Beykoz'a 'Kadın Şefkat Evi' yapılması için çalışma başlatıldı

Beykoz Belediye Meclisi, Kadın Şefkat Evi ve gündüz bakım evi yapılması için çalışma başlattı..

Devlet tiyatrolarının Beykoz'dan çekilmesi tekrar gündeme gelen meclis oturumunda Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, konu hakkın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediye Meclisi, Kadın Şefkat Evi ve gündüz bakım evi yapılması için çalışma başlattı..

Devlet tiyatrolarının Beykoz’dan çekilmesi tekrar gündeme gelen meclis oturumunda Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, konu hakkında detaylı bilgileri ve nedenlerini meclise sundu.

Açılış ve yoklamanın ardından CHP Grubu tarafından hazırlanan ‘Görele Mahallesi’nde bulunan İstanbul Caddesi ve Bahri Yaşar Yılmaz Caddesi, mahalle camisi ve okul nedeniyle yayalar olarak yoğun kullanılmaktadır. Olası bir trafik kazasını önlemek için söz konusu caddelere kaldırım yapılması’ ve ‘Belediyenin aynası olan zabıta biriminde taşeron olarak çalışan arkadaşların görev esnasında çıkan sorunlardan dolayı vatandaşla mahkemelik olması durumunda belediye hukuki destek veriyor mu? Memurların almış olduğu bayram paraları, mesai almayan taşeron olarak çalışan arkadaşlara da veriliyor mu? Söz konusu çalışanlara sendika hakları verilebilir mi? Kadro çalışması yapıldı mı?’ ifadelerini içeren iki ayrı yazılı önerge başkanlık makamına verildi.

AK Parti Grubu tarafından ise hazırlanan; ‘Beykoz İlçesi sınırları içerisinde uygun görülecek bir yere Kadın Şefkat Evi yapılması için çalışma yapılması’ ile ‘Beykoz Merkez Mahallesi’nde bulunan eski jandarma binasının Beykoz Belediye çalışanlarının çocuklarının bakımlarında kullanılmak üzere gündüz bakım evi ve kreş olarak düzenlenmesi‘ ifadeleri bulunan iki ayrı teklifin gündeme alınması oylamaya sunuldu, teklifler oy birliği ile gündeme alındı.

Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu: Devlet tiyatrolarının Beykoz’dan gitme sebebi…

Daha sonra Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, meclisin 2.oturumunda bahsedilen Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nden devlet tiyatrolarının çekilmesi konusunu tekrar gündeme getirerek, konu hakkında meclise şu açıklamalarda bulundu: ‘Yaklaşık 2007 yılından beri devlet tiyatrolarının sergilendiği Ahmet Mithat Efendi Feridun Karakaya Salonu’muzda bu Haziran itibariyle devlet tiyatrolarının gösterimlerine maalesef son verdi. Gerçekleri aslında çok net ama Beykoz açısından acı bir gerekçedir. Devlet tiyatroları yöneticileri ile görüştüğümde; bizim sahnemizde doluluk oranı hiçbir zaman %85’in altına düşmemiştir, dediler. Sade ve sadece Beykoz’da doluluk oranı her zaman %40’ların altında kaldı, dediler. Bu istatistik bilgiler çerçevesinde devlet tiyatroları Beykoz’dan çekilme, bu sahneyi talep edilen daha çok seyirciye ulaşabilecekleri bir sahnede faaliyet göstermek açısından böyle bir karar almışlar’. Bunun akabinde hemen şehir tiyatroları ile görüşmeye başladıklarını ve son noktaya geldikleri bugünde, şehir tiyatrolarının müdürlerinin değiştiğini aktaran Kaşıtoğlu, yeni müdüründe gelecek yıl için böyle bir düzenleme yapılabileceğini söylediğinin bilgisini paylaştı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde de tiyatrolarının sahnelendiğini belirten Kaşıtoğlu, her ay 7 çocuk ve 4 yetişkin tiyatro oyununun oynandığını söyleyerek, çocuk tiyatrosuna ilginin büyük olduğuna ancak yetişkin tiyatrolarının doluluk oranlarının %25’i geçmediğine dikkat çekti.

CHP Grup Başkan Vekili Gülay Demirel’de bu tür sanatsal etkinliklere dikkat çekmek için farklı etkinlikler, duyurular yapılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların sonrasında gündemde olan tekliflerin oylanmasına geçildi. Teklifler, oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis, 19 Ekim Pazartesi günü bütçe konusunu görüşmek üzere toplantı kararı aldı. 

Beykoz'a 'Kadın Şefkat Evi' yapılması için çalışma başlatıldı
Bizi Takip Edin