Beykoz'un da bir televizyonu var!

Mavi Karadeniz TV, genel merkezini Beykoz’a taşıdı. Beykozlular, bundan sonra Mavi Karadeniz’e daha sık konuk olacaklar!

Mavi Karadeniz TV genel merkezini Beykoz’a taşıdı. Yayınlarını 1.350 metrekarelik yeni alanında sürdürecek olan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mavi Karadeniz TV, genel merkezini Beykoz’a taşıdı. Beykozlular, bundan sonra Mavi Karadeniz’e daha sık konuk olacaklar!

Mavi Karadeniz TV genel merkezini Beykoz’a taşıdı. Yayınlarını 1.350 metrekarelik yeni alanında sürdürecek olan Kanal, bilgilendirme amaçlı olarak Beykozlu dernekler ve muhtarlara yönelik bir kahvaltı tertip etti. Misafirler, Kanal’ın Beykoz Merkez Mahalle’de bulunan yeni binasında biraya geldiler.

Kara Davut: Televizyonculukta taraf olunmaz

Katılımcılar, söz konusu toplantıda televizyon yayıncılığı hakkında genel bir fikir sahibi olma olanağı da buldular. 

Etkinliğin açılış konuşması, Mavi Karadeniz TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda ses sanatçısı Davut Topatan (Karadavut) tarafından yapıldı.

Biz Beykozluyuz

Davut Topatan, televizyon kanallarının daha önce Çekmeköy’de bulunan merkezinin Beykoz’a taşınma süreciyle ilgili olarak şu bilgiyi verdi: “ Biz Beykozlu’yuz; Paşabahçeli’yiz. Ben Ziya Ünsel Ortaokulu’nda okudum ve çocukluğumuzdan beri hiç muhitimizden ayrılmadık; son nefesimizi de yine Beykoz’da vereceğiz. Televizyonumuz, ilk önce Kavacık Otağtepe’deydi, daha sonra yer bulamadığımızdan dolayı Çekmeköy’e taşındık.  Televizyonculuk sadece dört duvar arası değil aynı zamanda direklerin de, tavan yüksekliğinin de müsait olması gereken bir ortam. Bunu biz Beykoz’da bulamadık. Çok uğraştık bu konuda; Beykoz’da yer bulamadık ve Çekmeköy’e taşındık.”

5-6 yıl Çekmeköy’deydik

5-6 sene Çekmeköy’de hizmet verdik. Çekmeköy ortamından hoşnut kalmadık, muhitimize taşınmak için bahaneler aradık. Çok aradık, bulamadık. Daha sonra ortağım Fuat Kuş, internet ortamında Beykoz’da böyle hoş bir yer olduğunu öğrenince, gelip baktık, inceledik.  Burası hangar gibi bir yerdi. Burada kepçe bile çalıştı içeride!

Çekmeköy’de kıymetimizi bilmediler!

Sözlerinin devamında, “ pahalı bir meslek olan televizyonculuğun altından sekiz senedir kalkmayı başardıklarını” da ifade eden Karadavut, “ Hep Çekmeköy’e hizmet vermeye çalıştık, kıymetimizi bilmediler. ‘ Biz bundan sonra kendi yöremize hizmet yapalım’ dedik ve sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarımızla, basınımızla beraber el ele hareket etme kararı aldık. Biz de bir görsel basınız aynı zamanda. Bir aile sistemiyle sekiz senedir televizyonculuğu götürüyoruz. Ayrı gayrı, siyasi taraf gözetmeksizin aile sistemiyle de yine bölgemize hizmet vereceğiz. Hepimizin bir tarafı vardır ama televizyonculukta taraf olunmaz” dedi.

Beykoz’un menfaati için ne gerekiyorsa

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Topatan,  Kral TV gibi bir müzik kanalı olduklarını ifade ederek, “ ama biz ‘yöresel’ müzik kanalıyız. Ağırlıklı olarak Karadeniz yayını yapıyoruz ancak taassubumuz yok, herkese açığız; bu konuda yöremizdeki sivil toplum örgütleriyle de çalışacağız, belediyelerimiz ile çalışacak ve hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz sizi kucakladık, siz de bizi kucaklayın. Beykoz’un menfaati için sizlerle el ele olacağız” açıklamasını yaptı.

Fuat Kuş: Mavi Karadeniz, dünyanın 89 ülkesine yayın yapıyor

Karadavut’un ardından söz alan Mavi Karadeniz Radyo ve TV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kuş ise, bin 350 metre karelik yeni alanlarında yaklaşık dört aydan beri tadilat çalışmasının sürdüğünü ifade ederek, 35 çalışan ile birlikte, 250 kişilik bir ana stüdyoda haftada 25 adet canlı yayın yaptıklarını ifade etti. Fuat Kuş, muhtarlar ve STK’lar ile bir araya gelmekteki amaçlarından birinin de, “ kendileriyle birlikte hareket ederek, akşamları yapılan programlara seyirci anlamında katılımlarını sağlamak” olduğunu belirtti.

