AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman Beykoz yerel basını ile bir araya geldi.
AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Doçent/ Akademisyen/ Gazeteci/ Yazar/ Akil İnsan Hüseyin Yayman Beykoz yerel basının sorularını cevapladı.
Seçim dönemleri Beykoz’da düzenlenen toplantıların ana konusu mülkiyet sorunu olurken yerel basın ile gerçekleştirilen bu toplantıda ulusal konularda soruların dile getirilmesi Beykoz’da artık mülkiyet probleminin ortadan kalktığı sunucunu çıkardı.
Beytaş Teras Cafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman’a; SKM Başkanı Tuncer Dede, Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Güler, İlçe Medya Tanıtım Birim Başkanı Hacı Demir ve yardımcısı Gonca Jale Peker, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu toplantıda eşlik etti.
Beykoz Güncel Haber’den İmtiyaz Sahibi Fatih Yılmaz, Genel Yayın Yönetmeni Erdal Öztürk, Haber Müdürü Burcu Çelik, köşe yazarları Sueda Muradoğlu, Adnan Çeliker ve Süleyman Çalık katıldığı toplantıda Hüseyin Yayman, yerel basının ekonomik ve diğer sorunlarından bilgi sahibi olduğunu ve bu konuda bir heyetle çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SKM Başkanı Tuncer Dede, hem Beykoz’un hem Türkiye’nin genel sorunlarını konuşmak, tartışmak üzere Milletvekili Adayları Hüseyin Yayman ile yerel basını bir araya getirdikleri ifade ederek, sözü hemen Adayları Hüseyin Yayman’a verdi.
7 Haziran seçimleri; final seçimidir!
Konuşmasının başında Akademisyen, Gazeteci ve Televizyoncu olduğunu belirten Hüseyin Yayman, Siyaset Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanının Akil İnsanlar Heyeti içerisinde yer aldığını da sözlerine ekleyen Yayman, Hataylı olduğunu ama, İstanbul’unda kendisi için çocukluk hayalinin şehri olduğunu ifade etti. Yayman, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: Ben bir gazeteciydim. Gazeteci olarak meydanları, sokakları ve halkın nabzını tutmaya çalıştım. Ama şimdi gazetecilik sıfatını bir yere bırakıp AK Parti’den siyasete talip oldum. Bu yola çıktık. 7 Haziran seçimlerini çok önemsiyoruz. Ve bu seçime, seçimlerin seçimi diyoruz. Final seçimi. AK Parti’miz 3 tane yerel, 3 tane genel, 2 tane referandum ve 1 tane de Cumhurbaşkanlığı seçimi kazandı. Şimdi önümüzde 10.seçim var. Bu 10.seçim, aslında sadece sizlerin, bizlerin oylarıyla milletvekilini, parlementoyu, başbakanı seçeceğimiz bir oylama olmayacak. Bu seçim Türkiye’nin bir yol ayrımınıda belirtiyor. Türkiye’nin önünde çatallanan bir yol var. Ya Türkiye yeniden koalisyon dönemlerine, istikrarsızlığa dönecek ya da 2023 yolunda bir engeli daha aşmış olacak. Biz inanıyoruz ki, milletimizin sağduyusuyla, ferasetiyle ki kamuoyu araştırmalarıda bunu gösteriyor, bu seçimlerin favorisi AK Parti. AK Parti’nin rakibi yine kendisidir. AK Parti hata yapmadığı müddetçe muhalefetin mevcut söylemiyle, mevcut siyaset paradigmasıyla AK Parti’yi iktidardan inme ihtimali bulunmamaktadır.
Her yıl Beykoz’da Belediye Başkanı değişse, Beykoz’un hali nice olurdu!
Türkiye’nin nereden, nereye geldi? sorusunu önemsediklerini ve Türkiye’nin 10 yılda aslında sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini vurgulayan Hüseyin Yayman, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan hizmetlerin son 10 yılda yapıldığını belirterek; Türkiye’de çok partili hayata 1950’de geçildi. Her 10 yılda bir darbe oldu. 50’lili yıllar Medresli yıllardı. 27 Mayıs darbesiyle bu dönem sona erdi. Daha sonra 65 seçimleriyle Süleyman Demirel iktidar oldu. Bu dönemde bir görece bir istikrar yakalandı. 70’li yıllarda yeniden bir askeri darbe oldu. Ve 71 ile 80 arasında gaz yağı kuyrukları, mazot kuyrukları, şeker karaborsası bütün bunlar yaşandı. 10 yıl boyunca 10 tane hükümet değişti. Şöyle düşünün; her yıl Beykoz’da Belediye Başkanı değişse, Beykoz’un hali nice olurdu…Türk demokrasi tarihi tersinden bir okumayla bir darbeler tarihiydi. Şimdi ise, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan özverili çalışmasıyla ve büyük fedakarlıklarıyla Türkiye’de demokrasi daha stabil hale geldi. Milli gelir bin 300 dolardan şimdi 10 bin dolar civarında. Biz buna yeter mi diyoruz, hayır. Türkiye’nin 2023’te ilk 10 ekonomi durumuna girebilmesi için kişi başı düşen milli gelirin 20-25 bin dolar olmasını istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bu yolunda yeni bir anayasa yapmakta, toplumla yeni bir sözleşme yapmaktan geçtiğine inanıyoruz dedi.
