASIL GİDİLİR?
İstanbul’un farklı bölgelerinden Beykoz Korusu’na toplu taşıma araçları ile ulaşmak kolaydır.
15,15BK, 11H, 15F, 15TY, 15T, 20, 121A gibi Beykoz yönüne gelen otobüslerde “Beykoz Korusu” durağında inerek ulaşabilirsiniz.
BEYKOZ KIR BAHÇESİ SOSYAL TESİSLERİ HANGİ GÜNLER AÇIK?
İBB Beykoz Kır Bahçesi Sosyal Tesisleri, Pazartesi hariç her gün açıktır.
-
MİHRABAT KORUSU
Beykoz’un her köşesi birbirinden güzel yemyeşil korularla çevrili ve bu yeşil alanlar arasında en çok ziyaret edilenlerden biri de Mihrabat Korusu.
Mihrabat Korusu, Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım’a yüz görümlüğü olarak hediye edilmiştir. Koru, yüzyıllar boyunca sazlı, sözlü eğlenceler ile sultanları, padişahları ağırladığı manzarası ile nice sanatçıya da ilham olmuştur.
Ortaköy, Rumeli ve İstinye’ye kadar uzanan manzarası ile ünlü, en çok tercih edilen yerlerden biridir.
MİHRABAT KORUSUNDA NE VAR?
Anadolu Yakası’nın en güzel yeşil alanlarından biri olarak gösterilen Mihrabat Korusu, 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla da özellikle hafta sonları spor yapmak isteyen insanları kendine çekiyor.
Tertemiz havada yürüyüşler yapabileceğiniz ve Kanlıca’nın panoramik manzaralarını izleyebileceğini Mihrabat Korusu’nun seyir teraslarından da İstanbul Boğazı’nın gün batımı manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.
MİHRABAT KORUSU’NA NASIL GİDİLİR?
Mihrabat Korusu’na Üsküdar’dan kalkan 15, 15P ve 15T no’lu otobüslerle trafiğe bağlı olarak yaklaşık 1 saatte ulaşılabiliyor. Kanlıca durağında indikten sonra koru giriş sadece 2 dakika yürüyüş mesafesindedir.
Anadolu Yakası’ndan ya da Avrupa Yakası’ndan özel aracınız ile gelmek istediğinizde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Kavacık çıkışından saparak yol boyunca yer alan Mihrabat Korusu tabelalarını takip etmeniz yeterli.
MİHRABAT KORUSU GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?
Mihrabat Korusu, ücretsiz olarak ziyarete açıktır ve herhangi bir giriş ücreti talep edilmez. Ancak özel aracınız ile giderseniz park ücreti ödemeniz gerekebilir.
TÜRKİYE’NİN İLK CAM MÜZESİ: BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ
TBMM Milli Saraylar tarafından Beykoz’un ilk nitelikli müzesi olarak kuruldu.
Beykoz Korusu içerisinde yer alan köşk, yaklaşık 400 dönüm arazi üzerinde bulunan Tarihi Abraham Köşk’ünde dönemlerine göre 13 sergi salonu ile ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
Osmanlı döneminde Beykoz’da kurulan ve devrinin en önemli cam fabrikası olan Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde cam sanatının gelişim evrelerinin gösterildiği koleksiyonun yanı sıra Türk cam sanat eserleri ile Avrupa’da Osmanlı sarayları için üretilmiş eserler de yer alıyor.
Bahçesinde bulunan kafesinde bir mola verip yeşillikler arasında hoş vakit geçirebilirsiniz.
BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ HANGİ GÜNLER AÇIK?
Beykoz Cam ve Billur Müzesi, Pazartesi hariç her gün 09.00 ile 17.30 saatleri arasında açıktır.
BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR? MÜZE KART GEÇERLİ Mİ?
MüzeKart’ın geçerli olmadığı birkaç müzeden biri olan Beykoz Cam Müzesi’ne giriş yaparken ödenmesi gereken ücretler farklılık gösterir.
Beykoz Cam ve Billur Müzesi Yerli Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 60 TL, Yabancı Ziyaretçiler İçin Bilet Fiyatı: 200TL, İndirimli Bilet Fiyatı: 30
Müzede, 12 yaş altı yerli ve yabancı tüm ziyaretçiler ücretsiz giriş yapabilir.
BEYKOZ CAM VE BİLLUR MÜZESİNE NASIL GİDİLİR?