Yeni dönemde yerelliğe daha fazla önem veriyoruz

Karadeniz müziği ağırlıklı programlar yaptıklarını kaydeden Kuş, bunun dışında Sivas, Bayburt ve Erzurum yörelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını da ifade etti. Televizyon programlarına koordineli olarak sivil toplum örgütlerini davet etmek suretiyle onların katılımlarını sağlamak istediklerini söyleyen Fuat Kuş, şunları söyledi: “ Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinden insanlar burayı sürekli ziyaret ediyorlar. Yerel bir televizyonuz, tematik bir kanalız. Yerel yayıncılığın dışında fazla bir şey yapmıyoruz. Yeni dönemde de bu yerelliğe daha fazla önem gösteriyoruz.”

Her siyasi gruptan insanı ağırlayacağız

Beykoz’daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek amacıyla kahvaltı organizasyonlarına bundan sonra da devam edeceklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı, “ sürekli Beykoz’un nimetlerinden faydalanmak zorundayız. Nedir bu nimetler? Sivil toplum örgütleri, siyasetçiler ve bu çevrede yaşayan insanlar. Önümüzdeki günlerde burada her siyasi gruptan değişik insanları da ağırlayacağız” açıklamasını yaptı.

Beykoz’un mahalle ve köylerinde çekimler yapacağız

Fuat Kuş, “ yayıncılıkta kendisini ispat etmiş bir televizyon kanalı olan Mavi Karadeniz TV’nin tematik bir kanal olsa bile” RTÜK’e bildiriminin ‘genel bir kanal’ şeklinde yapılmış olduğu hatırlatmasında bulundu. Kuş, bu nedenden dolayı, önümüzdeki yerel seçimlerde, Seçim Kanunu gereğince siyasi parti temsilcilerine kendilerini ifade etme olanağı sağlamak zorunda olduklarının da altını çizdi.

Beykoz’un mahalle ve köyleriyle ilgili çekimler yapacağız

Fuat Kuş, misafirlerine ayrıca yayınlarında Beykoz’a da yer vereceklerine ilişkin olarak şu açıklamada bulundu: “ Seçim platformu yaklaştıkça herkese eşit mesafede yaklaşacağız. Tabii, yerel yönetimlerin durumu biraz farklı. Önümüzdeki günlerde buradaki mahalleler ve köyler bazında bir çalışmamız olacak. Mahalle ve köyler ile ilgili çekimler yapacağız.”

Biz tulum, kemençe çalmak istiyoruz…

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in kanallarının Beykoz’a taşınması sürecinde emeği geçenlerden biri olduğuna vurgu yapan Fuat Kuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da kendilerine destek verdiğine işaret etti.  

Sözlerinin devamında, ulusal bir televizyon olmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını ifade eden Fuat Kuş, bu yöndeki duygularını şu sözler ile ifade etti: “ Biz tulum çalmak istiyoruz;  kemençe çalmak istiyoruz; Kastamonu, Sinop, Bolu, Karadeniz bölgelerine hitap etmek istiyoruz. Bunda da başarılıyız.”

Türkiye’de yayıncılık yapmak pahalı bir iş

Türkiye’de yayıncılık yapmanın pahalı bir iş olduğunu ifade eden Kuş, “ Almanya’da siz böyle bir yayın yapsanız, bizim şu anda ödediğimiz paranın onda birini ödüyorsunuz Alman hükümetine. Türkiye’de ise teşvik edilmediği halde şu anda 75 tane yerel televizyon var” dedi.

Beykoz’un fiber optik alt yapısı çok gelişmiş

Konuşmasının devamında, televizyon yayıncılığının teknik alt yapısı ile ilgili bilgiler de aktaran Mavi Karadeniz TV Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kuş, 16 megabit’lk bir internet ve yer altı kabloları vasıtasıyla Türksat 3a uydusu üzerinden kesintisiz bir şekilde yayın yaptıkları bilgisini vererek, şunları söyledi: “Beykoz’un fiber optik alt yapısı çok gelişmiş, bunu gördük. Beykoz’un ana merkezinde ve köylerinin birçoğunda fiber optik kablo var. Dünyanın birçok yerinde bu kadar yaygın bir fiber optik ağı yok. Türkiye’de yayıncılıkta anten kullanma dönemi hemen hemen bitti.”

Kanalı gezdiler

Yapılan konuşmaların ardından ise misafirler, Mavi Karadeniz TV’nin stüdyosunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Haber: Arzu Başlantı

Not: Başka bir etkinlikte görevli olmam dolayısıyla söz konusu haber ile ilgili fotoğraf desteği veren beykoztr.com’dan sayın Fırat Aydoğar’a teşekkür ederim.

Beykoz'un da bir televizyonu var!
Bizi Takip Edin