İBB Başkanı İmamoğlu Beykoz’da ne yaptı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler Göksu Deresi’ndeki atık su temizleme çalışmaları ile restorasyonu devam eden Anadolu Hisarı’nı ve Çubuklu’da yapımına başlanan yaşam alanlarını ziya

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, Göksu Deresi’ndeki atık su temizleme çalışmaları ile restorasyonu devam eden Anadolu Hisarı’nı ve Çubuklu’da yapımına başlanan yaşam alanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, Beykoz’da devam eden çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde  bulundu.

İnceleme gezisinde Ekrem İmamoğlu’na, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, Çevre Koruma Daire Başkanı Ayşen Erdinçler, Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu, İSKİ Şube Müdürü Oğuz Kaya ile ilçe başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti.

GÖKSU TEMİZLİĞİ EYLÜL SONUNDA BİTİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk olarak kirliliği ile sürekli kamuoyunda gündeme gelen Göksu Deresi’ndeki temizleme çalışmalarına dair Çevre Koruma Daire Başkanı Ayşen Erdinçler’den bilgiler aldı.

Derenin nasıl temizlendiği hakkında Ekrem İmamoğlu’na detaylı bilgiler veren Çevre Koruma Daire Başkanı Ayşen Erdinçler, 700 metrelik bir alanı tamamen temizlenmiş bir alan haline getireceklerini söyledi ve temizliğin Eylül sonunda tamamlanacağını aktardı.

“YATLARA MÜDAHALE EDECEĞİZ”

Ekrem İmamoğlu ise dere üzerindeki işletmeler hakkında, “Balıkçı teknelerinin kendilerini muhafaza etmesine karşı değiliz. Ama çöküntü gibi teknelerin burada bloklanmasına karşıyız. Deredeki parklanma civarındaki işletme meselesinin kaç paydaşı varsa bir araya gelinsin. İşin eğer valilik tarafı, liman başkanlığı tarafı varsa orada konuyu anlatır. Buraya bir düzen getirmek istiyoruz. Buraya uygun olmayan –ki aşağıda şikâyetler vardı- saçma sapan yatlar falan filan bunlara müdahale edeceğiz. Bu iş için Boğaziçi İmar, İSKİ, siyasi arkadaşlar bir araya gelip süreci hızlı yürütsünler.” diye konuştu.

“GÖKSU MASASI” KURULDU

Kıyı boyunca gayrimenkul haritası isteyen İmamoğlu, “Vatandaşların gelecek planları ne? Bazı kötü görüntüleri bertaraf etmek için bugünle ilgili bazı çözümlerimize ortak olabilirler. O da bu masanın işi olsun. Biz aslında temizlik, mülkiyet ve buradaki tekne vs. ile ilgili bir  “Göksu Masası” kurmuş olalım.” dedi.

İMAMOĞLU EYLÜL’DE YENİDEN GELECEK

Yetkilerden bilgi alarak ziyaretini bitiren Ekrem İmamoğlu, Eylül ayında Göksu Deresi’ni tekrardan ziyaret edeceğini belirtti.

HİSAR KALESİ ZİYARETE AÇILIYOR

Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, Göksu ziyaretinin ardından kent tarihinin sembol yapılarından olan ve restorasyon çalışmaları devam eden Anadolu Hisarı’na geçti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, İmamoğlu ve beraberindeki heyeti Anadolu Hisarı’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirildi. 

Tarihi kalenin duvar içi boşluklarının tamamlanarak depreme karşı ciddi bir güçlendirme yapıldığını aktaran Oktay Özel,  “Hem görsel açıdan özgün haline kavuşturmuş olduk. Gelecek nesillere, uzun yıllar restorasyon ihtiyacı olmadan taşımış olduk.” dedi.

Restorasyon sonrası kalenin en yüksek alanının da vatandaşlar tarafından gezilebileceğini söyleyen Özel, Göksu kıyısında atıl durumda olan alanın düzenlenmelerine başlanarak oranında hareketleneceğini belirtti. Mahir Polat ise Eylül sonunda açılışın yapılması için çalıştıklarını vurguladı.

NAMAZGÂH ZİYARET EDİLDİ

Bilgilendirmelerin ardından Anadolu Hisarı Kalesi’nin içini gezen İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Tarihi Toplarönü Namazgâhı’na uğradı.