Konuşmasının ardından basınla kısa bir tanışma gerçekleştiren Hüseyin Yayman, basının sorularını da samimiyetle cevapladı.
HDP’nin meclise girmemesi Türkiye’de kaosu tetiklemez!
Soru cevap kısmında HDP’nin meclise girmemesinin Türkiye’de herhangi bir kaosa yol açmayacağına vurgu yapan Yayman; Çünkü, HDP 1995 seçimlerine parti olarak girdi, barajın altında kaldı. 1999 ile 2002 seçimlerinde parti olarak girdi, barajın altında kaldı. AK Parti çözüm sürecini başlattığında Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan 2005 yılında Diyarbakır’da tarihi bir konuşma yaptı. Bu soruna ad vermek gerekirse, bu sorunun adı kürt sorunudur. Bu sorun benimde sorunumdur. Başbakan olarak eğer özür dilemem gerekiyorsa, büyük devletler özür dilerler. Ben özür diliyorum’ dedi. Bu konuşmayı yaptığında HDP mecliste değildi…Çözüm süreci her şeyden bağımsız şeklinde açıklama yaptı.
Yücel Çelikbilek’in katkıları ile mülkiyet sorunun ortadan kalktı
Beykoz’un yerel sorunları ile ilgili konuların gündeme gelmemesinin önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Beykoz Güncel Genel Yayın Yönetmeni Erdal Öztürk Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katkıları ile mülkiyet sorununun artık ortadan kalktığını bu toplantıda anlamış olduklarını söyledi. Erdal Öztürk konuşmasının devamında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün her açılışta kürt sorunu olmadığını söylediğini, buna bağlı olarakta sürecin ne aşamalardan bu aşamalara geldiğini ve sorunun çözülüp çözülmediğini Hüseyin Yayman’a sordu. Seçmende çok ciddi anlamda bölünme riskinin olduğunu da söyleyen Öztürk, bunun da MHP oylarında bir artışı gösterdiğini ifade ederek, böyle riskin varlığının olup, olmadığını ve Beykoz’daki seçmen profiline bakıldığı zaman 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin oylarının doğu kökenli vatandaşların olduğunu, bugün bazı çalışmalarda doğu ve güneydoğulu vatandaşların HDP’ye oy verme eğilimde olduğunu belirterek, konu hakkında özel bir çalışma yapma durumları olup, olmadığını farklı bir soru olarak Yayman’a sordu.
Çözüm sürecinde yolun 4’te 3’ü geçildi!
Sırasıyla Erdal Öztürk sorularını cevaplayan Hüseyin Yayman, şunları söyledi: AK Parti iktidara geldiği zaman 2002 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olağanüstü hal yasası vardı ve olağanüstü hal valiliği vardı. Şimdi olağanüstü hal kalktı. AK Parti iktidara geldiği zaman kürtçe yayın, televizyonu var mıydı? Yoktu ve bunu yaptı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde Türkiye’nin genelinde DGB’ler var mıydı? Vardı ve kaldırdı. Yol yasakları, kontrol noktaları kaldırıldı mı? Bu da kaldırıldı. Ben kürdüm diye insanlar diyemiyordu. Buna red-inkar-asimilasyon politikaları diyoruz. Bu politikalar bizim dönemimizde son buldu. Kürtçe eğitim kitapları çıktı, kütüphaneler yapıldı. Yani bu konuda yüzlerce adım atıldı. Sorunun çözümü noktasında çok ciddi adımlar alındı. Yolun 4’te 3’ü geçildi…Türkiye’de bölünme dair çıkan şeyler, propanganda. Türkiye’de 1950’den beri hangi korku vardı, Türkiye’ye bu yıl komünizm gelecek. Komünizm geldi mi? Daha sonra şeriat gelecek, dediler. Şeriat geldi mi? Yani şu anlatmaya çalışıyorum, bu korku siyasetinin bir şeyi yok. Şimdi de ülke bölüncek diyorlar. Bu da diğerleri gibi bir safsatadır…Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Burada AK Parti seçim kampanyasını şahıslar üzerinden, gruplar üzerinden yapmaz ve hep şunu söyler, biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz hep birlikte yeni Türkiye’yiz. AK Parti fikri hür, vicdanı hür, alnı ak bir partidir. Çünkü, yapılmayan her şeyi AK Parti yapmıştır. AK Parti olarak madurun, ötekinin yanındayız.
Yaklaşık 2 saat süren toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.