Nobel Ödüllü Prof. Aziz Sancar Beykoz'a geliyor

2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Aziz Sancar Beykoz'da bulunan Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü'nü ziyaret edecek.

Türkiye'nin hücresel görüntüleme alanında en önemli araştırma merkezi olan Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Aziz Sancar Beykoz’da bulunan Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nü ziyaret edecek.

Türkiye’nin hücresel görüntüleme alanında en önemli araştırma merkezi olan Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER), DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Aziz Sancar’ı ağırlıyor. Sancar, yarın (20 Mayıs Cuma) saat 11.30’da, Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde yer alan REMER laboratuvarlarında incelemelerde bulunacak.

Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar Medipol Üniversitesi’ni ziyaret ediyor. Sancar, yarın (20 Mayıs Cuma) saat 11.30’da, Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde yer alan REMER laboratuvarlarında incelemelerde bulunacak. Prof. Sancar’a, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Sabahattin Aydın ile REMER Müdürü Prof. Dr.  Gürkan Öztürk eşlik edecek.

Yerli grip aşısının kapısı REMER’de aralandı!

Medipol Üniversitesi’nin prestij merkezlerinden REMER, sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem başta olmak üzere hasarlanmış ve işlevini yitirmiş doku ve organların yenilenmesine yönelik alanında öncü olacak araştırmalara ev sahipliği yapıyor. Hücre kültürü, moleküler biyoloji, genomik, biyoinformatik, proteomik, dental, biyomedikal, elektrofizyoloji, ileri mikroskopi, farmakoloji, analtik kimya ve deney hayvanları laboratuvarlarından oluşan kompleks bir yapı olan REMER,  Türkiye’nin en aktif laboratuvarlarından biri olarak öne çıkıyor. REMER, vücutlarında hasara uğramış ya da kopmuş bir bölgeyi tamir edebilme kabiliyetleri ile tanınan çok özel bir canlı türü olan aksolotlara da ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde nitelikli pek çok araştırmacıyı istihdam eden REMER’de yerli aşı üretiminden kök hücre tedavilerine ve enfeksiyon etkenlerinin erken teşhisi için kullanılabilecek kitler üretilmesine kadar bir çok proje halihazırda hayata geçirilmiş durumda.

Nobel Ödüllü Prof. Aziz Sancar Beykoz'a geliyor
Bizi Takip Edin