Restorasyon çalışmalarında zeminin beton ile kaplanmasının ardından yeniden çim döşenerek yeşillenen Tarihi Toplarönü Namazgâhı hakkında İmamoğlu’nu bilgilendiren Oktay Özel, namazgâhın girişine abdest alma alanı kazandırılacağını ve giriş için zemin oluşturup ardından yeşil alana geçişin sağlanacağına dair çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ÇUBUKLU YAŞAM ALANI ŞANTİYESİ GEZİLDİ

Ekrem İmamoğlu, son olarak Çubuklu’daki “Endüstri parkı olacak” dediği Çubuklu Silolar’u ziyaret ederek burada yapılan “Dönüşüm ve Yeniden İşlevlendirme Çalışması” hakkında proje görsellerini inceledi, bilgiler aldı.

“DÜNYAYA SES GETİRECEK BİR YAŞAM ALANI OLSUN”

Mimarı tasarım hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Mahir Polat, “Bu etapta toplam 26 bin 900 bin m2’lik bir alandan bahsediyoruz. 17 tane silomuz var. Kapalı alanımız şuanda 3 bin m2 civarında ama biz bu ölçeği asma kat ve diğer düzenlemelerle artırıyoruz. 2 katına kadar çıkacağımız bir alan var. Buradaki proje alanı bize şunu vaat ediyor. Kentte endüstriyel mimarın çöküntülerinin çöplük gibi arıtılması gereken bir alanmış gibi görülen yerlerin, uluslararası niteliklerde bir duyarlılıkla yaşam alanına çevirebileceğimiz potansiyelimiz var. Bu siloları koruyarak geliştireceğimiz bir konu. Umut ediyoruz ki, proje bittiğinde dünyada ses getirecek bir yaşam alanı konseptli özgün bir mimarı dokusu olan alan olsun. Projelerimiz tamamlandı. Esas odaklandığımız konu bu binaları hem turizm alanında yeme-içme hem de kültür-sanat olarak kullanalım hem de farklı fonksiyonlara cevap verebilecek kapasite sunsun. Dünya ölçeğinde bir kültür-sanat havzası olabilir ve dünya ölçeğinde paydaşları burayı davet edebilir.” dedi.

“AŞİYAN’DAN ÇUBUKLU’YA METRO OLABİLİR Mİ?”

Alanın heyecan verici bir yer olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, alana ulaşım hakkında değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, “Mesela Aşiyan’dan hatlar çalışıyor. Orası metroyla bağlantılı. Fünikülerimiz inecek Aşiyan’a. O metrolardan biri burası olabilir mi? Nüfusa dönük ve buradaki kültürel fonksiyona dönük bakmak lazım. Aşiyan’dan burası. Nasıl gelir kulağa bilmiyorum.” dedi.

“BEYKOZ’A METRONUN GELMESİ LAZIM”

İmamoğlu’nun bu konuşmasına üzerine söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, Beykoz’a metronun gelmesi gerektiğini vurgulayarak, “En azından Kavacık’a bir metro getirsek. Ulaşım Beykoz’da sıkıntılı çünkü. Kesinlikle metronun gelmesi lazım. Biz atıl durumda kalıyoruz.” dedi ve kreş ve yurt sorununa da değindi.

“BEYKOZ’UN METROSUNU NEREYE BAĞLAYACAĞIZ?”

“Beykoz’un metrosuna daha var” diyen İmamoğlu, “Şuanda tasarlanan metrolarımız var. O anlamda Boğazı’da metrolarla buluşturan füniküler çalışmalarımız var ama Beykoz’u nereye bağlayacağız? Bu tür yerler farklı ulaşım araçlarıyla daha kaliteli hale dönüşür. Onun nimeti de vardır ama toplu taşımaya dönük çalışmalar sürüyor.” diye konuştu.  

İmamoğlu, konuşmasının devamında Aşiyan ile bu alanın bağlantısının düşünülmesi gerektiğini ve Aşiyan’dan Çubuklu’ya gelecek olan bir vapur ile insan taşımacılığının iyi olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, şantiye alanını gezen Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler “Beykoz Koordinasyon Merkezi” olarak yapılacak alanı inceledi.

BURUNBAHÇE’DEKİ EYLEM HATIRLATILDI

İmamoğlu ziyaretinin sonunda vatandaşlardan gelen talepleri dinledi. Hasan Yılmaz, 6 yıl önce AK Parti döneminde, CHP milletvekilleri tarafından Burunbahçe’deki alanın İSPARK yapıldığı gerekçesiyle protesto eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı. Yılmaz, hala ücretli bir şekilde İBB bünyesinde hizmet veren otopark alanının ücretsiz olması gerektiğini İmamoğlu’na iletti.

İBB Başkanı İmamoğlu Beykoz’da ne yaptı?
Bizi Takip Edin