Türk Şiiri’nin Üstadı Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 32. yıl dönümü dolayısıyla Beykoz’da anıldı.
Türk Şiiri’nin Üstadı Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 32. yıl dönümü dolayısıyla Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Şiirlerle Üstad Necip Fazıl adlı programla anıldı. Üstad’ın fikri arayışları ve hayatındaki dönüm noktalarının anlatıldığı etkinlikte şairin hafızalarda ve gönüllerde iz bırakan şiirleri okundu.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde dşiirüzenlenen etkinliğe ilçe sakinleri yoğun katılım gösterdi. Çoban Yıldızı Müzik Grubu’nun ezgileri eşliğindeki programda Şair Özgür Çoban dinleyicilere Necip Fazıl Kısakürek’in eserleriyle şiir ziyafeti sundu.
Dönemin edebiyat çevreleri tarafından Bir mısrası millete şeref veren şair şeklinde nitelendirilen Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in 24 yaşındayken yazdığı ilk şiir olan Kaldırımların okunmasıyla başlayan etkinlikte şairin fikri arayışları ve olaylar karşısında kendi şahsına münhasır tavırları da anlatıldı.
Şairin iyi bir hatip, tiyatro yazarı, kibrin ve tevazunun zirvesinde bir şahsiyet olduğuna değinildi.
Kaldırımlar şiirinin ardından şairin fikri hezeyan ve arayışlarını en iyi anlatan, Canım İstanbul ve Çile adlı şiirleri ile Necip Fazıl’ın milli, manevi değerlerin yozlaşmasına örnek olan Tohum Saç Bitmezse Toprak Utansın” şiiri okundu.
Şair Çoban: Ulvi Şiire Vakit Ayırmalıyız
Günümüzde kişilerin birbirini anlamak yerine yargıladıklarını ifade eden Şair Özgür Çoban: Birbirimizi anlamak adına sevgiye, duaya ve ulvi şiire vakit ayırmak gerekir, şiir bizlere hoşgörülü olma ve duygulara yön verme konusunda iyi bir rehber olabilir dedi.
Necip Fazıl’ın bestelenen Otel Odaları ve Sakarya şiirlerini seslendiren Şair Özgür Çoban kendi yazdığı şiirleri de okudu.