Toplu taşıma için 15TA ile “Türk-Alman Üniversitesi” durağında inebilirsiniz. Veya Beykoz yönüne gelen 15,15BK, 15F, 15TY gibi pek çok otobüs ile “Beykoz Korusu” durağında inerek korunun içerisinden yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesiyle müzeye ulaşabilirsiniz.
Özel aracıyla Beykoz Cam Müzesi’ne gidecekler, İstanbul Çevre Yolu (O-2), E80 veya Yeni Riva Yolu’ndan yola çıkmalıdır. Özel araç ile geldiğinizde müzenin ücretli otoparkını kullanabilirsiniz.
ÇUBUKLU SİLOLAR
Paşabahçe ile Kanlıca arasında, Çubuklu mevkiinde konumlanan Çubuklu Silolar, hikâyesi 1930’dan günümüze uzanan bir endüstri mirası alanı.
Çubuklu Silolar, restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarının ardından 2024 yılında Boğaz’ın yeni kültür sanat ve yaşam odağı olarak İstanbul’a kazandırıldı.
Boğaz’ın tüm güzelliklerine hâkim bir manzara eşliğinde kültüre, sanata ve bilime kapı aralayan Çubuklu Silolar, ziyaretçilerini yepyeni bir İstanbul deneyimi yaşamaya davet ediyor.
Toplam alanı 20.000 m2’yi bulan Çubuklu Silolar büyük bir kütüphane, atölye, karşılama merkezi, sahne, gökyüzü çayırı, çocuk oyun alanları, kafe ve restoran gibi birimlerin yanı sıra Dijital Sanatlar Müzesi ile Doğa ve Bilim Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor.
İçerisinde çay, kahve içebileceğiniz bir BELTUR’da bulunmaktadır.
ÇUBUKLU SİLOLAR GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ? SAAT KAÇA KADAR AÇIK?
Pazartesi hariç her gün ziyaret edilebilen Çubuklu Silolar’a giriş ücretsiz. Çubuklu Siloları’nın bulunduğu alanda yer alan kafe ve kütüphane 10.00-21.00 arasında ziyarete açık.
Dijital Sanatlar Müzesi ise 10.00-19.00 arası hizmet vermektedir.
ÇUBUKLU SİLOLARA NASIL GİDİLİR?
11H, 15, 15F, 15BK, 121A,15P, 15A otobüsle ile “Çubuklu” durağında inerek yürüme mesafesiyle ulaşım sağlayabilirsiniz. İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı ile direkt ulaşım sağlayabilirsiniz.
MAVİ VE YEŞİLE BAKAN KOY: ELMASBURNU TABİAT PARKI VE PLAJI
Tatil yöresi standartlarına sahip İstanbul’un en güzel koyunda Riva’da Elmasburnu Plajı, locaları, deniz manzaralı restoranı, piknik alanları ve elektrikli yolcu servisleriyle hizmet veriyor.
Deniz keyfinin yanı sıra, yeşil-mavi manzaraya karşı piknik yapmak isteyenler için, 165 adet piknik ünitesinin hazırlandığı mesirede 9 bin m2’lik yürüyüş alanı ve 2 adet çocuk parkı bulunuyor.
Plajın hemen kıyısında bulunan Elmasburnu Restoran’da ilçe özgü lezzetler ve zengin menüsüyle tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.
ELMASBURNU KADINLAR PLAJI KAÇ TL?
Elmasburnu Tabiat Parkı’na girişler ücretlidir ve giriş ücretleri listesi, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yayımlanmaktadır.
ELMASBURNU PLAJI HANGİ GÜNLER AÇIK?
Her sezon, şehrin dört bir yanından yoğun ilgi gören plaj, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet veriyor.
Ziyaretçiler cumartesi, pazar ve pazartesi günleri ise alandan ortak yararlanabiliyor.
Kadınlara özel günlerde tesislerde kadın personel hizmet veriyor.
RİVA ELMASBURNU MANGAL YAPILIYOR MU?
Elmasburnu Tabiat Parkı’nda doğalgazlı mangal üniteleriyle zahmetsiz ve çevre saygılı piknik yapabilirsiniz.
ELMASBURNU TABİAT PARKI VE PLAJI NEREDE VE NASIL GİDİLİR?
136R – 137 – 136Z seferlerini kullanarak Elmasburnu Tabiat Parkı’na ulaşabilirsiniz.
KÜÇÜK BALIKÇI KASABASI: ANADOLU KAVAĞI
İstanbul’da yaz mevsimin gelmesiyle birlikte şehirden uzaklaşmadan günübirlik kaçışlar için yerler arıyor.
