Müftü Demirtaş, Çanakkale Şehitliği’ndeydi

Beykoz İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, bir grup Beykoz sakini ile birlikte Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti.

İlçe Müftüsü  Hüseyin Demirtaş, Beykoz Belediyesi tarafından organze edilen  ve her yıl Mart- Haziran ayları arasında…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, bir grup Beykoz sakini ile birlikte Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti.

İlçe Müftüsü  Hüseyin Demirtaş, Beykoz Belediyesi tarafından organze edilen  ve her yıl Mart- Haziran ayları arasında devam eden tarih ve kültür gezileri kapsamında bir grup Beykoz sakini ile birlikte Çanakkale’deki  Şehitlikleri  ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, 13 Mayıs Pazar günü gerçekleşen ziyarette, Beykozlu vatandaşlar ile birlikte Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

Beykoz Belediyesi’nce  düzenlenen milli tarihimizin en şanlı destanlarının yazıldığı Çanakkale Zaferleri’nin önemini hatırlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla iki yıldan bu yana Mart ve Haziran ayları arasında düzenlenen gezilere bugüne kadar 40 bin ilçe sakininin katıldığı bildirildi.

Müftü Demirtaş: Tarih, milletlerin hafızasıdır

Hüseyin Demirtaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Çanakkale şehitliklere daha önce iki defa geldim. Her gelişimde farklı duyguları ve farkındalıkları yaşıyorum. Bu  mekânlar millet olma bilincimizi ve kardeşlik ruhumuzu güçlendiriyor. Nasıl ki, insanı ayakta tutan hafızasıdır, aynı şekilde  bir milleti ayakta tutan da tarihidir. Tarih,  milletlerin hafızasıdır. Elhamdülillah, son yıllarda daha da yükselen tarih şuuru, geçmişin iyi okunmasını, bugünlere daha net ışık tutulmasını ve geleceğe emin adımlarla ilerlememizi sağlayacak özellikler,  barındırıyor. Hakikaten de tarihi, bir şuur, bir bilinç, bir ruh olduğu anlaşılıyor. Şuurun, bir kimlik duygusu olduğu, yaşadığı toprağa bağlılık hissine işaret ettiği, genç nesillerimizin, milletin geçmişini, değerlerini, dinini, dilini, kültürünü tanıması, öğrenmesi, benimsemesi ve yaşatması gerçeği bir kez daha kanıtlanmış oluyor. Buralarda verilen hizmetleri beğendim. Ziyaretçiler, disiplinli bir şekilde otobüslere bindiriliyor. Çanakkale’ye  sabah namazı ile birlikte ulaşılıyor. Önce kahvaltı veriliyor, namaz kılmak isteyenlerin abdest alıp rahatlıkla namaz kılacağı yerler mevcut. Sabah 6.30’da  rehberler, otobüslere yolcuları ile birlikte biniyor ve Çanakkale’yi sizlere adeta yaşayarak anlatıyorlar. Mesela bizim otobüsteki değerli rehberimizi  Tarih Öğretmeni Mehmet Ateş Bey, hem kişilik ve hem de işinin ehli bir insan olarak gönüllerimizi fethetti. Gerektiğinde şiir okuyor, gerektiğinde  içindeki şehitlik ve gazilik vurgusu olan Anadolu ezgileri  söylüyor. Tebrik ediyorum kendisini. Öğlede  topluca yemek yeniyor ve akşama İstanbul’a ulaşıyorsunuz. Hem bir gezi yapılıyor, hem de birlik ve beraberlik duygusu daha da artmış, misyonu ve vizyonu olan bir milletin torunları duygusu ile geri dönüyorsunuz.”

Müftü Demirtaş, Çanakkale Şehitliği’ndeydi
Bizi Takip Edin