Beykoz’un küçük balıkçısı kasabası olarak bilinen Anadolu Kavağı’da tarihi eseri yapılarıyla, balıkçılarla en çok tercih edilen yerlerden birisi.
Balıkçıları, temiz havası, şirin restoranları, tarihi yapıları, UNESCO Listesi’nde yer alan Yoros Kalesi ile Anadolu Kavağı ziyaretçilerine kaçış noktası oluyor.
ANADOLU KAVAĞINA NASIL GİDİLİR?
Anadolu Kavağı’na ulaşım için en pratik ve hızlı yol deniz yolu.
Deniz yolu ile doğrudan Anadolu Kavağı’na gelmek için aşağıdaki şehir hatları vapur seferlerini de kullanabilirsiniz. Anadolu Kavağı – Üsküdar hattı (Anadolu Kavağı – Beykoz – Çubuklu – Kanlıca – Anadolu Hisarı – Çengelköy – Beylerbeyi – Üsküdar)
* Eminönü, Kabataş veya Beşiktaş’tan Üsküdar’a şehir hatları vapurlarıyla geçmek (Beşiktaş-Üsküdar arası çalışan tekneler de kullanılabilir),
* Sonrasında ise Beykoz istikametine Anadolu Kavağı’na giden İETT otobüsüne binmek.
* Kavacık’tan Anadolu Kavağı’na kalkan 15A numaralı İETT otobüsüne binmek.
Diğer bir yol ise Sarıyer’den her saat başı hareket eden tekneleri kullanmak.
YOROS KALESİ
Tarihi özellikleri ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Yoros Kalesi, her sene yerli ve yabancı turist çeken Beykoz ilçesi Anadolu Kavağı’nda bulunan en önemli kültürel yapılardan biridir.
Boğaz’ın Karadeniz girişinin doğu tarafında bulunan kale, Rumeli Kavağı üzerinde bulunan İmros Kalesiyle birlikte boğazın girişini kontrol etmek amacıyla kurulmuştur.
Kuzeyinde yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden güneyindeki Sarıyer sırtlarına kadar harika bir manzara sunan Yoros Kalesi, boğazın karşı yakasında bulunan Rumeli Kavağı’nı izlemek için de harika bir seyir merkezi.
Yoros Kalesi, 5 Nisan 2013 itibariyle UNESCO Miras Geçici Listesi’ne girdi.
YOROS KALESİNE NASIL GİDİLİR?
Yoros Kalesi’ne arabayla gelmek isterseniz Anadolu Kavağı’ndan Tuna Caddesi’ni takip ederek kaleye çıkabilirsiniz.
YUŞA TEPESİ
Deniz seviyesinden 200 metre yükseklikte benzersiz bir İstanbul manzarasın sunan Yuşa Tepesi, aynı zamanda Hz. Yuşa Peygamber’in mezarının bulunduğu yer olduğu için kutsal olarak kabul ediliyor.
Çamlıca tepesinden sonra İstanbul’da en yüksek ikinci tepesi olmasıyla ünlü olan Yuşa Tepesi’nde Anadolu Kavağı ve Beykoz’un en güzel panoramik manzaralarını izleyerek büyüleyici fotoğraflar çekebilirsiniz.
Seyir terasları ve kır bahçeleri bulabileceğiniz tepede Hz. Yuşa Türbesi ve Yuşa Camii’ni de ziyaret edebilir, tarihi çeşmelerden şifalı olduğu düşünülen kaynak suları tadabilirsiniz.
AKBABA SULTAN TÜRBESİ
Kutsal günler ve dini bayramlarda binlerce kişinin ziyaret ettiği türbe, İstanbul’un fethi zamanında Buhara şehrinden yola çıkan Akbaba Sultan veya Ak Mehmet Efendi’nin adına inşa edilmiştir.
ANADOLU HİSARI MÜZESİ
Anadolu Hisarı, Anadolu Hisarı Kalesi veya diğer adıyla Güzelce Hisarı, Beykoz ilçesinin Anadoluhisarı semtinde, Göksu Deresi’nin İstanbul Boğazı’na döküldüğü yerde yer alan bir Osmanlı kalesidir.
Boğazın Anadolu Yakası’nda yer alan Rumeli Hisarı ile birlikte bir dönemin savunma yapısı olan iki hisar günümüzde de bu anlatının yer alacağı müze, sergi, kültür alanları olarak İstanbul’a kazandırıldı.
Kalenin en üstüne çıkarak eşsiz Boğaz manzarasını seyredebilir, bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.
ANADOLU HİSARI MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETLERİ
Pazartesi hariç her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açıktır.
İndirimli bilet: 15 TL, Tam bilet: 50 TL, Yabancılar turist bilet: 100 TL
ANADOLU HİSARI’NA NASIL GİDİLİR?
Şehir hatlarından Üsküdar – Anadolu Kavağı vapuruna binerek Anadolu Hisarı İskelesi’nde inebilirsiniz. Üsküdar’dan 40 dakika sürecek bu yolculukta boğazın tadını çıkarın.
POLONEZKÖY
Kuruluş hikâyesiyle ve yerleşim biçimiyle bildiğimiz köylerden çok farklı bir yer olan Polonezköy ya da Adampol’un gezilecek yerlerini sizin için derledik.
-
POLONEZKÖY TABİAT PARKI
İstanbul’da yeşil kalan nadir yerlerden birisi konumunda olan Polonezköy ve Tabiat Parkı, tertemiz havası, yeşilin her tonunu barındıran doğası ile doğaseverler için çok ideal bir ortam sağlıyor.
-
ZOFİA RİZİ ANI EVİ
Zofia Rızı Anı Evi Polonezköy’ün ziyarete açık olan en eski evlerinden biri. Tipik Polonya köy evi mimarisine sahip bu şirin evin içerisinde eski fotoğraflar ve dönemin kıyafetleri sergileniyor. Köyün tarihinin vazgeçilmez bir parçası ve Polonya Türkiye dostluğunun bir sembolü.
Polonezköy’e geldiğinizde kültürel bir aktivite yapmak, döneminde köyde yaşayan Polonya halkının yaşamı ve hatıralarını görmek için bir nevi müze.
-
AÇIK HAVA OYMA HEYKEL SERGİSİ
Polonezköy’ün hemen girişinde, Polonezköy Kültür Evi’nin önündeki yeşil alanda sergilenen Ağaç Heykel Sergisi görülmeye değer.
Ağaç oyma sanatının güzel ve fantastik yapıtlarını burada görebilir, aynı zamanda yeşillikler arasında banklarda oturarak dinlenebilirsiniz.
-
CZESTOCHOVA MERYEM ANA KİLİSESİ
Polonezköy’ün önemli sembollerinden birisi de Czestochova Meryem Ana Kilisesi. Köyün hemen girişinde sağ tarafta güzel bir bahçe içerisinde yer alıyor.
-
ARICILIK MÜZESİ VE CAM SANAT MERKEZİ
Köy meydanında bulunan ve Arıcılık Müzesi olarak adlandırılan mekânda, uzun yıllardan beri hizmet veren ve kendi arılarının ürünü olan Polonezköy ballarından alabilirsiniz. Ayrıca burada polen, arı sütü, propolis ve balmumu gibi arı ürünlerini de bulabilirsiniz.
Yine, Polonezköy meydanından içeriye giden yol üzerinde bulunan Polonezköy Cam Sanat Merkezi‘ne uğrayarak cam boncuk ürünlerinden satın alabilirsiniz.
BEYKOZ SPOR ORMANI
İstanbulluların şehrin ortasında kuş sesleri eşliğinde temiz havada huzur bulacağı, aileleriyle piknik ve spor yaparak keyifli vakit geçirdiği şehir ormanına Beykoz-Ümraniye yolu üzerindeki Küçüksu Caddesi’nden ulaşılıyor.
BEYKOZ SPOR ORMANINDA NELER VAR?
Alanın içinde ayrıca 432 mt uzunluğunda atletizm çalışma parkuru, 467 mt bisiklet parkuru, 600 mt dağ bisikleti parkuru, bisiklet parkı, midi futbol sahası, 2 tenis kortu ve 2 basketbol sahası sporseverleri sporcuları bekliyor.
BEYKOZ SPOR ORMANINDA MANGAL YASAK MI?
Aileler için çocuk oyun gruplarının ve piknik masalarını çevresinde hazırlan 7 büyük doğal gazlı mangal ünitesi piknikçilere doğaya saygılı, temiz ve zahmetsiz mangal keyfi sunuyor.
Büyük, temiz ve yeşil ortamıyla İstanbul’a nefes aldıracak alanda ayrıca 778 araçlık otopark da yer alıyor.
BEYKOZ SPOR ORMANI BİSİKLET KAFE
Spor Ormanı içinde ziyaretçileri lezzetli menü seçenekleriyle ağırlayan şık ve modern konseptli “Bisiklet Kafe” de yar alıyor.
Yorumlar kapalı.